Επικαιρότητα

Ο Πάπας πιέζει για κοινό εορτασμό του Πάσχα

εικόνα άρθρου: Ο Πάπας πιέζει για κοινό εορτασμό του Πάσχα

Οι καιροί ου μενετοί! Έφθασε καιρός η των πνευματικών αγώνων αρχή. Αρχή κατά της Αίρεσης… Η αρχή της Αποτείχισης!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πέρυσι ήρθαμε αντιμέτωποι με την κυβερνητική εντολή η οποία όπως ήταν βέβαιο ευλογήθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με τη μετάθεση της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου μας το Μεγάλο Σάββατο στις 9:00.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις από κλήρο και ποίμνιο και όσοι αντιστάθηκαν σθεναρά, διώχθηκαν μέχρι τελικά να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Μαζί με αυτούς τους ομολογητές που στηρίχθηκαν επάνω στην Παράδοση της Εκκλησίας και τους κανόνες μεγάλων αγίων Πατέρων, ήταν και ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ και ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς. Τον αντιεκκλησιολογικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης απόφασης είχε αναπτύξει εμπεριστατωμένα ο πρωτοπρ.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δημοσιεύοντας το άρθρο του με τίτλο «Και αναστάντα τη δευτέρα ημέρα κατά τας κυβερνητικάς εντολάς».

H περσινή βλάσφημη απόφασή τους δεν είναι άσχετη με τη διαχρονική δαιμονική επιδίωξη περί κοινού εορτασμού του Πάσχα. Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε σε όλους τους Ορθοδόξους επισκόπους με μια ευχή: «Να ζήσουν αυτό το Πάσχα με τον ίδιο πόνο για τον κόσμο με τον οποίο το ζουν τώρα πολλοί Καθολικοί».

«Ετοιμάζουν επίσης το Πάσχα μαζί μας με διαφορά μιας εβδομάδας, γιατί, όπως οι Ανατολικοί Καθολικοί, ακολουθούν το Ιουλιανό, όχι το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να στείλω ένα μήνυμα αδελφοσύνης σε όλους τους αδελφούς μου, Ορθόδοξους επισκόπους, που ζουν αυτό το Πάσχα με τον ίδιο πόνο με τον οποίο το ζούμε, εγώ και πολλοί Καθολικοί», είπε ο ποντίφικας σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Παρασκευή από το πρώτο κανάλι της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai1 .

Ο κοινός εορτασμός του Πάσχα προωθείται από το Βατικανό εδώ και πολλές δεκαετίες. Η επιδίωξη αυτή επισημοποιήθηκε με την Β´ Βατικανή Σύνοδο και μόλυνε το ορθόδοξο πλήρωμα μετά από την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. Οι “κινήσεις” διενεργήθηκαν κάτω από το τραπέζι, διότι οι αντιστάσεις του ορθόδοξου ποιμνίου τότε ήταν υπολογίσιμες.

Στις μέρες μας όμως, ο εορτασμός του κοινού Πάσχα Ορθοδόξων και παπικών δεν μπορεί να καταδικαστεί ούτε από τους αιρετίζοντες Επισκόπους ούτε από τους χλιαρούς χριστιανούς, τους συγκαταβατικούς στα θέματα πίστης. Ακριβώς γιατί η ίδια η Σύνοδος του Κολυμπαρίου για χάρη της οποία εφάρμοσαν μία φαρισαϊζουσα υπακοή, ευλογεί το κοινό Πάσχα όχι μόνο με τους παπικούς αλλά με κάθε λογής αιρετικούς. Η Σύνοδος αυτή δεν αναγνώρισε εκκλησιαστικότητα σε όλες τις αιρέσεις; Δεν νομιμοποίησε τον Οικουμενισμό;

Πώς λοιπόν να αντισταθούν οι υποστηρικτές της σε κάτι που το θεωρούν ευλογημένο και κανονικό; Αλλά και όσων οι ιερατική συνείδηση βοά… Αλήθεια τι περιμένουν; Με τι είδους όπλα θα καταφέρουν να συντρίψουν αυτή τη λερναία ύδρα της Πανθρησκείας που απειλεί να μας αφανίσει πνευματικά;

Ποιος μας λέει ότι μετά τον κοινό εορτασμό του Πάσχα δεν θα ακολουθήσει μία επίσημη ένωση, ένα μιαρό Κοινό Ποτήριο; Ποιος μας εγγυάται όμως ότι εμείς θα είμαστε εν ζωή ώστε να σηκώσουμε τείχος στην Παναίρεση και επί της ουσίας να ομολογήσουμε πως δεν έχουμε την ίδια πίστη με τους αιρετίζοντες;

Οι καιροί ου μενετοί! Έφθασε καιρός η των πνευματικών αγώνων αρχή. Αρχή κατά της Αίρεσης… Η αρχή της Αποτείχισης!

«Οἱ γάρ δι’ αἱρεσίν τινα, παρά τῶν ἁγίων Συνόδων ἢ Πατέρων κατεγνωσμένην, τῆς πρός τόν πρόεδρον κοινωνίας ἑαυτούς διαστέλλοντες, ἐκείνου τήν αἵρεσιν δηλονότι δημοσίᾳ κηρύττοντος καί γυμνῇ τῇ κεφαλῇ ἐπ’ ἐκκλησίας διδάσκοντος, οἱ τοιοῦτοι οὐ μόνον τῇ κανονικῇ ἐπιτιμήσει οὐχ ὑποκείσονται, πρό συνοδικῆς διαγνώσεως ἑαυτούς τῆς πρός τόν καλούμενον ἐπίσκοπον κοινωνίας ἀποτειχίζοντες, ἀλλά και τῆς πρεπούσης τιμῆς τοῖς ὀρθοδόξοις ἀξιωθήσονται». (15ος Κανών ΑΒ 861).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη…
Κρυφή ατζέντα στην Ορθόδοξη Εκκλησία για κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους Παπικούς;
Πώς οδηγούμαστε από την πανδημία και τις μανταλωμένες Εκκλησιές στο κοινό Πάσχα και την…
Ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας συνεορτάζει το Πάσχα με τους Παπικούς

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.