Επικαιρότητα

Ο Πατριάρχης που ασχολείται με νερά και πρασινάδες ενώ μας “πνίγει ταΐζοντάς μας κουτόχορτα”…

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης που ασχολείται με νερά και πρασινάδες ενώ μας “πνίγει ταΐζοντάς μας κουτόχορτα”…

Εδώ ο κόσμος χάνεται, η Ορθοδοξία έγινε μαλλιοκούβαρα εξαιτίας του κι αυτός ασχολείται με νερά και πρασινάδες….έλεος!!!! Πώς το λέει η παροιμία, όταν καίγεται ο κόσμος; Πάντως έχουμε διαβάσει για παρόμοια τεχνική στα αποφθέγματα Πατέρων της ερήμου. Από τη μια ο διάβολος μας κολάζει και από την άλλη ενδιαφέρεται για την προκοπή μας… Η αλήθεια είναι πως όταν δεν έχεις γευτεί το “Ύδωρ το Ζων” είναι φυσικό να ασχολείσαι με το “ύδωρ το αλλοιούμενο”. Έγραψε κάποτε ο π. Νικόλαος Μανώλης σε ένα πάρα πολύ καλό άρθρο. “Ὁ εἰς τῦπον Χριστοῦ σύγχρονος διάδοχος δέν προσφέρει πλέον στή Σαμαρείτιδα τό Ὑδωρ τό ζῶν τό ἁλλόμενον εἰς ζωὴν αἰώνιον, διότι δέν τό ψηλάφισε καί δέν τό κατέχει. Ἀντ’ αὐτοῦ λαμβάνει ἀπό ἐκείνη τό ὓδωρ τό ἀλλοιούμενον. Μέ αὐτό “εὐλογεῖται” καί “ἁγιάζεται”. Μέ αὐτό ἀντικαθιστᾶ τή Χάρη τῆς Μυστικῆς Θεολογίας.”

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Βαρθολομαίος: “Το νερό είναι δικαίωμα κάθε δημιουργήματος”

Tο διεθνές συνέδριο «Water Week» στο Άμστερνταμ τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χθες το απόγευμα λίγο μετά την άφιξή του στην Ολλανδία.

Πρόκειται για μια διοργάνωση εκδηλώσεων με την επωνυμία «διεθνής εβδομάδα νερού», οι οποίες διοργανώνονται τις ημέρες αυτές στο Άμστερνταμ και αφορούν διαφόρους διεθνείς φορείς, κυβερνήσεις κρατών και επιχειρήσεις που ασχολούνται με το νερό, την εξοικονόμηση και νέους, καλύτερους τρόπους διαχείρισής του.

Οι διοργανωτές πληροφορούμενοι την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για τις εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, προ καιρού, του απηύθυναν πρόσκληση να πραγματοποιήσει την καταληκτήρια ομιλία του συνεδρίου. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση καλεί έναν πνευματικό ηγέτη ως ομιλητή, δίνοντας στην Εκκλησία την δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις και την γνώμη της για το πολύτιμο αγαθό του νερού.

Στην ομιλία του, ο κ. Βαρθολομαίος, μεταξύ των άλλων τόνισε την σπουδαιότητα της αγαστής συμπόρευσης επιστήμης και Εκκλησίας σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα εξήρε τον σημαντικό ρόλο του νερού στην ζωή του ανθρώπου και εν γένει του κόσμου, γεγονός που ενισχύει τις προσπάθειες εξοικονόμησης και νέων τρόπων διαχείρισης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: « Όλες οι πτυχές της ανθρώπινης γνώσης συμπληρώνονται από την καρδιά, η οποία μας οδηγεί από τον πολιτισμό της εκμετάλλευσης και του καταναλωτισμού, στην ευγνωμοσύνη και την γενναιοδωρία…Όλες οι προσπάθειες της καλής διαχείρισης του ύδατος είναι η κραυγή μιας ανθρώπινης ψυχής που αναγνωρίζει ότι το νερό είναι ένα δώρο, το οποίο πρέπει να απασχολεί ολόκληρη τη δημιουργία. Η βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι το νερό είναι το απαραβίαστο και αμετάκλητο δικαίωμα κάθε ανθρώπινου όντος και κάθε δημιουργήματος. Το νερό μας λικνίζει από τη γέννησή μας, μας στηρίζει στη ζωή και μας θεραπεύει όταν ασθενούμε. Μας ζωντανεύει το πνεύμα, καθαρίζει το σώμα και αναζωογονεί το μυαλό μας. Μοιραζόμαστε το θαύμα του νερού με ολόκληρη την δημιουργία.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Κάθε άνθρωπος εδώ, κάθε άνθρωπος στον κόσμο, είναι ουσιαστικά ένας μικροσκοπικός ωκεανός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πριν από δύο δεκαετίες, δηλώσαμε ότι «για τα ανθρώπινα όντα να μολύνουν τα νερά της γης. . . ισοδυναμεί με αμαρτία «!…Είναι ευθύνη όλων μας – ως πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, ως κοινότητες και άτομα, ως εταιρείες και βιομηχανίες – να παρέχουμε βιώσιμα, καθαρά και ασφαλή ύδατα για το μέλλον των πόλεων και των πολιτών μας, καθώς και όλων των ανθρώπων και του πλανήτη μας . Μια τέτοια βιωσιμότητα δεν είναι μόνο η καλή τεχνολογία, η καλή επιχείρηση ή η συνετή πολιτική. Μια τέτοια βιωσιμότητα είναι ο μόνος τρόπος για ειρηνική συνύπαρξη και παγκόσμια επιβίωση. Το οφείλουμε στον κόσμο μας και στις μελλοντικές γενιές.»

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.