Επικαιρότητα

Ο Ομολογητής ιερέας… συνελήφθη

εικόνα άρθρου: Ο Ομολογητής ιερέας… συνελήφθη

Χριστέ μας! Από πότε κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, οι δικοί Σου πιστοί; Από τότε που πάψαμε να βλέπουμε αγγέλους, με την Πίστη μας την δυνατή.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο άγιος ιερέας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας!!! Πώς είναι δυνατόν ο λειτουργός του Υψίστου, ο διάκονος των μυστηρίων, ο κήρυκας του λόγου του Ευαγγελίου του Αγίου Τριαδικού Θεού, να κρατήσει φυσική ή πνευματική απόσταση από τον Κύριο και Θεό Του; Πώς μπορεί να κρατήσει φυσική και πνευματική απόσταση από το ποίμνιο, που του ανέθεσε ο ίδιος ο Κύριος ταπεινά να υπηρετεί, να πονά και να μεριμνά για τη σωτηρία του; Διερωτόμαστε άπαντες σε τούτη τη ζωή: Ποια πρέπει να είναι η σχέση μας η διαπροσωπική στην οικογενειακή, κοινωνική, λειτουργική, λατρευτική, μαθησιακή, δημιουργική και σε όλη την εν γένει βιωματική μας υπόσταση και ποια είναι η δική της μοναδική προοπτική. Αν επιδιώκει να μοιάζει σαν τον ιερέα του Θεού η ψυχή μας και πηγάζει η καλή μας προαίρεση, από τη χάρη τη θυσιαστική, την ομολογητική και ομολογιακή, θα οδηγήσει με βεβαιότητα μέσα απ’ το μαρτύριο, απευθείας στην πηγή της, στον Κύριο του ουρανού και της γης.

Χριστέ μας! Από πότε κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, οι δικοί Σου πιστοί; Από τότε που πάψαμε να βλέπουμε αγγέλους, με την Πίστη μας τη δυνατή.

Αποστάσεις κρατάμε οι οδηγοί από το προπορευόμενο όχημα για την προστασία και των δύο μας. Αποστάσεις κρατάμε από το άγριο θηρίο κι ας είναι μέσα στο κλουβί, γιατί πάντα απρόοπτα το κακό θα συμβεί. Αποστάσεις κρατάμε από όλους τους φυσικούς κινδύνους, όσο και από τους πνευματικούς κινδύνους. Από το διάβολο και την αμαρτία. Από την πλάνη και την αίρεση. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Σήμερα μέσα από το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας που διαχέεται παντού, μας εκπαιδεύουν πώς να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας. Αποστάσεις από τα παιδιά μας, αποστάσεις από τη γιαγιά και τον παππού μας, αποστάσεις από το δάσκαλο και το γιατρό μας, αποστάσεις και από τον ιερέα τον ταπεινό διάκονο του Κυρίου μας, αποστάσεις και από τον πνευματικό μας οδηγό, γι’ αυτό του φορέσανε άλλωστε και τη μάσκα. 

Αυτό έγινε μάθημα και σύνθημα στις μέρες μας. Μένουμε ασφαλείς με τη μάσκα μας και πάντα κρατώντας την απόσταση μεταξύ μας. Και πάνω στη δυσκολία μας, με την πρώτη ευκαιρία έχοντας το κινητό στα χέρια, με βίντεο καταγράφουμε τις αποστάσεις που κρατήσαμε από το συνάνθρωπό μας και από το Θεό μας και τις στέλνουμε στον αρμόδιο κριτή και ανακριτή τούτης της γης, για να μας δικαιώσει. 

Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Το ρεπορτάζ τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην κάθε ημέρα και έχει ήδη καταγράψει την επικαιρότητα του αγιασμού στα σχολεία και του δικού μας ξεπεσμού στην αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας. Αυτό που ζήσαμε ως είδηση πρίν λίγες μέρες, την ημέρα του αγιασμού σε νηπιαγωγείο στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, μας απασχολεί ως θέμα και καταθέτουμε σαν σκέψη τον προβληματισμό μας και την προσπάθεια μιας βαθύτερης ανάγνωσης. 

Ο λόγος που πήρε διαστάσεις το γεγονός είναι ότι το κήρυγμα του ιερέα στον αγιασμό δεν ήταν δεκτικό από αρκετούς γονείς και δασκάλους επειδή αντιβαίνει με το νόμο της μάσκας. Μόνο ο ιερέας του Θεού απαγορεύεται να μιλήσει με παρρησία για την αλήθεια πρώτον και δεύτερον μην τολμήσει με λόγο διαφορετικό να μιλήσει, από αυτόν που έχει επιβληθεί δια νόμου. Αυτός είναι ο πιο παράδοξος κίνδυνος στην εποχή μας. Οι αντιδράσεις καθώς ήταν άμεσες δεν άφησαν περιθώρια και η καταγραφή σε βίντεο ήταν το τέλειο τεκμήριο για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου ο ιερέας με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων.

Δεν άργησε καθόλου να μαθευτεί το γεγονός και να δει το βίντεο η τοπική κοινωνία. Έτσι με γρήγορα αντανακλαστικά οι συνεφημέριοί του άμεσα αντέδρασαν, μέσω του ιερατικού συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους και ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν τα μέλη του σε καμία περίπτωση. Διευκρινίζουν επίσης ότι είναι ο μοναδικός ιερέας με τέτοιες απόψεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τους κ. Ευγένιος. Εκφράζουν τις ευχές και τις προσευχές τους για γρήγορη αποδοχή του λάθους από το μέρος του συνεφημέριου τους και την εναρμόνισή του με την Εκκλησία της Κρήτης. Επιθυμούν δε, να βρίσκεται εντός του ιερού καταλόγου των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Έτσι λοιπόν ο ιερέας μας και συνελήφθη και καταδικάστηκε με εννέα μήνες φυλάκισης για διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, που επέβαλε στις 18-09-20 το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Στον ιερέα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κάθε ένα από τα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε και κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή και άσκηση έφεσης εντός 10 ημερών.

Ο ιερέας παραμένοντας σταθερός στην Πίστη του για το Θεό δε φόρεσε μάσκα στον ιερό ναό, ούτε και στον αγιασμό. Ως ανυπότακτος στις πεποιθήσεις του, σύμφωνα με την κρίση των ανθρώπων, αρχικά αρνήθηκε να βάλει μάσκα και εντός της δικαστικής αίθουσας. Ωστόσο, τελικά υποχώρησε χάριν των κανόνων του δικαστηρίου και της εκδίκασης της υπόθεσης. Φόρεσε λοιπόν τη μάσκα, όπως και ο Κύριος δέχτηκε την κόκκινη χλαμύδα και το ακάνθινο στεφάνι για να υπομείνει το όνειδος και να καταδικαστεί προς τέρψη και ευχαρίστηση των διωκτών του. Θα έχουμε στο μέλλον ολίγους αλλά άγιους ομολογητές προς δόξαν Θεού και χαρά των Αγίων. Ευχόμαστε και στα δικά μας. Κληρικοί και λαϊκοί, έχουμε παράδειγμα στη ζωή μας, απ’ τα Συναξάρια των Αγίων. 

Ευχαριστούμε τον Κύριο και παρακαλούμε την Παναγία μας να σκεπάσει με την χάρη της τους Ομολογητές ιερείς μας, μέσα από τον Αντιαιρετικό Παρακλητικό Κανόνα και Ποίημα του π.Ευφροσύνου Ιερομονάχου Σαββαΐτου.

“Φαιδρύνουσα, Θεοτόκε φάνηθι, τούς πιστῶς ὁµολογοῦντάς σε µόνην, ὡς ἀληθῶς τοῦ Κυρίου Μητέρα, καί ἀκραιφνοῦς µετά τόλµης ἐλέγχοντας, τούς ἀρνουµένους τόν Χριστόν, ἐν προφάσει ψευδοῦς ἀγαπήσεως.

Ὠρύονται, οἱ ψευδεῖς ἐπίσκοποι, καί αὐτῶν οἱ ἱερεῖς τῆς αἰσχύνης, ὑπακοήν ἀπαιτοῦντες κακίστην, καί τόν λαόν ἀδεῶς ἐκφοβίζοντες, οἷσπερ ταχέως Ἀγαθή, τήν ὀργήν κατ’ ἀξίαν ἀπόστειλον.”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Αδιόρθωτος, ασυνείδητος και αμετανόητος ιερέας κοινώνησε πιστό…
Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη
Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
Ο Ιερέας του Ι. Ναού, ως βασιλικότερος των βασιλέων, έδιωξε την πιστή από το Ναό και τη μήνυσε!
Μια αξιοσημείωτη αντίδραση γονέων σε μια ασθενούσα Ελλάδα που αργοπεθαίνει
ΕΟΔΥ για μαθητές και καθηγητές
Παιδεία: Το βαθύ γεγονός
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Η μάσκα του Φαρισαίου υποκριτού – σύγχρονη μάσκα κορωνοϊού
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Από τα 12 έτη το όριο προσαρμογής προς τους ενήλικες στη χρήση της μάσκας
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.