Επικαιρότητα

Ο Οικουμενισμός και στο Κοινοβούλιο!

εικόνα άρθρου: Ο Οικουμενισμός και στο Κοινοβούλιο!
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Οικουμενισμός έχει διαβρώσει όλους τους θεσμούς και είναι υπόθεση εθνικά επιζήμια!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αντιπρόσωποι της διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ( ΔΣΟ) και της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας ( MWL) συνεδρίασαν από κοινού αυτές τις μέρες σε αίθουσα συνεδριάσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στη συνάντηση εκ μέρους της ΔΣΟ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμα Ivan Sukharev και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης, ενώ την MWL εκπροσώπησαν ο MishalAl-Shalan, σύμβουλος και γενικός διευθυντής Διεθνούς Συνεργασίας και Εκδηλώσεων, ο δρ Ahmed Saad Almofareh, διευθυντής του Γραφείου της MWL στη Βιέννη και του Ισλαμικού Κέντρου στην Αυστρία, και ο Omar Ibrahim Alsaif, διευθυντής του Πολιτιστικού Ισλαμικού Κέντρου στη Μαδρίτη.

Στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε το κείμενο του Μνημονίου Κατανόησης που πρόκειται να υπογράψουν οι δύο Οργανώσεις. Το κείμενο θα θέτει τις βάσεις για μια σταθερή σχέση συνεργασίας, η οποία θα υπογραμμίζει το μήνυμα της ειρήνης, της συνύπαρξης και της καταλλαγής των παθών στην ταραγμένη εποχή που ζούμε. Τα μέλη της αντιπροσωπείας της MWL εστίασαν στην ανάγκη ανάδειξης των κοινών αξιών που διαμοιράζονται οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και τη σημασία τους για την απόρριψη της μισαλλοδοξίας και την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης.

Ξεκάθαρος Διαθρησκειακός Οικουμενισμός εν δράσει!

Κοινές πρωτοβουλίες Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων

Οι δύο Οργανώσεις συμφώνησαν να αναλάβουν, αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης, κοινές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη περιοχών του ευρωπαϊκού χώρου και της Μέσης Ανατολής, όπου ιστορικά έχει καταγραφεί η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανικών και μουσουλμανικών πληθυσμών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Sukharev πρότεινε την ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της πόλης Ουφά στη Μπασκιρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου η μουσουλμανική πλειονότητα συνυπάρχει αρμονικά με τους πληθυσμούς ορθόδοξων χριστιανών.

Ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, τόνισε τα εξής, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης: «Μέσα από τις κοινές μας πρωτοβουλίες αποσκοπούμε στην απόρριψη του θρησκευτικού εξτρεμισμού από όπου και αν προέρχεται και την καταδίκη κάθε απόπειρας εργαλειοποίησης της θρησκείας για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Τί είναι η ΔΣΟ;

Η Δ.Σ.Ο είναι ένα διακοινοβουλευτικό όργανο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου, όπως ανακηρύχτηκε στο πρώτο συνέδριο που διοργάνωσε το 1993 στην Χαλκιδική, να «ν’ αναζητηθούν η δυνατότητα και η προληπτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο να αξιοποιήσει την Ορθοδοξία ως μια άλλη πολιτιστική έκφραση…. να αξιοποιηθεί η ικανότητα της Ορθοδοξίας να υπερβαίνει τις όποιες τάσεις εθνικισμού και αυταρέσκειας δια της ενότητάς της και της οικουμενικότητάς της…..

Το Συνέδριο θεωρεί απαράδεκτες τις προσπάθειες αλλαγής του θρησκευτικού και πολιτιστικού χάρτη της Ευρώπης, δια μέσου του προσηλυτισμού και της υποθάλψεως θρησκευτικών ανταγωνισμών… Το Συνέδριο, με βάση την Ορθόδοξη παράδοση για την υπέροχη αξία του ανθρώπινου προσώπου, προτείνει την διεύρυνση της συμβολής της Ορθοδοξίας στην αναζήτηση λύσεων πάνω στα προβλήματα τα οποία απασχολούν το σύγχρονο ευρωπαίο πολίτη (οικολογικό, κοινωνικά, ψυχικές αρρώστιες, ιδιαιτερότητες, ρατσισμός κ. λ. π.)….»

Είναι βέβαιο δηλαδή ότι η διορθόδοξη αυτή επιτροπή δεν θα εργαστεί για την Ορθοδοξία σαν την έχουσα τη μόνη αλήθεια, γιατί αυτό το θεωρεί προσηλυτισμό και θρησκευτικό ανταγωνισμό. Δυστυχώς δεν έμεινε μόνο εκεί…

Αυτά τότε… Τώρα;

Στα πλαίσια της συνεδρίασης της Δ.Σ.Ο. με την MWL, ο δρ. Χαρακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο SPUTNIK και στο δημοσιογράφο Λάμπρο Ζαχαρή, κατά την οποία ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Σκοπός μας μεταξύ άλλων αποτελεί να αναδείξουμε περιοχές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής όπου ιστορικά καταγράφεται η ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων». Και ο κ. Σουχάρεφ, όπως προαναφέραμε, έφερε ως παράδειγμα προς ανάδειξη την περίπτωση της ιδιαίτερης πατρίδας του, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμβιώνουν αρμονικά!

Ο κ. Χαρακόπουλος κομπάζει σε άλλο σημείο πως οι κοινοβουλευτικοί που συναπαρτίζουν τη ΔΣΟ έχουν κατορθώσει οι δράσεις τους να προβάλλονται, να γίνονται κατανοητές και να επικροτούνται από τις κυβερνήσεις, γεγονός που εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα τους και οικοδομεί ένα brandname της ΔΣΟ, ως αξιόπιστης οργάνωσης της διεθνούς ζωής. Με άλλα λόγια, πολύ βολικοί για το σύστημα!

Εύλογα αναρωτιόμαστε:

1) Οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας δεν αποτελούν “προσπάθειες αλλαγής του θρησκευτικού και πολιτιστικού χάρτη της Ελλάδας και της Ευρώπης, δια μέσου του προσηλυτισμού και της υποθάλψεως θρησκευτικών ανταγωνισμών”, όπως καταγγέλλουν άλλοι φορείς πανευρωπαϊκά;

2) Τί έχει κάνει ο συγκεκριμένος οργανισμός για το έγκλημα που συντελείται, ελέω προσφυγικού, στην Ελλάδα; Τα προβλήματα της Μ.Ανατολής θα τα έχουμε σε λίγο στη γειτονιά μας.

3) Μας προετοιμάζουν, σαν άλλοι Άνθιμοι Αλεξανδρουπόλεως και Δημητριάδος Ιγνάτιοι, να αποδεχτούμε την ειρηνική συνύπαρξη με τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες, που σαν λαθροεισβολείς έχουν εισέλθει στη χώρα μας, γιατί αλλιώς είμαστε θρησκευτικοί εξτρεμιστές;

Από τον Οικουμενισμό στην Πανθρησκεια;

Τί πλέον απόδειξη θέλουμε για το ποιόν της Διακοινοβουλευτικής αυτής οργάνωσης; Για να αντιληφθούμε πόσο ο Οικουμενισμός έχει εισβάλει και έχει διαβρώσει όλους τους θεσμούς του Έθνους; Πώς ο Οικουμενισμός εργάζεται μεθοδικά για το σύστημα και παίζει το ρόλο του ακόμη και στο σχέδιο αλλοίωσης του ελληνικού και ευρωπαϊκού πληθυσμού; Ο Οικουμενισμός είναι υπόθεση εθνικά επιζήμια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Δίαυλο επικοινωνίας με μουσουλμάνους και κοινούς εορτασμούς με παπικούς, στην ατζέντα…
Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας: Διθύραμβοι για τον Αρχιεπίσκοπο
– Καλεί τον Πάπα ο Μητσοτάκης για να εξασφαλίσει την καταστροφή του Έθνους μετά το…

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.