Επικαιρότητα

Ο πόθος της συνάντησης Βαρθολομαίου-Πάπα νικά τον φόβο του κορωνοϊού

εικόνα άρθρου: Ο πόθος της συνάντησης Βαρθολομαίου-Πάπα νικά τον φόβο του κορωνοϊού

Οργή και θλίψη, μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρίσταται μασκοφορεμένος εν ώρα Θείας Λειτουργίας, ενώ δέχεται να επισκεφθεί τον Πάπα στο Βατικανό!

Το άρθρο αυτό ασχολείται και σχολιάζει γεγονότα πριν την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στη Ρώμη. Τα περί της επίσκεψης και τα όσα τραγικά συνετελέσθηκαν εκεί, θα μας απασχολήσουν σε επόμενο δημοσίευμά μας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έκπληξη και απορία μας προκάλεσε η τολμηρή απόφαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να επισκεφτεί το Βατικανό από τις 19 Οκτωβρίου, όπως διαβάσαμε στο σχετικό δημοσίευμα. Αυτή η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο όπου οι διεθνείς συναντήσεις λόγω του κορωνοϊού έχουν περιοριστεί, αλλά και οι μετακινήσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τον ίδιο λόγο έχουν ελαχιστοποιηθεί. Προ ολίγων ημερών ας μην ξεχνάμε ότι ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αυστρία, εξαιτίας του κορωνοϊού. Εκεί, θα συμμετείχε στη θεμελίωση του πρώτου «Ορθόδοξου» Μοναστηριού, όπως γράψαμε σε σχετικό άρθρο μας. Επιπλέον σημειώνουμε ότι προ μηνών για τον ίδιο λόγο ακύρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Εντούτοις συμφώνησε να ακολουθήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα επίσκεψης στη γειτονική χώρα της Ιταλίας με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων του ιού. Άραγε στο Βατικανό δεν κολλάει ο κορωνοϊός;

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι ο λόγος της επίσκεψης του Πατριάρχη στο Βατικανό είναι για να λάβει μέρος στη Διαθρησκευτική Συνάντηση που διοργανώνει η Κοινότητα του Sant Edigio, στις 20 του μηνός Οκτωβρίου. Στη συνάντηση αυτή, που θα έχει θέμα «Κανείς δε σώζεται μόνος του- Ειρήνη και αδελφότητα», θα μιλήσει επίσημα και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την επόμενη μέρα, στις 21 Οκτωβρίου δηλαδή, ο κ. Βαρθολομαίος θα παραβρεθεί στο Αμφιθέατρο του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Antonianum στη Ρώμη, όπου και θα τιμηθεί ως επίτιμος διδάκτωρ φιλοσοφίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Μάλιστα θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube. Πληροφορούμαστε επίσης ότι στο Βατικανό, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως θα έχει συνάντηση και γεύμα με τον Ποντίφικα, όπως επίσης εθιμοτυπικά θα συναντηθεί και με τους πρέσβεις της Ελλάδας, αλλά και της Τουρκίας. Στη Ρώμη θα βρίσκεται μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου. Τον κ. Βαρθολομαίο συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός καθώς και ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος Ιάκωβος Krochak.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ποια ακριβώς είναι αυτή η Κοινότητα του San Edigio, που διοργανώνει αυτήν τη Διαθρησκευτική Συνάντηση, όπου θα παραβρεθεί ο κ. Βαρθολομαίος. Είναι λοιπόν μια καθολική κοινότητα στην ενορία του Αγίου Αιγιδίου των Ρωμαιοκαθολικών, στο κέντρο της Ρώμης, που ιδρύθηκε το 1968 αμέσως μετά τη Β΄Σύνοδο του Βατικανού. Η υπερδραστήρια αυτή ενορία απολαμβάνει την προστασία του Πάπα καθώς και την αμέριστη στήριξή του σε όλες τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες. Η δράση τους βασίζεται στο τρίπτυχο, Προσευχή-Φτωχοί-Ειρήνη. Έχουν ξεπεράσει οι δραστήριοι αυτοί ενορίτες, τα όρια της Ρώμης και επεκτείνουν την φιλανθρωπία τους σε 70 χώρες. Φυσικά μέσα από το έργο τους, προβάλλεται η χριστιανική φιλανθρωπία, αλλά εντόνως προωθείται και η εικόνα του Πάπα των φτωχών, του Φραγκίσκου. Στην ουσία, στόχος της κοινότητας αυτής είναι η προώθηση του Οικουμενισμού και οι θρησκευτικοί διάλογοι.

Αυτή η Κοινότητα επισκέφτηκε και τη Λέσβο το 2015, και εθελοντικά προσέφεραν ποικιλόμορφη βοήθεια στους πρόσφυγες του νησιού. Οι καθολικοί εθελοντές αυτής της ‘Φιλανθρωπικής Οργάνωσης’ του San Edigio επισκέφτηκαν τη Μυτιλήνη για να περάσουν “διακοπές αλληλεγγύης”. Κατέφθασαν από Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία και στο νησί μας συνεργάστηκαν με τους εκεί Καθολικούς.

Είναι καταφανέστατο πως ο τρισκατάρατος Πάπας (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «τον πάπα να καταράσθε») προωθεί τον παπισμό, αυτή τη δαιμονιώδη αίρεσή του, παγκοσμίως. Όχημα τρανό για αυτήν την εξάπλωση της φήμης του αποτελεί το έργο της Φιλανθρωπίας, η βοήθεια και προσφορά στους αναξιοπαθούντες και στους πρόσφυγες. Αυτό άλλωστε είναι το δυνατό χαρτί του. O Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος όταν πρωτοανέλαβε το τιμόνι του Βατικανού, έτσι πλασαρίστηκε, ως o άνθρωπος των φτωχών και των κατατρεγμένων, ως ο πιο λαοφιλής και αγαπητός για την προσφορά του στο κοινό καλό. Αυτή η δήθεν φιλανθρωπία του, αποτελεί τη δίοδο για να εισέλθει σε κοινωνίες άλλων κρατών πέρα του Βατικανού, και φυσικά όχι μόνο καθολικών, αλλά και σε κοινωνίες Ορθόδοξες. Είναι «αλήστου μνήμης» οι «προσφορές» του Πάπα και οι χρηματοδοτήσεις με αποδέκτες Ορθοδόξους, μέχρι την πρόσφατη χρηματοδότηση για το πρώτο «Ορθόδοξο» Μοναστήρι στην Αυστρία. 

Αδύνατο όμως να πειστούμε ότι η φιλανθρωπία αυτή του Πάπα είναι αθώα και αγνή. Η ιστορία, μας έχει αποδείξει περίτρανα ότι οι Λατίνοι με κεφαλή τους τον Πάπα, ανέκαθεν διακινούσαν τον μαμμωνά προκειμένου να εξαγοράζουν συνειδήσεις, να υποδουλώνουν λαούς, αλλά κυρίως να έχουν ως υποχείριό τους τους Ορθοδόξους. Εξάλλου είναι ικανό να μας πείσει και το γεγονός ότι οι Λατίνοι παπικοί δε χαρακτηρίζονται από την αποστροφή τους συνειδησιακά, προς το χρήμα και τον πλούτο. Απόδειξη γι’ αυτό, αποτελούν οι Σταυροφορίες και οι κλοπές θησαυρών του Βυζαντίου και Ορθόδοξων προσκυνημάτων, όπως και η κατάληψη σημαντικών λιμανιών της Μεσογείου στο παρελθόν, προς όφελός τους.

Συνεπώς καταλαβαίνουμε ότι αυτή η εμπλοκή του Πάπα σε όλο αυτό το φιλανθρωπικό γίγνεσθαι αποβλέπει κατ’ αρχήν στην ευρεία αποδοχή του από τον κόσμο, αλλά και στη δυνατότητα να αναμιχθεί περεταίρω σε θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το άκρον άωτον φυσικά είναι να ηγηθεί ο Πάπας όλων των χριστιανών. Αυτός ο δαιμονικός καημός δεν έπαψε να τρώει τα σπλάχνα της Αγίας Έδρας αιώνες τώρα. Μάλιστα, σε παλαιότερη αναφορά καρδιναλίου ακούστηκε η πρόθεση του Πάπα Φραγκίσκου για τη σύγκληση Οικουμενικής Συνόδου για όλους τους χριστιανούς. Κατά πως φαίνεται ούτε ο κωρονοϊός δε σταματά αυτά τα σχέδια του κοσμοκράτορα του κόσμου τούτου, τουτέστιν του διαβόλου.

Άραγε, πόσο αθώα μπορεί να είναι μια τέτοια επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη των Ορθοδόξων χριστιανών στον επικεφαλή της παπικής αίρεσης; Ποια τα κίνητρα και ποια τα νήματα που κινούν αυτήν τη συνάντηση εν μέσω τόσο αντίξοων συνθηκών όπως η «πανδημία» του κορωνοϊού, την οποία αυτοί οι εκκλησιαστικοί ηγέτες ασπάζονται και αποδέχονται. Μια επίσκεψη και μια συνάντηση, που υπερβαίνει όλους τους φόβους, ακόμα και αυτόν τον φόβο του κορωνοϊού, προμηνύει πως κάτι πολύ σοβαρό ετοιμάζεται. Γνωρίζουμε από τα γεγονότα ότι η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα δε γίνεται προς συμφέρον της Αγίας πίστης μας και της επικράτησης της Αλήθειας του Χριστού μας.

Από την άλλη πλευρά, έντονη οργή και θλίψη, μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρίσταται μασκοφορεμένος εν ώρα Θείας Λειτουργίας, ενώ δέχεται να επισκεφθεί τον Πάπα στο Βατικανό! Φοβάται τον κορωνοϊό μέσα στον Ιερό χώρο του Ναού όπου όλα είναι αγιασμένα και δηλώνει άφοβος στο να μεταβεί στην πλέον πληγείσα περιοχή της Ευρώπης από αυτόν τον ιό.

Πόσος σκοτασμός και θολούρα επικρατεί μέσα στην πατριαρχική του συνείδηση! Έμπλεος πατριαρχικού σκοτισμού παραδέρνει από το ένα ατόπημα στο άλλο. Αποκηρύσσει την ιερότητα των Εκκλησιών και αποδέχεται τη συνεύρεση με τον Πάπα που φέρει τον τύφο της αίρεσης και της πλάνης. Αυτή η κατάντια, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, έχει εξήγηση πνευματική κατά τους Αγίους Πατέρες. Όταν δηλαδή η ψυχή κατά προαίρεση αποδεχτεί την πλάνη, τότε απογυμνώνεται από τη Χάρη του Χριστού μας. Ως συνέπεια ο διάβολος αποκτά εξουσία στην ψυχή, την οποία αφού την κλείσει αρχικά στη σαγήνη του, την αφήνει ελεύθερα να αμαρτάνει, για να αποκαλύψει ακολούθως όλο τον ξεπεσμό της αμαρτωλής ψυχής και να την εκθέτει και την εξευτελίζει!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (35, 3433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.