Επικαιρότητα

Ο Πάνος Καμμένος μιλά για την απόλυτη ευθύνη της Εκκλησίας που με το Ουκρανικό έβαλε απέναντί μας τη Ρωσία – Βίντεο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… κατηγόρησε την Ι.Σ. και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι εγκλημάτησαν αναγνωρίζοντας την παράνομη ουκρανική εκκλησία, υποκύπτοντας στις «πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων»…

Στο δημοσίευμα αυτό, έχοντας υπόψη μας τις τεράστιες ευθύνες της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου προσωπικά, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τς δηλώσεις του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας, θα θέλαμε να θυμηθούμε τη κουβέντα του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη, κατά την Ομιλία του με θέμα Ουκρανικό Αυτοκέφαλο- Ώρα μηδέν για την Εκκλησία της Ελλάδας. Εκεί τόνισε τα εξής:

Πάνω στην αίρεση του Κολυμπαρίου προστέθηκε και το Σχίσμα. Άρα, υπάρχει ενισχυμένη ανάγκη αντίδρασης ή καλύτερα να πούμε διπλή ανάγκη διακοπής μνημοσύνου και αποτείχισης. 

Ο καθένας μας ενημερώνει την οικογένειά του, τους συγγενείς του, τους διπλανούς του γείτονες και συντοπίτες με όποιον τρόπο μπορεί. Παράδειγμα ο αδελφός μου εν Χριστώ από Κομοτηνή που θα διανείμει πόρτα πόρτα τις αναρτήσεις της κατάνυξης. Ο πατέρας μου το ίδιο κάνει. Να ενημερωθεί ο κόσμος. Η ανάγκη να διαχωρίσουμε τη θέση μας από το μίασμα των διοικούντων την Εκκλησία της Ελλάδας είναι επιτακτική. Να προστατευθούμε από το μολυσμό της Πίστης. 

Το Κολυμπάρι είναι εδώ, στην αίρεση του Κολυμπαρἰου προστέθηκε και το σχίσμα, η κοινωνία με τους σχισματικούς. Ο Πατριάρχης δεν είναι μόνο αρχηγός αίρεσης αλλά και σχίσματος. Οι κοινωνούντες με αυτόν καθίστανται αιρετίζοντες σχισματικοί. Κοινωνούν με την αίρεση και το Σχίσμα και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. 

Η Αίρεση του Κολυμπαρίου είναι αίρεση φοβερή και τρισάθλια αλλά από τον αδαή πιστό αρκετά ακατανόητη. Εδώ με το σχίσμα της Ουκρανίας και την αναγνώρισή του είναι τα πράγματα εξόφθαλμα.  

Για όσους βρίσκονται στην αποτείχιση, να προσχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να οδηγηθούν στην Ακρίβεια. Όχι στη Ακρίβεια που οδηγεί στο σχίσμα αλλά σε αυτήν που αποδέχεται και την ανάγκη Οικονομίας, ως δεύτερο διευθυντήριο, για τους πιστούς που δεν είναι ακόμα σε θέση να προχωρήσουν παραπέρα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ σε κάθε επαρχία και μητρόπολη να υπάρχουν γενναίοι ιερείς που θα διακόψουν την κοινωνία με τους μητροπολίτες τους, δηλαδή με την αίρεση και το σχίσμα, ώστε να συγκεντρώσουν στην πνευματική τους ποιμαντική φροντίδα όλο το λαό που είναι ξύπνιος και δεν κοιμάται. Ο λαός να βοηθά αυτούς τους ιερείς ποικιλοτρόπως να είναι σταθεροί στην απόφασή τους. Ακούω πως πολλοί ιερείς το σκέφτονται, να έχουν την ελπίδα τους στο Χριστό και θα γραφτεί το όνομά τους με χρυσά γράμματα στη βίβλο του Θεού! 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του anexartitoiellines.

Διαβάσαμε στο sputniknews.gr:


Καμμένος: Η Ιερά Σύνοδος εγκλημάτησε αναγνωρίζοντας την παράνομη ουκρανική εκκλησία – Βίντεο

Σφοδρή επίθεση στην Ιερά Σύνοδο και προσωπικά κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας στην Ουκρανία σε ομιλία του στο ΙΓΜΕΑ.

Όπως προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενος στα εθνικά θέματα «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».

«Ο αρχιεπίσκοπος εγκλημάτησε και οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτησαν όταν κατά την τελευταία Ιερά Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική εκκλησία, πρώτοι πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξανδρείας, παρότι τους προειδοποίησα και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι αν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα κάνοντας εχθρική πράξη, η ουκρανική εκκλησία, αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει στις συμφωνίες που είχαμε κάνει» τόνισε.

Συνέχισε προσθέτοντας ότι «η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργασία με την Τουρκία αλλά ήταν ένας παράγοντας σταθερότητας (…). Με την απόφαση, για να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων, τη Ρωσία την έβαλαν απέναντί μας. Έχει λοιπόν ευθύνη απόλυτη για ό,τι κι αν συμβεί γιατί προειδοποιήθηκαν οι πάντες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Περί ελεύθερης και αβίαστης απόφασης για το Ουκρανικό διατείνεται η Ιερή Σύνοδος (με τις ευλογίες του Πάιατ βεβαίως)

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.