Επικαιρότητα

Ο πάπας Φραγκίσκος, τα αγάλματα του Παχαμάμα και η δωρεά 100.000 ευρω στην Αλβανία

εικόνα άρθρου: Ο πάπας Φραγκίσκος, τα αγάλματα του Παχαμάμα και η δωρεά 100.000 ευρω στην Αλβανία

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… η ιταλική επισκοπική διάσκεψη, εξέδωσε προσευχή στον Παχαμάμα… γονάτισαν γύρω από τα αγάλματα του Παχαμάμα και προσκύνησαν το κεφάλι τους στο έδαφος…

Τι συμβαίνει τελικά με το Βατικανό; Από ποιες θεότητες εμπνέεται; Ο μοναδικός αντιπρόσωπος του Θεού στη Γη (ηρεμήστε), ξέχασε τον αντι-Δημιουργό και προσεύχεται σε γήινες απολιθωμένες θεότητες ημιθανών θρησκειών; Και αφού σηκώσει το κεφάλι του από το προσκύνημα, βλέπει σεισμούς, τον ανθρώπινο πόνο και χαρτζιλικώνει; Πολύ αθώα όλα αυτά… Διαβάζουμε στήν Cedmitsa.RU-Εγκυκλοπαίδεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα εξής σχετικά με την προσευχή στη Μητέρα Γη των Ινδών λαών. Είναι αξιοπερίεργο ότι και οι δύο Πάπες, του Βατικανού και του Φαναρίου, δείχνουν ιδιαίτερη λατρεία στη “Μητερούλα” Γη. Κάτι θυμόμαστε για μασονική καταβολή αυτής της λατρείας…

————————————————————————————–
Η ποιμαντική υπηρεσία της Ιταλικής Επισκοπικής Συνδιάσκεψης δημοσίευσε μια προσευχή στον Παχαμάμη

Η προσευχή παρουσιάζεται ως “Προσευχή στη Μητέρα Γη των Ινδών λαών”

ROME. Το Missio, η ποιμαντική υπηρεσία της ιταλικής επισκοπικής διάσκεψης, εξέδωσε προσευχή στον Παχαμάμα για μια προηγούμενη δημοσίευση, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2019, σχετικά με την επικείμενη Ειδική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων για την Αμαζονία, ανέφερε η Catholic World News .

Η προσευχή, που περιγράφεται ως “Προσευχή στη Μητέρα Γη των λαών των Ίνκας”, έχει ως εξής:

Παχαμάμα από αυτά τα μέρη, πίνετε και τρώτε αυτή τη προσφορά κατά βούληση, έτσι ώστε αυτή η γη να είναι καρποφόρα. Pachamama, καλή μητέρα, να είναι υποστηρικτική! Να είστε υποστηρικτικοί! Κάντε τα βόδια να περπατούν καλά και να μην κουράζονται. Βεβαιωθείτε ότι ο σπόρος μεγαλώνει καλά, ότι δεν συμβαίνει τίποτα κακό, ότι το κρύο δεν το καταστρέφει, ότι λαμβάνει καλό φαγητό. Σας ρωτούμε για αυτό: δώστε μας τα πάντα. Να είστε υποστηρικτικοί! Να είστε υποστηρικτικοί!

Η προσευχή στον Παχαμάμα είναι μία από τις τρεις προσευχές που περιλαμβάνονται στη δημοσίευση της ιταλικής επισκοπικής διάσκεψης. Δύο άλλες προσευχές δημοσιεύθηκαν χωρίς συνοδευτική περιγραφή. Η πρώτη είναι μια προσευχή στον Μοναδικό και Τρισυπόστατο Θεό, με τον οποίο ο Πάπας Φράνσις ολοκλήρωσε την εγκυκλοπαίδεια Laudato si (2015). Η δεύτερη προσευχή είναι ένα κείμενο που αρχίζει με τις λέξεις “Πάρτε ένα χαμόγελο” (εδώ και πολλά χρόνια διάφορες ιταλικές ιστοσελίδες χαρακτήριζαν αυτό το κείμενο ως ποίημα του Μαχάτμα Γκάντι).

Εικόνες γυμνών εγκύων γυναικών, που ο Πάπας Φραγκίσκος περιέγραψε στις 25 Οκτωβρίου ως “αγάλματα του Παχαμάμα”, προκάλεσαν πολλή διαμάχη κατά τη διάρκεια της συνόδου των τριών εβδομάδων σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής του Αμαζονίου, η οποία έληξε στις 27 Οκτωβρίου.

Στις 4 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Κήπο του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος αφιέρωσε τη Σύνοδο στον Άγιο Φραγκίσκο. 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του φραγκισκανικού μοναχού, γονάτισαν γύρω από τα αγάλματα του Παχαμάμα και προσκύνησαν το κεφάλι τους στο έδαφος.

Την τελευταία εβδομάδα του έργου της Συνόδου, δύο άντρες αφαιρούν τα αγάλματα από τη ρωμαϊκή εκκλησία και τα ρίχνουν στον ποταμό Τίβερη, γεγονός που τελικά οδήγησε σε παπικές απολογίες και κατηγορίες από τους αντιπάλους των αγαλμάτων στο «νέο εικονομάχτισμα». Αφού βρέθηκαν τα αγάλματα του Παχαμάμα, εκτέθηκαν και πάλι στις 26 Οκτωβρίου σε συνάντηση της Συνόδου των Επισκόπων την τελευταία ημέρα που έλαβαν χώρα συνομιλίες.
—————————————————————————————–

Μετά από όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που αφορούν κυρίως αυτούς τους αλάθητους τύπους, που είναι πρώτοι άνευ ίσων, ερχόμαστε στα δεινά του κοσμάκη. Μόλις ο Φραγκίσκος κατέβηκε από τον τύφο του κάπως, βάζει το χέρι του στην Vatikan Bank και δωρίζει ένα ποσό στα καημένα παιδιά του στην Αλβανία, που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο. Θα ήθελε και ο Βαρθολομαίος να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά βλέπετε είναι κατάτι μικρότερος, κι αυτός πρώτος ανευ ίσων βέβαια, αλλά δεν έχει τράπεζα! Εδώ οι γκαντέμηδες κλέφτες που μπήκαν στην οικία του και που κατά ομολογία τους, δεν ήξεραν σε ποιανού το σπίτι εισέβαλαν να κλέψουν(!), έψαχναν χρηματοκιβώτιο και δεν βρήκαν…
Διαβάζουμε στο in.gr:

———————————————————————————–
Αλβανία : Ο Πάπας Φραγκίσκος δώρισε 100.000 ευρώ στους σεισμοπαθείς

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος, δωρίζοντας 100.000 ευρώ.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω του Dicastery for Promoting Integral Human Development του Βατικανού και θα χρησιμοποιηθούν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πληγέντων.

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο ποντίφικας έστειλε επιστολή προς τον Αλβανό πρόεδρο, Ιλίρ Μέτα, όπου ανέφερε ότι «προσεύχεται για τις ψυχές όσων έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφή και ότι θα είναι μέσω των προσευχών του κοντά στους τραυματίες και τους πληγέντες της καταστροφής».

Συνεχίζονται  οι επιχειρήσεις
Διαβάστε περισσότερα εδώ


Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.