π. Θεόδωρος Ζήσης

Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας (Δ΄μέρος)

εικόνα άρθρου: Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας (Δ΄μέρος)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μαθημάτων αφιερωμένων στο πρόσωπο του Οσίου, στη συνείδηση του λαού, γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου συνεχίζεται με την τρίτη ομιλία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η σειρά θα χωριστεί σε 4 – 5 μέρη τα οποία περιγραφικά διαρθρώνονται ως εξής:

1η ομιλία: Περί Αγιότητος. Ο Θεός αναδεικνύει τους Αγίους του στην Ορθοδοξία σε αντίθεση με τους παπικούς. Η προφητική, πατερική και Αποστολική συνείδηση του οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου.

2η ομιλία: Έλεγχος εκτροπών και νεωτερισμών στον χώρο των ηθών και του δόγματος.

3η ομιλία: Αναφέρεται στους αγώνες του οσίου για την Εκκλησιαστική μεταρρύθμιση. τις δογματικές εκτροπές, τον ρόλο της μασονίας και την αντίθεσή του στην από τότε προετοιμαζόμενη σύγκλιση συνόδου, η οποία θα προκαλούσε σχίσματα και διαιρέσεις στην Εκκλησία όπως προφητικώς είχε προειδοποιήσει. Τη στάση του και τον έλεγχο για την Ένωση των “Εκκλησιών”, των Μακρακιστών, του Παπανούτσου κ.α.

4η ομιλία: Οι 10 πληγές του Ελληνισμού, η Μικρασιατική καταστροφή και η “Αμαρτωλή Σμύρνη”.

Όπως η πρώτη ομιλία που παρακολουθήσαμε έτσι και σε κάθε επόμενη, θα γίνονται αναφορές και στην επικαιρότητα.

π. Θεόδωρος Ζήσης, “Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας – Μέρος Δ’

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7:00 μμ. ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας. Με αναφορές στην επικαιρότητα. (Μέρος Δ΄)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

«Τι είναι ο Πατριάρχης και τι είναι ο Πάπας; Ο Χριστός είναι ο Λυτρωτής» Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος (ΚΕΙΜΕΝΟ & mp3-2014)

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Η αποστολική διαδοχή δεν είναι μόνον χρονική διαδοχή στους θρόνους αλλά και στους τρόπους και στη διδασκαλία «και τρόπων μέτοχος και θρόνων διάδοχος»…

Συντονιστείτε! Την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 στις 19:00 μ.μ.: Παρουσίαση νέου τεύχους της Θεοδρομίας με θέματα επικαιρότητας

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Παρουσίαση νέου τεύχους της Θεοδρομίας με θέματα επικαιρότητας Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 7:00 μμ., θα μεταδοθεί η ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Ζήση ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ...

Άγιος Αμφιλόχιος Επίσκοπος Ικονίου [ΚΕΙΜΕΝΟ & mp3 2014]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση «Πότε θα βρεθεί κανένας Άγιος και κανένας Άρχοντας να διώξει τους οικουμενιστάς; Ένας Άγιος Αμφιλόχιος, μεγάλος πατήρ, κι ένας Άρχοντας, να τους διώξει» Στις 23 Νοεμβρίου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.