Επικαιρότητα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπέγραψε την ένωση με τον Πάπα

εικόνα άρθρου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπέγραψε την ένωση με τον Πάπα

Ενώ επισήμως ήταν στην Αυστρία για ολιγοήμερες διακοπές, έκανε μια συμβολική κίνηση που σκανδάλισε τους πάντες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἀνεχώρησε σήμερον, Κυριακήν, 13ην Φεβρουαρίου 2022, περί τήν ἑσπέραν, δι᾽ ἀεροσκάφους τῶν Τουρκικῶν Ἀερογραμμῶν, εἰς τήν πόλιν Salzburg τῆς Αὐστρίας, εἰς τά περίχωρα τῆς ὁποίας θά ἀναπαυθῇ ἐπί μίαν ἑβδομάδα, φιλοξενούμενος εἰς οἰκίαν φιλικῆς του οἰκογενείας.

Ἐκεῖθεν θά μεταβῇ εἰς Γαλλίαν πρός ὀλιγοήμερον ἐπίσκεψιν τῆς ἐκεῖ (Divonne-les-Bains) ἐγκατεστημένης οἰκογενείας τοῦ ἀδελφοῦ Του Ἀντωνίου.

Εἰς τό Salzburg θά ὑποδεχθῇ καί θά συνοδεύσῃ τόν Πατριάρχην καθ᾽ ὅλην τήν ἐκεῖ παραμονήν Του ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Αὐστρίας κ. Ἀρσένιος. Οἱ λοιποί συνοδοί τῆς Α.Θ.Παναγιότητος εἶναι ὁ Κωδικογράφος τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Διάκονος κ. Οἰκουμένιος, ὁ Διάκονος κ. Μιχαήλ Γιαβρῆς ἐκ τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς, καί ὁ ἐκ τῶν ὑπαλλήλων τῶν Πατριαρχείων κ. Θεμιστοκλῆς Καρανικόλας.

Πατριαρχικός Ἐπίτροπος κατά τήν ἀπουσίαν τῆς Α.Θ.Παναγιότητος ὡρίσθη ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Ἐμμανουήλ.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Φεβρουαρίου 2022
Ἐκ τῆς Μ. Πρωτοσυγκελλίας

Διαβάζουμε στον εκκλησιαστικό ηλεκτρονικό τύπο 

Με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Σάλτσμπουργκ Φραντς Λάκνερ, συναντήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Ρ/Καθολικό Αρχιεπίσκοπο στην έδρα του, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, τον Διάκονο κ. Οικουμένιο, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, τον Διάκονο κ. Μιχαήλ Γιαβρή και τον  κ. Θεμιστοκλή Καρανικόλα, υπάλληλο των Πατριαρχείων. Στο σημείωμά του στο βιβλίο επισκεπτών ο Οικουμενικός αναφέρει τα εξής:

“Μέσα εις ατμόσφαιραν αδελφικής αγάπης και αμοιβαίας εκτιμήσεως συνηντήθημεν σήμερον με τον αδελφόν Franz, Αρχιεπίσκοπον του Salzburg,εις την έδραν αυτού και παρόντων και των εκατέρωθεν συνοδών μας, συνομιλήσαμεν δια θέματα που αφορούν εις τας αδελφάς Εκκλησίας μας και την μαρτυρίαν των εν τω κόσμω και ηυχήθημεν να μη βραδύνη επί πολύ ακόμη να ανατείλη η μεγάλη και επιφανής ημέρα της των πάντων ενώσεως. Ο αδελφός Πάπας Φραγκίσκος και η ημετέρα μετριότης εργαζόμεθα και εντόνως προσευχόμεθα δια την ταχείαν έλευσιν αυτής της ημέρας Κυρίου.

16.2.2022 
Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, 
Metropolitan Arsenios of Austria,
Diakon Oecumenius Kodikograph Dr. Michael Giavris, 
Themistoklis Karanikolas

Σχόλιο Κατάνυξης:

Για να σας βοηθήσουμε να διαβάζετε και πίσω από τις γραμμές και να καταλάβουμε όλοι για ποιο λόγο διέκοψε τις διακοπές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ώστε να κάνει αυτό το προκλητικό ενωτικό ντεμαράζ – που θα ζήλευαν ακόμα και οι ενωτικοί Πατριάρχες προ της πτώσης της Πόλης –  παραθέτουμε με χρονική σειρά τα γεγονότα: 

Παρίσι 13/02/2022

Είχε κάνει οικουμενιστικό άνοιγμα στον Πάπα ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: 

Ολοκληρώνοντας τις επετειακές εκδηλώσεις εξ αφορμής της έκτης επετείου της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου στην Αβάνα, η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχα μετέβη στις 12 Φεβρουαρίου στο ναό Σεν-Ζερμέν λ’ Οσερουά Παρισίων, όπου προσκύνησε τον ειδικώς μεταφερθέντα εκεί Ακάνθινο Στέφανο του Σωτήρα. Στην ακολουθία επίσης παρέστη αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με επικεφαλής του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών τον καρδινάλιο Κουρτ Κοχ. Πριν την έναρξη της δοξολογίας ο αποστολικός διοικητής της αρχιεπαρχίας Παρισίων μοσενιόρ Ζορζ Ποντιέ, ο καρδινάλιος Κουρτ Κοχ και ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας απηύθυναν σύντομη προσφώνηση στους παρόντες.”

Κίεβο 14/02/2022

Η Ουκρανική κυβέρνηση ζητά τη διαμεσολάβηση του Πάπα για την αποτροπή του πολέμου και ουσιαστικά αδειάζει το Φανάρι.

“Ουκρανική πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε ενδεχόμενη ειρηνευτική πρωτοβουλία που θα αναλάμβανε ο Πάπας. Ανοιχτό το Κίεβο σε μια μεσολάβηση του Βατικανού για την επίλυση της κρίσης. Η Ουκρανία είναι ανοιχτή σε μια μεσολάβηση του Βατικανού για την επίλυση της κρίσης με τη Ρωσία και θέλει από τον πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί τη χώρα το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δήλωσε σήμερα ο νέος πρεσβευτής του Κιέβου στην Αγία Έδρα. Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε από το Κίεβο στο πρακτορείο Reuters ο Άντριι Γιούρας είπε ότι το Βατικανό εξετάζει την απάντηση που θα δώσει στις προσκλήσεις τόσο των πολιτικών όσο και των θρησκευτικών αξιωματούχων της Ουκρανίας. Υπενθύμισε επίσης ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια ιταλική εφημερίδα ότι το Βατικανό θα ήταν ο ιδανικός χώρος για να διαπραγματευτούν οι δύο πλευρές τη λήξη του πολέμου στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία”.

Σάλτσμπουργκ 16/02/2022

Αναγκάστηκε λοιπόν ο Οικουμενικός να προβεί στη σοκαριστική αυτή κίνηση με έντονο το συμβολισμό (προσέξτε το σημαινόμενο): Με προσωπικό χειρόγραφο μήνυμα του κάνει λόγο απροκάλυπτα για το δικό του ποθούμενο: την Ένωση με τους παπικούς. 

Θεσσαλονίκη 18/02/2022

Το Φανάρι επέδειξε είναι αλήθεια γρήγορα αντανακλαστικά και απαίτησε ακαδημαϊκή στήριξη:
“Το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας να συστήσει ρωσική εξαρχία εντός της δικαιοδοσίας του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας”.

Στην Ελλαδίτσα μας οι Επίσκοποι που αγρυπνούν για τον λαό, εξαντλούν την αυστηρότητα τους στις πλάτες ανυπεράσπιστων κληρικών. 

Καρατομούνται ως επικίνδυνοι επειδή δεν υπάκουσαν στον νόμο τον υγειονομικό. 

Αφήνουν ανεξελεγκτο έναν Πατριάρχη που δεν υπακούει στον νόμο του Θεού

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Οι δύο Πάπες και γιατί ο Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων
Αυτό έχει να πει ο κ. Βαρθολομαίος εν όψει της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία;
Η βαρύτατη άλυσος στον τράχηλο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.