Ελευθέριος Κοσμίδης

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαφημίζει την αγρυπνία συμπροσευχής με τους αιρετικούς

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαφημίζει την αγρυπνία συμπροσευχής με τους αιρετικούς
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Φρικτή ομολογία από τα χείλη του αιρεσιάρχη Πάπα για τον οικουμενισμό   


Η ΕΙΔΗΣΗ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Τζάστιν Ουέλμπι και άλλοι κορυφαίοι θρησκευτικοί ταγοί έλαβαν μέρος απόψε, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σε «Οικουμενική ολονύχτια προσευχή»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Νο1: 

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το κανάλι της διοργάνωσης είπε μεταξύ άλλων πως εδώ και έναν αιώνα το Φανάρι προωθεί τον οικουμενικό διάλογο, την ένωση και τον αδελφικό δεσμό με τους αιρετικούς, που αναγνώρισε ως

“εκκλησίες” με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου: 

“Indeed for over a century now the Ecumenical Patriarchate has advocated for the advancement of the ecumenical dialogue with other Christian churches and confessions and I feel more than ever how important is to continually respond to our Lord Jesus Christ’s call to the unity of all. I hope and pray that this ecumenical Gathering May deepen further the Fraternal bones between us all”.

(Αυτόματη Μετάφραση:)“Πράγματι, εδώ και έναν αιώνα τώρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει υποστηρίξει την προώθηση του οικουμενικού διαλόγου με άλλες χριστιανικές εκκλησίες και ομολογίες και αισθάνομαι περισσότερο από ποτέ πόσο σημαντικό είναι να ανταποκρίνεται συνεχώς στο κάλεσμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού “περί της των πάντων ενώσεως”. Ελπίζω και προσεύχομαι αυτή η Οικουμενική Σύναξη να εμβαθύνει περαιτέρω τον αδελφικό δεσμό  μεταξύ μας”.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Νο2: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑ ΧΕΙΛΕΩΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Όπως διαβάζουμε στο επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του Βατικανού η τρίτη διάσταση της σιωπής που έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στην σύντομη ομιλία του ήταν μια ελεγεία στον Οικουμενισμό: 

“A final aspect of silence, the Pope said, is that it is “essential for the journey of Christian unity.” This, he said, is because silence “is fundamental to prayer, and ecumenism begins with prayer and is sterile without it.” 

(Αυτόματη Μετάφραση:) Μια τελευταία πτυχή της σιωπής, είπε ο Πάπας, είναι ότι είναι «ουσιώδης για το ταξίδι της χριστιανικής ενότητας». Αυτό, είπε, συμβαίνει επειδή η σιωπή «είναι θεμελιώδης για την προσευχή και ο οικουμενισμός ξεκινά με την προσευχή και είναι στείρος χωρίς αυτήν». 

Η ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Γίνεται κατανοητό από όλους τους πιστούς Χριστιανούς και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως πως η ένωση που οραματίζεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τους ”αδελφούς” του αιρετικούς συντελείται μέσω της παναίρεσης του Οικουμενισμού. 

Όπως διατρανώνει ο μακαριστός ομολογητής και αδίκως αφορισθείς θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος:

“Μεγαλόσχημοι κληρικοί και άλλοι οίκουμενιστές δηλώνουν ότι ο Οικουμενισμός δεν είναι αίρεση. Ναι, λέγουμε και εμείς, ο Οικουμενισμός δεν είναι αίρεση, μία δηλαδή αίρεση, αλλά συνονθύλευμα αιρέσεων, παναίρεση, όπως τον χαρακτήρισε νεώτερος Πατήρ της Εκκλησίας, ο Ιουστίνος Πόποβιτς, και όπως φρονούν όλοι οι νουν Χριστού και Ορθοδοξίας έχοντες κληρικοί και λαϊκοί”.

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.