Επικαιρότητα

Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά

εικόνα άρθρου: Ο Πάπας και το ΠΣΕ  για την Αγια Σοφιά

Ένα πράγμα δε θα συγχωρήσουμε Ερντογάν, να κάνεις την Αγία Σοφία οικουμενιστική.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Με σύντομη αλλά μεστή νοήματος αναφορά, επ’ ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας για την Προστασία της Θάλασσας, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος». Η παρέμβαση του Πάπα πραγματοποιήθηκε παρ’ όλο που σχεδόν όλοι οι παρατηρητές προέβλεπαν ότι δε θα γίνει για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη μικρή καθολική κοινότητα που ζει στην Τουρκία.

Δεν παρέλειψε και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών – Αιρέσεων (Π.Σ.Ε.) βέβαια να εκφράσει “τη θλίψη και την ανησυχία του”.

Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά, πως Λατίνοι άλωσαν την Κωνσταντινούπολη, όπως και οι Τούρκοι. Μάλιστα, αν δεν είχαν προηγηθεί οι Λατίνοι, η Πόλη δε θα είχε πέσει το 1453 μ.Χ. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, να μην πονάει ο Πάπας, το φίδι αυτό το ύπουλο για την πίστη και το Έθνος. Ας επιστρέψει πρώτα αυτός τις ορθόδοξες εκκλησίες που έχουν γίνει παπικές και κατοικητήρια δαιμόνων μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών και μετά ας κλάψει με κροκοδείλια δάκρυα για την Αγιά Σοφιά. Ας μετανοήσει για την αθεΐα και τον δαιμονισμό που έχει προκαλέσει διαχρονικά στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ας κρατήσει τα ψεύτικα δάκρυα για τους πλανεμένους οικουμενιστές, μιας και αυτοί, δυστυχώς, μόνο υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα χύνουν. Δεν κατανοεί ο Παπας ότι η πτώση του είναι ισόκυρη με του διαβόλου και του Αδάμ; Όμως, είναι σαφές πως οι Οικουμενιστές δεν το υπενθυμίζουν αυτό και δεν το πρεσβεύουν. Δεν κλάινε για τις εκατομμύρια ψυχές που χάνονται, που δεν απολαμβάνουν τον Θεό, τα δώρα της Ζωής και την μακάρια αιωνιότητα κοντά στον Θεό. Αυτοί που τώρα δήθεν, κλαίνε, κάποτε έκοβαν εισιτήρια για τον Παράδεισο, σαν να ‘ναι τουριστικός προορισμός..

Με αυτούς τους πλανεμένους και εν πολλοίς δαιμονισμένους έδεσαν τις μοίρες μας οι Οικουμενιστές και τώρα κλαίνε για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος. Ένα πράγμα δε θα συγχωρήσουμε Ερντογάν, να κάνεις την Αγία Σοφία οικουμενιστική. Τέμενος να την κάνεις! Οι συγχυσμένοι νόες δεν καταλαβαίνουν πια, παρά μόνο με τέτοιους συμβολισμούς και αν… Κάποιοι, βέβαια, δε θορυβούνται ούτε με το αν γίνει τέμενος η Αγιά μας Σοφιά (βλ.Οικουμενικός Πατριάρχης).


Δείτε σχετικά:
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Αγαπητή κ. Μενδώνη, συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας!
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένοι…»
– Στη λυσσαλέα μανία των Τούρκων προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία!
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;
– Ο νεοσουλτάνος και εθνικός μας κουμπάρος οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη φιέστα για την Άλωση
– Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης
– Το ατόπημα του κ. Ελπιδοφόρου: Συζήτησε με τον Ερντογάν για “μειονότητα” στην Ελλάδα…
– Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο
– Ακραίες απειλές Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα -«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο»
– Προκαλεί ο Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Ανέβασε πανηγυρικό tweet στις 14:53 [εικόνα]
– Πρόκληση Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Σχετικά άρθρα

Ο Πύρινος Άγιος – Ηλίας ο Θεσβίτης (του Φ. Κόντογλου) [ΒΙΝΤΕΟ 2015]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. "Προφῆτα καὶ προόπτα τῶν μεγαλουργιῶν τοῦ Θεοῦ, Ἠλία μεγαλώνυμε, ὁ τῷ φθέγματί σου στήσας τὰ ὑδατόῤῥυτα νέφη, πρέσβευε ὑπὲρ ἡμῶν, πρὸς τὸν μόνον φιλάνθρωπον" (Κοντάκιον)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.