Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μαθημάτων αφιερωμένων στο πρόσωπο του Οσίου, στη συνείδηση του λαού, γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου συνεχίζεται με την τρίτη ομιλία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η σειρά θα χωριστεί σε 4 – 5 μέρη τα οποία περιγραφικά διαρθρώνονται ως εξής:

1η ομιλία: Περί Αγιότητος. Ο Θεός αναδεικνύει τους Αγίους του στην Ορθοδοξία σε αντίθεση με τους παπικούς. Η προφητική, πατερική και Αποστολική συνείδηση του οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου.

2η ομιλία: Έλεγχος εκτροπών και νεωτερισμών στον χώρο των ηθών και του δόγματος.

3η ομιλία: Αναφέρεται στους αγώνες του οσίου για την Εκκλησιαστική μεταρρύθμιση. τις δογματικές εκτροπές, τον ρόλο της μασονίας και την αντίθεσή του στην από τότε προετοιμαζόμενη σύγκλιση συνόδου, η οποία θα προκαλούσε σχίσματα και διαιρέσεις στην Εκκλησία όπως προφητικώς είχε προειδοποιήσει. Τη στάση του και τον έλεγχο για την Ένωση των “Εκκλησιών”, των Μακρακιστών, του Παπανούτσου κ.α.

4η ομιλία: Οι 10 πληγές του Ελληνισμού, η Μικρασιατική καταστροφή και η “Αμαρτωλή Σμύρνη”.

Όπως η πρώτη ομιλία που παρακολουθήσαμε έτσι και σε κάθε επόμενη, θα γίνονται αναφορές και στην επικαιρότητα.

π. Θεόδωρος Ζήσης, “Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας – Μέρος Δ’

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7:00 μμ. ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας. Με αναφορές στην επικαιρότητα. (Μέρος Δ΄)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra