π. Θεόδωρος Ζήσης

Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας (Β΄μέρος)

εικόνα άρθρου: Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας (Β΄μέρος)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μαθημάτων αφιερωμένων στο πρόσωπο του Οσίου, στη συνείδηση του λαού, γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου συνεχίζεται με την δεύτερη ομιλία …

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η σειρά θα χωριστεί σε 4 – 5 μέρη τα οποία περιγραφικά διαρθρώνονται ως εξής:

1η ομιλία: Περί Αγιότητος. Ο Θεός αναδεικνύει τους Αγίους του στην Ορθοδοξία σε αντίθεση με τους παπικούς. Η προφητική, πατερική και Αποστολική συνείδηση του οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου.

2η ομιλία: Έλεγχος εκτροπών και νεωτερισμών στον χώρο των ηθών και του δόγματος.

3η ομιλία: Αναφέρεται στους αγώνες του οσίου για την Εκκλησιαστική μεταρρύθμιση. τις δογματικές εκτροπές, τον ρόλο της μασονίας και την αντίθεσή του στην από τότε προετοιμαζόμενη σύγκλιση συνόδου, η οποία θα προκαλούσε σχίσματα και διαιρέσεις στην Εκκλησία όπως προφητικώς είχε προειδοποιήσει. Τη στάση του και τον έλεγχο για την Ένωση των “Εκκλησιών”, των Μακρακιστών, του Παπανούτσου κ.α.

4η ομιλία: Οι 10 πληγές του Ελληνισμού, η Μικρασιατική καταστροφή και η “Αμαρτωλή Σμύρνη”.

Όπως η πρώτη ομιλία που παρακολουθήσαμε έτσι και σε κάθε επόμενη, θα γίνονται αναφορές και στην επικαιρότητα.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7:00 μμ. ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Τετάρτη 31/5/2023: Ο Χριστός ενίκησε τον θάνατο. Τι είναι ο θάνατος και τι συμβαίνει μετά τον θάνατο (Μέρος Δ’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Διαφημιστικό βίντεο ομιλίας πατρός Θεοδώρου Ζήση με θέμα: Ο Χριστός ενίκησε τον θάνατο. Τι είναι ο θάνατος και τι συμβαίνει μετά τον θάνατο (Μέρος Δ’)

Ζωντανή ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση: Ο Χριστός ενίκησε τον θάνατο. Τι είναι ο θάνατος και τι συμβαίνει μετά τον θάνατο (Μέρος Δ’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 7:00 μμ. στην αίθουσα «Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.