π. Θεόδωρος Ζήσης

Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας (Ε΄μέρος)

εικόνα άρθρου: Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας (Ε΄μέρος)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μαθημάτων αφιερωμένων στο πρόσωπο του Οσίου, στη συνείδηση του λαού, γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου ολοκληρώνεται με την πέμπτη ομιλία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η σειρά θα χωριζεται σε 5 μέρη τα οποία περιγραφικά διαρθρώνονται ως εξής:

1η ομιλία: Περί Αγιότητος. Ο Θεός αναδεικνύει τους Αγίους του στην Ορθοδοξία σε αντίθεση με τους παπικούς. Η προφητική, πατερική και Αποστολική συνείδηση του οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου.

2η ομιλία: Έλεγχος εκτροπών και νεωτερισμών στον χώρο των ηθών και του δόγματος.

3η ομιλία: Αναφέρεται στους αγώνες του οσίου για την Εκκλησιαστική μεταρρύθμιση. τις δογματικές εκτροπές, τον ρόλο της μασονίας.

4η ομιλία: Αναφέρεται στους αγώνες του οσίου και την αντίθεσή του στην από τότε προετοιμαζόμενη σύγκλιση συνόδου, η οποία θα προκαλούσε σχίσματα και διαιρέσεις στην Εκκλησία όπως προφητικώς είχε προειδοποιήσει, καθώς και τη στάση του και τον έλεγχο για την Ένωση των “Εκκλησιών”.

5η ομιλία: Οι 10 πληγές του Ελληνισμού, η Μικρασιατική καταστροφή και η “Αμαρτωλή Σμύρνη”.

Όπως η πρώτη ομιλία που παρακολουθήσαμε έτσι και σε κάθε επόμενη, γίνονται αναφορές και στην επικαιρότητα.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στις 7:00 μμ. ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας. Με αναφορές στην επικαιρότητα. (Μέρος Ε΄)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

«Τι είναι ο Πατριάρχης και τι είναι ο Πάπας; Ο Χριστός είναι ο Λυτρωτής» Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος (ΚΕΙΜΕΝΟ & mp3-2014)

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Η αποστολική διαδοχή δεν είναι μόνον χρονική διαδοχή στους θρόνους αλλά και στους τρόπους και στη διδασκαλία «και τρόπων μέτοχος και θρόνων διάδοχος»…

Συντονιστείτε! Την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 στις 19:00 μ.μ.: Παρουσίαση νέου τεύχους της Θεοδρομίας με θέματα επικαιρότητας

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Παρουσίαση νέου τεύχους της Θεοδρομίας με θέματα επικαιρότητας Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 7:00 μμ., θα μεταδοθεί η ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Ζήση ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.