Επικαιρότητα

Ο Παροναξίας διαψεύδει τον Κυθήρων: «Δεν τον εξουσιοδότησα»

εικόνα άρθρου: Ο Παροναξίας διαψεύδει τον Κυθήρων: «Δεν τον εξουσιοδότησα»

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος σε σημερινή του δήλωση, διαψεύδει τα όσα ανέφερε σε κείμενό του ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, περί εξουσιοδότησης που του παρείχε στην έκτακτη Ιεραρχία του Σαββάτου για το ουκρανικό.

Η δήλωση του Ιεράρχη αναφέρει:

«Εξ αφορμής γραπτής δηλώσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και αγαπητού εν Χριστώ αδελφού κ. Σεραφείμ διά το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας εις την οποίαν μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Και ο απουσιάζων διά τοπικόν Ιερατικόν Συνέδριον Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συμμεριζόμενος τας θέσεις των ως είρηται Σεβ. Μητροπολιτών, εζήτησε να παράσχη την εξουσιοδότησίν του εις την ελαχιστότητά μου σε περίπτωσιν διεξαγωγής ψηφοφορίας, αλλά δεν εγένετο αρμοδίως δεκτό το αίτημά του», επιθυμώ να δηλώσω, σαφώς και κατηγορηματικώς, ότι ουδέποτε εζήτησα να εξουσιοδοτήσω τον Σεβασμιώτατον Άγιον Κυθήρων ή άλλον Σεβασμιώτατον Άγιον αδελφόν διά την Συνεδρίασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το Σάββατον 12-10-2019. Από την Διαρκή Ιερά Σύνοδον, της Οποίας διά την περίοδον 2019-2020 τυγχάνω μέλος, εζήτησα την άδειαν της απουσίας μου διά τους λόγους τους οποίους γραπτώς εξέθεσα εις το υπ’ αριθμ. πρωτ. 409/11-10-2019 έγγραφόν μου, κατά την διάρκειαν ολιγολέπτου Συνεδρίας Αυτής, μετά το πέρας των Αρχιερατικών εκλογών της Παρασκευής 11ης Οκτωβρίου ε.ε., η οποία και μου εχορηγήθη ομοφώνως.

(Ας σημειωθή ότι η απουσία μου αφορούσε εις την επιτακτικήν ανάγκην μεταβάσεώς μου εις την Πάρον λόγω συγκλήσεως Επιστημονικού Συνεδρίου, προγραμματισθέντος από έτους εν συνεργασία με στελέχη της Ρουμανικής Εκκλησίας, Πανεπιστημιακούς Διδασκάλους και τοπικούς φορείς. Θέμα του ήτο: «Ο Πάριος Ηγεμών της Μολδοβλαχίας Νικόλαος Μαυρογένης και η εποχή του» και πραγματοποιήθηκε εις το Ιερόν Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου από 11ης έως 13ης Οκτωβρίου ε.ε.)».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.