Επικαιρότητα

Ο νεοσουλτάνος και εθνικός μας κουμπάρος οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη φιέστα για την Άλωση

εικόνα άρθρου: Ο νεοσουλτάνος και εθνικός μας κουμπάρος οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη φιέστα για την Άλωση

Έθνος ληστών, που η ιστορία του θυμίζει ποινικό μητρώο, δεν ντρέπεται να γιορτάζει την άλωση μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ο νεοσουλτάνος και εθνικός μας κουμπάρος, Νταγίπ Ερντογάν, οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη φιέστα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. 

Έχουν περάσει 567 χρόνια από την ημέρα που ο Μωάμεθ επικεφαλής των τουρκικών ορδών έμπαινε κατακτητής στην χιλιόχρονη πόλη και η νεοοθωμανική Τουρκία τιμά το “ένδοξο” παρελθόν της έτοιμη για νέες κατακτήσεις, διώξεις, εξανδραποδισμούς, καταστροφές και εθνοκαθάρσεις. Το πνεύμα του μογγόλου νομάδα κατακτητή, που ξέρει μόνο να πολεμά και να καταστρέφει ζει και βασιλεύει. 

Έθνος ληστών, που η ιστορία του θυμίζει ποινικό μητρώο, δεν ντρέπεται να γιορτάζει την άλωση μέσα στην Αγιά Σοφιά. Εκεί που άλλοτε ψάλλονταν τα Χαίρε, τώρα ακούγεται το αντίχριστο Κοράνι. Εκεί όπου στέφονταν φιλόχριστοι Βασιλείς και λειτουργούσαν άγιοι Πατριάρχες, εκεί από όπου τα νάματα του πολιτισμού, της σοφίας και των θείων δογμάτων σαν από πηγή ανάβλυζαν για να ποτίσουν όλη την οικουμένη, τώρα ακούγεται ο γρυλισμός των λύκων της στέπας. Πωρωμένες συνειδήσεις. Δεν ντρέπονται το βλέμμα της Πλατυτέρας των Ουρανών που κοιτάζει από την κόγχη του ιερού, ούτε ακούν τα φτερουγίσματα των αγγέλων που στηρίζουν τον Τρούλο της Μεγάλης Εκκλησίας. 

Η εικόνα του μουεζίνη που απαγγέλλει στοίχους του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά είναι η επιτομή της ιστορίας του τουρκικού έθνους. Έζησε δίπλα στο ευαγγέλιο, είδε το κάλλος, την αγιότητα, το θαύμα, την πίστη, το Χριστό και τα αρνήθηκε όλα. Αλήθεια, δεν έχει δίκαιο ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, που λέει ότι το άπιστο έθνος των Τούρκων δεν θα κριθεί με βάση τον νόμο της συνείδησης, με τον οποίο θα κριθούν όσοι δεν γνώρισαν το ευαγγέλιο, αλλά με βάση τον αυστηρότερο νόμο του Ευαγγελίου. Στο πρόσωπο των νεομαρτύρων οι Τούρκοι σφαγείς αρνήθηκαν το βιωμένο Ευαγγέλιο, ενώ οι ψυχές των εκατομμυρίων αθώων χριστιανόπουλων, που τα μετέβαλαν σε φανατικούς δολοφόνους γενιτσάρους, ζητούν την δικαίωσή τους από τον Κύριο που είπε, όποιος σκανδαλίσει ένα από αυτούς του μικρούς που πιστεύουν σε μένα, συμφέρει να δέσει μυλόπετρα στο λαιμό του και να καταποντιστεί στο πάτο της θάλασσας. Το ότι κάποια μέρα οι πνευματικοί νόμοι θα εφαρμοστούν το επιβεβαιώνει η εικόνα του μουεζίνη στην Αγιά Σοφιά.

Δείτε σχετικά:
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Το ατόπημα του κ. Ελπιδοφόρου: Συζήτησε με τον Ερντογάν για “μειονότητα” στην Ελλάδα…
Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο
Ακραίες απειλές Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα -«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο»
Προκαλεί ο Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Ανέβασε πανηγυρικό tweet στις 14:53 [εικόνα]
Πρόκληση Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.