Επικαιρότητα

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Βατικανό… ενώ εσύ κοιμόσουν!

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Βατικανό… ενώ εσύ κοιμόσουν!

Το ορθόδοξο ποίμνιο περιμένει να δει συλλείτουργο με αιρετικούς για να αντιδράσει ενώ οι εκκλησιαστικοί μας ταγοί ήδη ενεργούν κατ΄αυτόν τον τρόπο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, κατόπιν πρόσκλησης του Πάπα Φραγκίσκου, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό.

Στην επίσημη σελίδα του Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αναφέρονται τα εξής: “ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρουσίασε στον Πάπα το πολυμερές ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που αναπτύσσει το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο, τα αντικειμενικά προβλήματα όπως και τα αναφυόμενα σε αυτό προσκόμματα.

Οι δυο τους επεσήμαναν τα προβλήματα κατά την παρούσα χρονική περίοδο όπως: ο πόλεμος στη μαρτυρική Ουκρανία, η φτώχεια και η εξαθλίωση, η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό πρόβλημα, η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική ανισότητα, η προστασία της παιδικής ηλικίας και της γυναίκας, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η κρίση αρχών και αξιών κ.ά.

Συμφώνησαν ότι ο κοινός αγώνας όλων αποτελεί μονόδρομο, πρωτίστως των πνευματικών ταγών με σκοπό την προώθηση  της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών, εν επιγνώσει ότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι η μεγάλη επανάσταση στον χώρο των ανθρωπίνων σχέσεων, της προστασίας, της ιερότητος και της ωραιότητος του προσώπου του ανθρώπου και της αναδείξεως του εν Χριστώ αιωνίου προορισμού του.”

Όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό φακό, η χαρά τους δεν κρύβεται. Όχι, δεν είναι η χαρά για την οποία μίλησε ο Κύριός μας: «χαρὰ γίνεται ἐν οὐρανῷ ἐπὶ ἑνὶ ἁμαρτωλῶ μετανοοῦντι». Μακράν της οδού των Αγίων Πατέρων και αυτή η συνάντηση. 

Θλίψη και ιερή αγανάκτηση προκαλούν τα λεχθέντα και πραχθέντα των εκκλησιαστικών μας ταγών. Θλίψη, διότι αντί να προσπαθούν να φέρουν έστω και έναν αιρετικό ή αλλόθρησκο στη μόνη αληθινή Πίστη, στη μόνη Πίστη από την οποία μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος, αυτοί έχουν γυρίσει την πλάτη στον Χριστό και αγκαλιάζουν τον εχθρό Του. 

Ιερή αγανάκτηση, διότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, με τον βαρύ τίτλο και τον βαρύ θρόνο, αντί να φυλάττει ακέραια την Ορθοδοξία, δίνει γη και ύδωρ στους εχθρούς της. Η λίστα είναι μεγάλη δυστυχώς. Και δυστυχώς ακόμη, υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που περιμένουν να δουν με τα μάτια τους συλλείτουργα ορθοδόξων και αιρετικών για να αντιδράσουν (αυτά τους λένε, έτσι τους νανουρίζουν οι ποιμένες τους).

Ζητιάνος της εύνοιας του Πάπα;

Εκείνο όμως που μας προξένησε ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση είναι πως δυσκολευτήκαμε να εντοπίσουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού σχετική αναφορά. Αντιθέτως αλιεύσαμε την επίσκεψη των εκπροσώπων όλων των θρησκειών της Ουκρανίας στον Πάπα!!!

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού, στο επίσημο δημοσιογραφικό όργανο Vatican News και στον επίσημο λογαριασμό του Πάπα Φραγκίσκου στο Twitter δεν αναφέρεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η επίσκεψη στο Βατικανό και η συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο παρουσιάζεται ως πρώτη είδηση. Στην Ελλάδα τα φιλοπατριαρχικά πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων, έσπευσαν να την αναδείξουν ως σπουδαίο το γεγονός. Στην επίσημη σελίδα του Βατικανού όμως χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ!! Τελικά η είδηση βρέθηκε, στη γενική κατηγορία ημερησίων δελτίων, στην υποκατηγορία ακροάσεις (της συγκεκριμένης ημέρας),όπου και γίνεται μια λιτή αναφορά, κυριολεκτικά σε μια σειρά!!

Είναι γεγονός επίσης πως υπάρχει απόσταση σχετικά με το πώς αιτιολογείται η επίσκεψη. Από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας παρουσιάζεται ως επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση: “Επίσημη επίσκεψη (..) στο Βατικανό, πραγματοποίει η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, κατόπιν προσκλήσεως της Α.Α. του Πάπα Ρώμης κ.κ.Φραγκίσκου”.

Από την άλλη πλευρά όμως απουσιάζει από την πρώτη σελίδα και παρουσιάζεται μόνο στο δελτίο συμβάντων Βατικανού ως μια από τις αρκετές ακροάσεις εκείνης της ημέρας: “This morning, (..) Francis received in audience. μτφ Σήμερα το πρωί ο (..) Φραγκίσκος δέχθηκε σε ακρόαση“. Γιατί άραγε αυτή η επικοινωνιακή απόσταση;

Η δική μας ανάγνωση στα γεγονότα

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τον “τρισκατάρατο, αιρεσιάρχη Πάπα Ρώμης”. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αντιδρά η συνείδηση του πιστού λαού.

Η τραγική αυτή επίσκεψη παρουσιάζεται σαν επίτευγμα από το ίδιο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μαζί με μια σειρά άλλων συναντήσεων και συμπροσευχών με παρατρεχάμενους του Πάπα. Υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, όπου φαίνεται περιχαρής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η συνοδεία του.

Αποκαλύψαμε όμως πως ο «Πάπας και Πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης», υποτιμήθηκε επικοινωνιακά.

Από μόνο του αυτό το χαρακτηριστικό αποκαλύπτει το παρασκήνιο της επίσκεψης. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσκύνησε την παντόφλα του Πάπα, για να παρακαλέσει, για να ζητήσει βοήθεια. Μοιάζει να είναι σε απόγνωση για το πρόβλημά του με τη Εξαρχία του Πατριαρχείου Μόσχας. Μοιάζει να έβαλε λυτούς και δεμένους για να εκβιάσει μια συνάντηση και να την παρουσιάσει σαν κίνηση στη σκακιέρα που θα στριμώξει τους Ρώσους.

Η επικοινωνιακή απαξίωση από το Βατικανό όμως έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Έδωσε την εικόνα ενός Πατριάρχη ζητιάνου της παπικής εύνοιας. Όταν μάλιστα ο ζητιάνος καμαρώνει και μάλιστα φωτογραφίζεται περιχαρής για τα κατορθώματά του, αυτοχαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος για το ποίμνιό του και την Ορθοδοξία.

Χριστιανοί, μείνετε μακριά από φιλοπαπικούς και λατινόφρονες προβατόσχημους λύκους! Μη πιστεύετε ότι δεν θέλουν την ψευδοένωση, διότι γι’ αυτήν εργάζονται. Ας θυμηθούμε τον μακρύ κατάλογο των οικουμενιστικών λεχθέντων και πραχθέντων του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’, τα οποία έλαβαν χώρα “ενώ εσύ κοιμόσουν ήσυχος, γιατί έχουν γνώση οι φύλακες”.

Επί του πιεστηρίου! Το ψέμμα όμως έχει κοντά ποδάρια! Στην έρευνα που πραγματοποιήσαμε για τον Πατριάρχη Αλεξανδείας θεωρήσαμε πως βγάλαμε λαβράκι, την επίσκεψη του σχισματικού Ντουμένκο στο Βατικανό. Τα γεγονότα όμως μας ξεπερνούν!

Βγήκε πανηγυρίζοντας ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, σαν δυστοπικός σκηνοθέτης όλης αυτής της τραγικής φαρσοκωμωδίας και πανηγύρισε για το έργο του: “... Ελπίζουμε ότι μετά την ενημέρωση που κάνατε εις το Βατικανό, εσείς προσωπικώς και οι άλλοι εκπρόσωποι των θρησκευτικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει μία πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας. Και παραμερίζοντας πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες θα είναι πιο κοντά σας και θα επηρεάζει υπέρ της Ουκρανίας πολλές ρωμαιοκαθολικές χώρες, στις οποίες περνά ο λόγος του”. Θα ακολουθήσει νέο άρθρο για την “ξεπέτα” του Πάπα στον οικουμενιστικό θίασο της Ουκρανίας, όπου ο κομπάρσος Ντουμένκο επικοινωνιακά επιχειρείται από τον ίδιο τον Πατριάρχη να παρουσιαστεί σαν… πρωταγωνιστής. Έλεος!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1)
Τα παρατράγουδα της εκδημίας του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.