Επικαιρότητα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

εικόνα άρθρου: Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε συγκρητιστικό κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μεταξύ αιρετικών επισκόπων, του Κων/πόλεως Βαρθολομαίου, καθώς και πλήθους Ιεραρχών (του πατριαρχείου Κων/πόλεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος) καθίσταται ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Την 9η Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό παρέστη στη Θεία Λειτουργία λουθηρανός επίσκοπος, ενώ την 10η Ιουνίου, κατά τα ονομαστήρια του πατριάρχη Κων/πόλεως στο Μέγα Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, παρέστη επίσκοπος των αμετανόητων Παπικών.

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος στη Θεία Λειτουργία

Την Κυριακή του Τυφλού, 9 Ιουνίου 2024, κατόπιν αδείας και προτροπής του πατριάρχου Κων/πόλεως Βαρθολομαίου, ο μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας, Στέφανος, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό [1].

Μετά την Απόλυση, ο κ. Βαρθολομαίος απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Ευταξία στον Συμεών Διαμαντίδη, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, από τη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. 

Στον Ιερό Ναό «εκκλησιάστηκε» [sic] ο αιρετικός Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος Tallin, Urmas Viilma, πρόεδρος του Εσθονικού Συμβουλίου «Εκκλησιών».

Οπτικό υλικό αποκαλύπτει ότι ο υψηλόσωμος αιρετικός επίσκοπος από την Εσθονία παρέστη συμπροσευχόμενος στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του Ιερού Ναού (φωτογραφίες 1, 2).

Επιπλέον, στον Πατριαρχικό Ναό εκκλησιάστηκαν και οι αρχιερείς:

Καναδά Σωτήριος, Μύρων Χρυσόστομος, Λαοδικείας Θεοδώρητος, Κρήτης Ευγένιος, Κορέας Αμβρόσιος, Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Σύμης Χρυσόστομος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, Σελευκείας Θεόδωρος, και Αλικαρνασσού Αδριανός.

Ο αιρετικός λουθηρανός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικές φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, μία εκ των οποίων αποκαλύπτει ότι παρέστη και σε γεύμα μετά Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου [3].

Παπικός επίσκοπος στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Ο πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος εόρτασε τα ονομαστήριά του στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρουσία επισκόπου των Παπικών [2].

Το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2024, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, στον Πατριαρχικό Ναό.

Στον Ιερό Ναό παρέστη συμπροσευχόμενος ο επίσκοπος των εν τη Πόλει Παπικών, Massimiliano Palinuro (φωτογραφία).

Η αλάθητη απόφανση των Αγίων Αποστόλων

Η συγκρητιστική ανίερη πρακτική του Φαναρίου υπέρ των αντικανονικών συμπροσευχών μετά των αιρετικών, προσκρούει στην Αγιοπνευματική και αλάθητη απόφαση και απόφανση των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων.

Κανών ΜΕ/ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων:
«Ἐπίσκοπος ἤ πρεσβύτερος ἤ διάκονος αἱρετικοῖς συνευξάμενος, μόνον, ἀφοριζέσθω, εἰ δέ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς, ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω».

Κανών ΛΓ/ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ τοπικῆς συνόδου:
«Οὐ δεῖ αἱρετικοῖς ἤ σχισματικοῖς συντύχεσθαι».

Το συγκρητιστικό διαχριστιανικό παζλ της αντίχριστης Νέας Εποχής συμπληρώνεται κομμάτι-κομμάτι από τους σύγχρονους εκκλησιαστικούς άρχοντες της Φαναριώτικης αυλής.

Το σκοτεινό πνεύμα του Οικουμενισμού πνίγει ότι Ορθόδοξο και ιερό. «Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται» (Γαλ. 6,7).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Σοκ! Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Φιλομηλίου απαγγέλει το Σύμβολο της Πίστεως με την προσθήκη του Φιλιόκβε- Τι απαντά η Εκκλησία της Αλβανίας
Στο Φανάρι ο διώκτης των Ορθοδόξων ψευδο-μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.