Επικαιρότητα

Ο Οικουμενισμός δεν είναι προαιρετικός

εικόνα άρθρου: Ο Οικουμενισμός δεν είναι προαιρετικός

Γιατί μας απειλεί ο Πάπας;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έγινε γνωστό από σχετικό δημοσίευμα ότι στις 28 Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε στην αίθουσα Παύλος ΣΤ’ με πιστούς από την πολωνική πόλη Λοτζ, οι οποίοι έκαναν προσκύνημα στη Ρώμη στο πλαίσιο του εορτασμού για την εκατονταετηρίδα της επισκοπής τους.

Μετά από τις φανφάρες που εξαπέλυσε, δήλωσε ότι «Τα παλιά χρόνια αφορίζαμε ο ένας τον άλλον από την Εκκλησία. Τώρα, δόξα τω Θεώ, λέμε ο ένας τον άλλον αδέρφια».

«Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία
δεν είναι καθόλου προαιρετική επιλογή και δεν είναι διακόσμηση, είναι ανάγκη. Σας προτρέπω να περπατήσετε μαζί στον θεολογικό διάλογο και στον ευαγγελισμό, σε κοινή προσευχή και ακούγοντας τον Λόγο του Θεού, στη μαρτυρία της αδελφοσύνης. Στην πορεία, δημιουργείτε μια τοπική κοινότητα, αποκαλώντας την περήφανα «κοινότητα τεσσάρων πολιτισμών».

Το βάθος του πνευματικού σκότους του αρχιαιρεσιάρχη έχει σχολιαστεί εκτενώς από την Κατάνυξη, ενώ στην ομιλία με τίτλο “Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού”, του γραμματέα του Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, Δήμου Σερκελίδη, επιχειρήθηκε μία σκληρή βουτιά στα άδυτα του παπισμού υπό το φως της ιστορικής τεκμηρίωσης.

Διαβάζοντας τους πρόσφατους τραμπουκισμούς του Πάπα, μας ήρθε στο μυαλό το αγιογραφικό: «…Ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ». (Α΄ Πέτρ. ε΄ 8) Κατ’ αναλογία λοιπόν και ο αρχαιρεσιάρχης Πάπας αγρυπνεί και δεν επαναπαύεται, αλλά με κάθε αφορμή δηλώνει πως ο δρόμος του Οικουμενισμού είναι de facto. Βλέπετε πόσο εύκολα μεταβάλλονται τα κηρύγματα όλο αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη σε ρητές και απαραβίαστες εντολές;

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι δεν φέρει μόνο εκείνος την ευθύνη. Πόσοι ιερείς και μοναχοί δεν αντέδρασαν στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου; Ο Οικουμενισμός καλπάζει σαν αδίστακτο θεριό και τα όργανά τους εξαπολύονται για να μας προσηλυτίσουν σε αυτόν. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα τα οικουμενιστικά ανοίγματά τους. Κάθε μέρα και ένα βήμα πιο κοντά. Ένας λόγος υπέρ της ένωσης, ένα εγκώμιο υπέρ του Βαρθολομαίου, ένας διθύραμβος υπέρ του Πάπα, προσκυνήματα, συμπροσευχές, κηρύγματα και αποφάσεις επικίνδυνες. Όχι δεν υπάρχει φρένο! Όχι δεν υπάρχει οίκτος! Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται και πολλαπλασιάζεται σαν καρκίνωμα που πασχίζει να μολύνει την αμόλυντη Πίστη μας, η μεγαλύτερη και βρωμερότερη Αίρεση όλων των εποχών.

Πόσοι συνεχίζουν να δείχνουν ακόμα ανοχή; Πόσοι σιωπούν; Πόσοι συντάχθηκαν μαζί τους αφού μυρίστηκαν τις επίγειες τιμές και δόξες; Πόσοι δεν γράφουν ούτε μία σειρά για να σταματήσουν το κακό; Πόσοι δεν τολμούν ούτε μία αντιαιρετική πρόταση να αρθρώσουν;

Γίνεται λοιπόν όλο και πιο ξεκάθαρο πως ο Οικουμενισμός δεν είναι δυνητικός αλλά υποχρεωτικός και επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά πως η σχέση της Ορθοδοξίας με τις αιρέσεις είναι άσπρο-μαύρο, δηλαδή ή με τον Χριστό ή με τον Διάβολο. Μέση λύση δεν υπάρχει!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πασχάλιο μήνυμα για κοινό εορτασμό του Πάσχα των “χριστιανικών εκκλησιών” της Τουρκίας
Ο πόλεμος ξεμπροστιάζει τον πλανεμένο Πατριάρχη
– Μηδενική αντίδραση στις συμπροσευχές

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.