Επικαιρότητα

Ο Πάπας ας κάνει ό,τι θέλει μέσα στην αίρεσή του, αλλά μέχρι εκεί

εικόνα άρθρου: Ο Πάπας ας κάνει ό,τι θέλει μέσα στην αίρεσή του, αλλά μέχρι εκεί
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μπορεί κάποιοι χριστιανοί να θεωρούν ότι αυτά δεν μας αφορούν, όμως είναι καθήκον μας η επαγρύπνηση

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προ ολίγων ημερών, ο αιρεσιάρχης Πάπας Φραγκίσκος διόρισε την πρώτη γυναίκα στην ηγεσία της κυβέρνησης του Βατικανού, τη φραγκισκανή μοναχή Ραφαέλα Πετρίνι, καθιστώντας την έτσι την πλέον υψηλόβαθμη γυναίκα στο πιο μικρό κράτος του κόσμου. Αυτή η κίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειάς του να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε παλαιότερα για τη βελτίωση της ισορροπίας των φύλων μέσα στη Ρωμαιοκαθολική “εκκλησία”.

Μέχρι εδώ η είδηση για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς είναι αδιάφορη, αφού ο Πάπας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην αίρεσή του και στο κράτος του. Σε άλλο θεό πιστεύει άλλωστε…

Γνωρίζοντας όμως την αδελφική σχέση Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη και τον διακαή πόθο τους για μια ένωση Ορθοδόξων και αιρετικών χωρίς προϋποθέσεις, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι επιθυμεί οι γυναίκες να έχουν σημαντικό ρόλο στη Ρωμαιοκαθολική “εκκλησία” και έχει κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Μπορεί κάποιοι χριστιανοί να θεωρούν ότι αυτά δεν μας αφορούν, όμως είναι καθήκον μας η επαγρύπνηση. Να είμαστε πάντα σε πνευματική εγρήγορση, όπως εκείνη η ψυχή που όταν είδε μικρά κοριτσάκια ντυμένα παπαδάκια σε ιερό ναό της Θεσσαλονίκης, αντέδρασε, διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησε από τη Θεία Λειτουργία. Γιατί γνώριζε ότι φύλακας της Πίστης οφείλει να είναι κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός. Γιατί δεν έκανε υπακοή στους αρμόδιους που της έλεγαν “μην ανησυχείς, έχουν γνώση η φύλακες, εσύ να κοιτάς τη δουλειά σου”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μια μιαρή ένωση απολαμβάνει τις ευλογίες του αιρετικού Πάπα
– Ο σιλικονούχος Άγιος
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.