Επικαιρότητα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο κέντρο του Ευρωπαϊκού Οικουμενισμού (φώτο)

εικόνα άρθρου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο κέντρο του Ευρωπαϊκού Οικουμενισμού (φώτο)

Μια γενιά ανθρώπων που έχει προσκολληθεί τόσο πολύ στον εαυτούλη, δοκιμάζεται σκληρά.
Το αδιέξοδο της ζωής χωρίς Χριστό, που θεμελιώθηκε από τους γνωστούς ανθρωποφάγους ψυχιάτρους και ψυχολόγους της Δυτικής διανόησης το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, καταπλακώνει την ψυχή και καθιστά τον άνθρωπο ένα ναυάγιο που ακροβατεί μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας.
Υπό τις συνθήκες αυτές η πιο τραγικές φιγούρες είναι οι ηγέτες την Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σαν ξεπερασμένοι ρήτορες που απαγγέλλουν με στόμφο ακατάστατες απόψεις, μπερδεμένες και ασύνδετες με τη διδασκαλία των Αγίων πατέρων, ομοιάζουν με περιφερόμενο τσίρκο.
Εμείς απευθυνόμαστε στα υγιή κύτταρα του πιστού λαού.
Γυρίστε τους την πλάτη.
Μόνον έτσι θα ταρακουνηθούν ή θα εκτεθούν αποκαλύπτοντας την αλήθεια.
Η αποτείχιση, η διακοπή μνημόνευσης τέτοιων εκκλησιαστικών αρχόντων, είναι μονόδρομος.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Ι.Μ. Βελγίου: “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο κέντρο της Ευρώπης”

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, στην πόλη των Βρυξελλών το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

Νωρίς το απόγευμα κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, με την συνοδεία νέων μελών των Ελληνικών παραδοσιακών συλλόγων των Βρυξελλών, υποδέχτηκαν τον Πατριάρχη του Γένους στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, και στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου.

Στην μεγάλη και σπουδαία αυτή ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία στο Βέλγιο, έδωσαν το παρόν, πέραν του συνόλου του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Βελγίου, Ορθόδοξοι ιεράρχες, μέλη της Επισκοπικής Συνελεύσεως και επικεφαλής των Γραφείων παρά τη Ε.Ε., όμιλος Επισκόπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μαλλινών και Βρυξελλών Καρδινάλιο Josef De Kesel, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και ομολογιών, εκπρόσωποι από το παλάτι και πολιτικοί παράγοντες του Βελγίου, διπλωμάτες από τις διάφορες Ορθόδοξες χώρες, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη και την Αμερική και πλήθος κόσμο από τις ενορίες των Βρυξελλών και της υπόλοιπης επαρχίας.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος με συγκίνηση καλωσόρισε τον Οικουμενικού Πατριάρχη στην έδρα της Μητροπόλεως με την αφορμή της ιστορικής επετείου, της συμπληρώσεως χρυσού ιωβηλαίου από την ίδρυσή της. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μητροπόλεως, τους κόπους και τους μόχθους των προγενεστέρων κληρικών, οι οποίοι εργάστηκαν για να συσταθεί το οικοδόμημα που λέγεται Ορθόδοξη Εκκλησία στο Βέλγιο, ενώ στην συνέχεια μίλησε για το παρόν και το μέλλον της Μητροπόλεως.

Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε αναλόγως και δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την ιστορική πορεία της σπουδαίας Επαρχίας του Θρόνου, αλλά και την σημερινή της πρόοδο και ανάπτυξη.

Στο τέλος ο Παναγιώτατος προσέφερε δώρα εις ανάμνηση των εορτών του ιωβηλαίου.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.