Επικαιρότητα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει σε Θεία Λειτουργία στην ουκρανική γλώσσα

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει σε Θεία Λειτουργία στην ουκρανική γλώσσα

21 Νοέ 2019

Αυτό το άρθρο αναγράφει:
“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει την ερχόμενη Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Τζιβαλίου.
Η Θ. Λειτουργία θα τελεσθεί στην ουκρανική γλώσσα και θα εκκλησιασθεί η Ουκρανική Παροικία της Πόλης.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Πατριάρχης θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της γενοκτονίας του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας, του λεγομένου «Γολοντομόρ», επί τη 86η επετείω αυτού (1932-1933)”. 

Πόσο στενή σχέση υπάρχει άραγε ανάμεσα στον θεωρητικό της αναγνώρισης των σχισματικών της Ουκρανίας από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, και στον εμπνευστή του σχίσματος σε ολόκληρη την Ορθοδοξία, αρχιοικουμενιστή “Πατριάρχη του Γένους” κ. Βαρθολομαίο. Όλως τυχαίως κατά την περίοδο που ο κ. Βαρθολομαίος συνεχίζει το παιχνίδι της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής στην Ουκρανία, ενθυμούμενος την περίοδο 1932-1933, ο κ. Ιερόθεος διάβασε με ενδιαφέρον το βιβλίο της Anne Applebaum με τίτλο «Ο κόκκινος λιμός» για την περίοδο 1932-1033 στην Ουκρανία. Πώς συναντιούνται τα μεγάλα πνεύματα!!! 

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει την ερχόμενη Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Τζιβαλίου.

Η Θ. Λειτουργία θα τελεσθεί στην ουκρανική γλώσσα και θα εκκλησιασθεί η Ουκρανική Παροικία της Πόλης.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Πατριάρχης θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της γενοκτονίας του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας, του λεγομένου «Γολοντομόρ», επί τη 86η επετείω αυτού (1932-1933).

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.