Επικαιρότητα

Ο Πάπας αρνείται ότι ο Χριστός είναι Θεός κι αναστήθηκε: Φίλος του ποντίφικα σοκάρει τους Καθολικούς

εικόνα άρθρου: Ο Πάπας αρνείται ότι ο Χριστός είναι Θεός κι αναστήθηκε: Φίλος του ποντίφικα σοκάρει τους Καθολικούς

O 95χρονος δημοσιογράφος Ευγκένιο Σκαλφάρι είναι προσωπικός φίλος του πάπα Φραγκίσκου και έχει πάρει πολλές συνεντεύξεις από τον ποντίφικα. Είναι γνωστός ότι ποτέ δεν ηχογραφεί ή κρατά σημειώσεις και γράφει τις συνεντεύξεις του από μνήμης. Πρόσφατα έγραψε πως ο Πάπας, αρνήθηκε τη θεία φύση του Χριστού, αλλά και την ανάσταση του σώματός του.

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου, ο Σκαλφάρι έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα La Republica πως ο Πάπας του μίλησε για την Ανάσταση.

«Ήταν άνθρωπος μέχρι που τον έβαλαν στον τάφο οι γυναίκες που αποκαθήλωσαν το σώμα του. Εκείνη τη νύχτα, στον τάφο, εξαφανίστηκε ο άνθρωπος και από εκείνη τη σπηλιά βγήκε Αυτός με τη μορφή πνεύματος, που συνάντησε τις γυναίκες και τους Αποστόλους, ενώ ακόμη διατηρούσε τη σκιά του προσώπου, και μετά εξαφανίστηκε για πάντα», έγραψε ο 95χρονος δημοσιογράφος πως δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Η συγκεκριμένη δήλωση του πάπα είναι από το νέο βιβλίο του Σκαλφάρι: «Ο Μοναδικός Θεός και η Μοντέρνα Κοινωνία», που επικεντρώνεται στις συνεντεύξεις του με τον πάπα Φραγκίσκο.

Να σημειώσουμε ότι ο Σκαλφάρι είναι γνωστός άθεος και φίλος του ποντίφικα και με τις συνεντεύξεις του συχνά προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στο χριστιανικό κοινό.

Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι ο πάπας έχει πει πως η κόλαση δεν υπάρχει και πως ο Ιησούς Χριστός δεν είναι Θεός.

Ο πάπας από την πλευρά του ποτέ δεν έχει αρνηθεί ή επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του που βγάζει στη δημοσιότητα ο Σκαλφάρι. Ενώ το Βατικανό αρκείται να σχολιάσει κάθε φορά πως οι μαρτυρίες του δημοσιογράφου απλά δεν είναι αξιόπιστες, καθώς ο Σκαλφάρι ποτέ δεν κρατά σημειώσεις.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.