Επικαιρότητα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]

25 Δεκ 2020

…ο Πατριάρχης δημιούργησε ένα Νέο Σχίσμα στην Ουκρανία πολύ ισχυρότερο από αυτό που προϋπήρχε…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από το oukraniko.blogspot.com το ακόλουθο άρθρο, το οποίο δημοσιεύουμε κατόπιν της σχετικής γραπτής άδειας της διαχειρίσεως της Ιστοσελίδας.


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος (Βίντεο)

Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων δημιούργησε ένα πολύ καλά τεκμηριωμένο βίντεο, με ελληνικούς υπότιτλους, σχετικά με το νέο σχίσμα που δημιουργήθηκε στην Ουκρανική Ορθοδοξία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά την αναγνώριση που έκανε στους σχισματικούς, αφορισμένους αναθεματισμένους και αχειροτόνητους.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αφερεγγυότητα των λόγων και των υποσχέσεων του Φαναρίου. Από εκεί διατυμπανίζεται σε όλους τους τόνους και συνεχώς, ότι το Φανάρι με τον Τόμο Αυτοκεφαλίας έκανε διόρθωση και θεραπεία του σχίσματος στην Ουκρανία.

Όμως το μόνο διαπιστώνεται από όλους του Ορθοδόξους ανεξαιρέτως, είναι το γεγονός ότι ο Πατριάρχης δημιούργησε ένα Νέο Σχίσμα στην Ουκρανία πολύ ισχυρότερο από αυτό που προϋπήρχε, το οποίο έβαλε φωτιά σε όλες τις Ορθόδοξες Τοπικές Εκκλησίες.

Το 2018-19 στην παγκόσμια Ορθοδοξία έλαβαν χώρα τα γεγονότα που μπορούν να οδηγήσουν (και σχεδόν έχουν οδηγήσει) στο παγκόσμιο σχίσμα της Οικουμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης διαβεβαιώνει τον Ορθόδοξο κόσμο ότι φέρνει μόνο καλό στους πιστούς και οι πράξεις του βασίζονται στους Ιερούς κανόνες, οι οποίοι σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει το Φανάρι, δίνουν στην Εκκλησία του Φαναρίου το δικαίωμα να εξουσιάζει όλων των άλλων Τοπικών Εκκλησιών, για το δικό τους Πάντα όφελος!

Αλλά ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα και με τους Ιερούς Κανόνες, είναι όντως η Κεφαλή της Ορθοδοξίας και οι ενέργειές του ωφελούν πραγματικά την Εκκλησία; Πώς οι αποφάσεις του επηρεάζουν τη ζωή ενός συνηθισμένου χριστιανού; Οι απαντήσεις στο βίντεο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Πως κατηγορεί ο Τζέφρυ Πάϊατ την Ρωσική Εκκλησία ότι διχάζει την Παγκόσμια Ορθοδοξία!
– Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα
– Ο Μόρφου Νεόφυτος ξεκαθαρίζει τη στάση της Κύπρου για το Ουκρανικό αυτοκέφαλο (απομαγνητοφώνηση και βίντεο)
– Σχόλιο στην ομολογία του Μόρφου ότι ο Ονούφριος είναι ο κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου και…
– Ο κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου π.Ονούφριος παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου
– 12 ερωτήσεις στον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο
– Ρελάνς της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας μετά το Βατερλώ Ποροσένκο-Τι ζήτησε από τον νέο Πρόεδρο
– Η Εκκλησία της Ουκρανίας του Μητροπολίτη Ονουφρίου ευχαριστεί Έλληνες κληρικούς και λαϊκούς
– Βάσει σημαντικών επιστολών περιμένουμε η Εκκλησία της Ελλάδος να αλλάξει την άνανδρη στάση…

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.