Επικαιρότητα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πολεμά από λάθος στρατόπεδο

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πολεμά από λάθος στρατόπεδο

Παραβιάζονται τα δικαιώματα των χριστιανών και γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστεί η διαμορφωθείσα διαθρησκειακή ισορροπία, το κατοχυρωμένο status quo…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

O Πατριάρχης της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ΄, στις 29 Δεκεμβρίου 2021, παρέστη στην καθιερωμένη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Ισραήλ.

Στην αρχή της εκδήλωσης εκφώνησε χαιρετιστήριο λόγο ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ και συνεχάρη τους ορθοδόξους αλλά και όλες τις αιρετικές παραφυάδες των Αγίων Τόπων για το νέο έτος και για τα Χριστούγεννα. Μίλησε ακόμη η υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ Αγιελέτ Σακέντ, η οποία τόνισε το λαμπρό έργο των θρησκευτικών κοινοτήτων για την προσπάθεια εξάλειψης της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε τους ανωτέρω για τη συμβολή τους στην ανάδειξη της Ιερουσαλήμ ως κέντρο ενός πολυπολιτισμικού καθεστώτος.

Ο κ.Θεόφιλος επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης επιπρόσθετης κρατικής βοήθειας με σκοπό την καταπολέμηση των ακροδεξιών θρησκευτικών ιουδαϊκών κοινοτήτων. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, οι άνθρωποι αυτοί «παραβιάζουν τα δικαιώματα των χριστιανών και επιβουλεύονται να εξαφανίσουν την διαμορφωθείσα διαθρησκειακή ισορροπία, το κατοχυρωμένο status quo». Η ανησυχία των θρησκευτικών αρχόντων της περιοχής, είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Επίσης, ο ίδιος επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης και στην πανηγυρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την παραμονή προς τιμή του νέου έτους, στην οποία βέβαια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των χριστιανικών, μουσουλμανικών και ιουδαϊκών κοινοτήτων της Ιερουσαλήμ. Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων τα βρίσκει μία χαρά με τους αρχηγούς των άλλων θρησκειών και το πρόβλημά της είναι μόνο τα εξτρεμιστικά τους στοιχεία!

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα στο ζήτημα περί της ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επί των τριών ξενώνων δίπλα στην Πύλη της Γιάφας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν μπορεί να επιλυθεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς για εμάς τους φθαρτούς ανθρώπους, δεν θα δώσουμε λόγο στον Θεό μόνο για τα κτίσματα και τις περιουσίες, αλλά για το αν μείναμε σταθεροί στην Αγία μας Πίστη και δεν τη νοθεύσαμε με το δηλητήριο της πλάνης και της Αίρεσης. Αυτό, ας το σκεφτούμε καλά, λαϊκοί, ιερείς, Μητροπολίτες και Πατριάρχες…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τα «άγρια» Ιεροσόλυμα

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.