Επικαιρότητα

Ο Π. Βαρνάβας Γιάγκου ομιλητής στο Σεμινάριο Εξομολογητικής

εικόνα άρθρου: Ο Π. Βαρνάβας Γιάγκου ομιλητής στο Σεμινάριο Εξομολογητικής

Απορίας άξιον είναι πως προσκαλείται ο εμπνευστής του οικουμενιστικού Εσπερινού στη Μονή του να διαφωτίσει τον κλήρο της Ι. Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου (της Μητρόπολης με την ειδική σχέση με μασωνικές οργανώσεις)! Μάλιστα το θέμα που ανέπτυξε ο π. Βαρνάβας Γιάγκου ήταν “Εισαγωγή στην Εξομολογητική”! Δε ενθυμούμαστε όμως να εξομολογήθηκε δημόσια απολογούμενος για τις οικουμενιστικές του ενέργειες, ούτε να ζήτησε ποτέ συγχώρεση από το ποίμνιο που το κατασκανδάλισε με αυτές…  
 
Σύμφωνα λοιπόν με το ακόλουθο δημοσίευμα:
“Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, ήταν ο προσκεκλημένος ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Εισαγωγή στην Εξομολογητική»”.
 
Σε αυτό το άρθρο αναγράφεται ότι οι Ιερείς που ασκούν την Εξομολόγηση καλούνται να δώσουν κατευθύνσεις για ερωτήματα σε σχέση με ειδικά προβλήματα όπως οι “μικτοί γάμοι μεταξύ Ορθοδόξων και αλλοθρήσκων”:
“Οι Ιερείς που ασκούν την Εξομολόγηση καλούνται συχνά να διαχειριστούν όχι μόνο ζητήματα πίστεως ή πνευματικότητας αλλά να συμβουλέψουν, να υποστηρίξουν, να δώσουν κατευθύνσεις ή έστω να «παρηγορήσουν», τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μείζονα ερωτήματα σε σχέση με ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι το διαζύγιο, η ενδοοικογενειακή βία, ενδεχόμενα προβλήματα της μονογονεϊκής οικογένειας, μικτοί γάμοι μεταξύ Ορθοδόξων και αλλοθρήσκων και άλλα πολλά, που προκύπτουν από τα σύγχρονα δεδομένα του κοινωνικού βίου”.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, ήταν ο προσκεκλημένος ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Εισαγωγή στην Εξομολογητική».

Ο π. Βαρνάβας αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο για την τιμητική πρόσκληση, έκανε μία εισαγωγή στο Ιερό Μυστήριο, τονίζοντας ότι η Εξομολόγηση είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, στο οποίο προσέρχεται συστηματικά ή παροδικά ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, αναζητώντας συμβουλή, καθοδήγηση ή απαντήσεις σε διλήμματα.

Οι Ιερείς που ασκούν την Εξομολόγηση καλούνται συχνά να διαχειριστούν όχι μόνο ζητήματα πίστεως ή πνευματικότητας αλλά να συμβουλέψουν, να υποστηρίξουν, να δώσουν κατευθύνσεις ή έστω να «παρηγορήσουν», τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μείζονα ερωτήματα σε σχέση με ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι το διαζύγιο, η ενδοοικογενειακή βία, ενδεχόμενα προβλήματα της μονογονεϊκής οικογένειας, μικτοί γάμοι μεταξύ Ορθοδόξων και αλλοθρήσκων και άλλα πολλά, που προκύπτουν από τα σύγχρονα δεδομένα του κοινωνικού βίου.

Για την αποτελεσματικότερη και ορθότερη ανταπόκριση σε αυτή τη διάσταση της εξομολογητικής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, οι εξομολόγοι Ιερείς χρειάζεται πέραν της θεολογικής τους κατάρτισης, να ευαισθητοποιούνται και να καταρτίζονται σχετικά με την ποιμαντική διαχείριση και αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.
Ακολούθησε ένας μακρύς, γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των εισηγητού και των πατέρων με πολλές ερωτήσεις, προβληματισμούς, παρεμβάσεις, αλλά και επισημάνεις για το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως το οποίο κατέχει κεντρική θέση στη ζωή της Αγίας Εκκλησίας μας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.