Χριστίνα Τράντζα

Ο ΠΟΥ συστήνει ενημέρωση για τα «οφέλη» των εμβολίων χωρίς υποχρεωτικότητα

εικόνα άρθρου: Ο ΠΟΥ συστήνει ενημέρωση για τα «οφέλη» των εμβολίων χωρίς υποχρεωτικότητα

Άρθρο της Χριστίνας Τράντζα
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ασφαλώς, η εφαρμογή υποχρεωτικότητας που θα αφορά τους μαζικούς εμβολιασμούς θα κριθεί στην πορεία και θα βασιστεί στην ψήφιση των νόμων.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ο ΠΟΥ συστήνει ενημέρωση για τα «οφέλη» των εμβολίων χωρίς υποχρεωτικότητα

της Χριστίνας Τράντζα

Ο ΠΟΥ ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αποχαιρέτησε το 2020 με τη χορήγηση στις 31-12-20 της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στο πρώτο εμβόλιο των φαρμακευτικών κολοσσών Pfizer/BioNTech. Με την αδειοδότηση διευκολύνει όλες τις χώρες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τους εμβολιασμούς. Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες στην ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ έχουν ήδη προμηθευτεί τις πρώτες δόσεις εμβολίων και έχουν ξεκινήσει την καμπάνια του εμβολιασμού. Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν προβεί στον συμβολικό εμβολιασμό μπροστά στην κάμερα των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στην ΕΕ, στις ΗΠΑ και σε πολλές ακόμη χώρες με το mRNA εμβόλιο, το οποίο αρχικά εκτιμάται ότι είναι κατά 95% αποτελεσματικό. Ο ΠΟΥ με τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης του συγκεκριμένου mRNA εμβολίου -αναφέρει ως σημαντική τη συμβολή στον εμβολιασμό μέσω της υπηρεσίας του ΟΗΕ, της UNICEF και του Οργανισμού Υγείας των ΗΠΑ- οι οποίες θα εξασφαλίσουν με τη διάθεση ανάλογου κεφαλαίου την αγορά και διάθεσή του σε όλες τις φτωχές χώρες της υφηλίου για την προστασία των πολιτών τους.

Ο ΠΟΥ, ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη, έχει ως βασικές πηγές χρηματοδότησης τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, αλλά η κυριότερη πηγή εσόδων προέρχεται από εθελοντικές συνεισφορές. Οι ΗΠΑ θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ, επειδή τα προηγούμενα χρόνια τον υποστήριξαν με γενναία χρηματοδότηση σε πολλά εμβολιαστικά προγράμματα που αφορούσαν την εξάλειψη ασθενειών, όπως την πολιομυελίτιδα, την καταπολέμηση του HIV/AIDS αλλά και την παρέμβαση στον πολύ ευαίσθητο τομέα του εμβολιασμού των μικρών παιδιών.

Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι ότι η συνεισφορά των ΗΠΑ καλύπτει μόλις το 9% του προϋπολογισμού του ΠΟΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τρέχουσας διετούς περιόδου, από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2021, οι ΗΠΑ θα συμβάλουν με το ποσό των 553 εκατομμυρίων δολαρίων ή το 9% του προϋπολογισμού του ΠΟΥ, ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η δεύτερη χώρα που συμβάλλει επίσης σημαντικά στη χρηματοδότησή του είναι η Κίνα με το ποσό των 187,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Βρετανία με 519 εκατομμύρια δολάρια. Στην τέταρτη θέση θεωρείται πολύ σημαντική η συμβολή του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς με την εθελοντική συνεισφορά των 340,9 εκατομμυρίων. Ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 269,8 εκατομμύρια, η Γερμανία με 228,7 εκατομμύρια και τέλος η Ιαπωνία με 217,2 εκατομμύρια. Από τη σημασία που δίνεται στη χρηματοδότηση, κατανοούμε ότι υιοθετείται από όλες τις χώρες η πολιτική που χαράσσει ο ΠΟΥ στη διεθνή δημόσια υγεία. Αυτή η πολιτική όμως, τον καθιστά υπεύθυνο και οφείλει να ενεργεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και με διαφάνεια, ώστε να αξιολογηθεί για τη σωστή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο ΠΟΥ προέβλεψε το Νοέμβριο μέσω του επιτελείου των ειδικών ότι έρχεται ένα τρίτο πιο ισχυρό κύμα πανδημίας στην ΕΕ, το οποίο θα πλήξει όλες τις χώρες στις αρχές του 2021. Τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι το βασικό όπλο αντιμετώπισης του ιού θα πρέπει να αφιχθεί ως ένα από τα «καλά νέα» σε όλες τις χώρες και να προωθηθεί σταδιακά και υπεύθυνα μέσω της ενημερωτικής τους καμπάνιας. Λόγω της εμπειρίας των στελεχών του, ο ΠΟΥ συνέστησε με δήλωσή του προς τους αρμόδιους φορείς, ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά του Covid-19 δεν πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί. Ο σημαντικότερος λόγος του μη υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι η αναμενόμενη αντίδραση των πολιτών στην επιβολή της υποχρεωτικότητας. Διότι μέσα από την άσκηση πίεσης για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, παρατηρήθηκε ότι οι χώρες που ακολούθησαν αυτή την τακτική δεν κατάφεραν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, επειδή οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν τις διαδικασίες. Ο ΠΟΥ, λοιπόν, δεν επιμένει στην υποχρεωτικότητα την οποία έχουν αποφασίσει με νόμο αρκετά κράτη. Στην πορεία θα αποδειχθεί πόσο αυτά τα κράτη θα σεβαστούν στην πράξη τις συστάσεις του ΠΟΥ και την εμπειρία του κατά τη διάρκεια του μαζικού εμβολιασμού.

Ο ΠΟΥ συστήνει την καλή ενημέρωση για τα «οφέλη» των εμβολίων και στέκεται με επιφύλαξη απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών, με εξαίρεση ίσως κάποιων ομάδων που εκεί θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και παρέμβαση με ενημερωτικές καμπάνιες και με διάθεση εμβολίων κατά σειρά προτεραιότητας, όπως π.χ. στο υγειονομικό προσωπικό και στις ευπαθείς ομάδες. Ο επικεφαλής για το πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών, κ. Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι: «Είναι πολύ καλύτερο να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους δεδομένα, να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους τα οφέλη και να τους αφήνουμε να αποφασίζουν μόνοι τους, (πάντα όμως) στα πλαίσια λογικής». Αλλά και η κ. Κέιτ Ο’ Μπράιαν, διευθύντρια του τμήματος εμβολιασμών του ΠΟΥ σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι: «Δεν πιστεύω ότι η υποχρέωση είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χώρες ή ορισμένες καταστάσεις σε χώρες όπου οι επαγγελματικές συνθήκες το απαιτούν ή θα συνίσταται ιδιαίτερα ο εμβολιασμός (!!!)».

Οι ειδικοί των επιτροπών εμβολιασμού θεωρούν ότι μια επαρκή και καλή ενημέρωση θα είναι το καλύτερο εργαλείο που θα πείσει τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, ώστε να προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο, οι αρχές ακολουθούν άλλη τακτική. Δεν ενημερώνουν με την ανάλογη επιστημονική κάλυψη για το θέμα του εμβολιασμού, αλλά καθησυχάζουν τους πολίτες τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητα των mRNA εμβολίων, επιδιώκοντας ότι με την πειθώ θα καταφέρουν ένα σημαντικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού να αποφασίσει σύντομα να εμβολιαστεί. Έτσι, ξεκίνησαν νωρίς την εμβολιαστική εκστρατεία σε όλες τις χώρες, με τη σκέψη ότι όσο καθυστερεί η επίτευξη του σκοπού του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, θα επικρατήσουν οι θεωρίες συνωμοσίας και θα ακυρώσουν σε μεγάλο βαθμό το εγχείρημα για απρόσκοπτη προσέλευση και απόκτηση ανοσίας μέσω εμβολίου. Όσοι έχουν ήδη νοσήσει ή θα νοσήσουν στο επόμενο διάστημα πριν τον εμβολιασμό, δε θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Οπότε, το «μένουμε σπίτι» βοηθάει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση, διότι αν δε νοσήσουμε τότε, θα έχουμε την μοναδική εμπειρία και «ευτυχία» να αποκτήσουμε αντισώματα μέσω του εμβολίου από τη συμμετοχή μας στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών «ελευθερία» και να μην κινδυνεύσει η ζωή μας (!). Το ουσιώδες ζήτημα όμως είναι εάν το εμβόλιο είναι ενδεδειγμένο να γίνει σε όλο τον πληθυσμό και επίσης εάν αυτό θα εξασφαλίσει την ανοσία, αλλά χωρίς σοβαρές άμεσες ή μακροπρόθεσμες παρενέργειες στον οργανισμό. Ποιος όμως εγγυάται μια τέτοια καλή εξέλιξη στην πράξη;

Σύμφωνα με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τον Ελληνικό λαό, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εγγυάται προσωπικά μία καλή εξέλιξη στη χώρα μας, διότι το εμβόλιο, το οποίο αναμφίβολα αποτελεί διαβατήριο για μία καλύτερη ζωή, είναι ήδη εδώ. Επίσης, αναφέρει τα εξής: «Το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας και η σκυτάλη της υγείας που παραλαμβάνει ο καινούργιος χρόνος από τον παλιό που φεύγει. Το εμβόλιο κατά του Covid-19 αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021. Και το δικό μας αντίδωρο θα είναι η καθολική αποδοχή του(!!!). Γιατί σημαίνει αυτοπροστασία αλλά και αλληλεγγύη προς τους αγαπημένους μας. Η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν. Η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας. Και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός, τόσο θα υποχωρεί ο κορωνοϊός. Ο ίδιος εμβολιάστηκα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Βλέποντας, μάλιστα, προσωπικά την ικανότητα των γιατρών και των νοσηλευτών μας, σας καλώ με μεγαλύτερη θέρμη να τους εμπιστευτείτε, διευκολύνοντας το έργο τους έως το τέλος αυτής της μεγάλης δοκιμασίας… Και η νέα χρονιά θα γίνει σίγουρα χρονιά ελευθερίας. Αυτός, άλλωστε, είναι ο τίτλος της εθνικής εξόρμησης που εξελίσσεται για την οριστική απαλλαγή μας από τον Covid-19. Αλλά και η ουσία του εορτασμού των δύο αιώνων της ανεξαρτησίας μας. Το 2021, λοιπόν, θα είναι πυκνό, κλείνοντας παλιές πληγές και ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ολοκληρώνει 200 χρόνια εθνικής πορείας. Συμπληρώνει 40 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας. Και εγκαινιάζει μία καινούργια δεκαετία ευημερίας. Το 2021 είναι στο χέρι μας να γίνει η “Χρονιά των Ελλήνων”. Ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων με τις επιτυχίες των απογόνων…(!!!)».

Είναι αλήθεια ότι αυτή την εξαιρετική προοπτική της απελευθέρωσης από τον κορωνοϊό με μόνο όπλο το πρωτοχρονιάτικο δώρο του εμβολίου θα τη ζήλευε ακόμη και ο ΠΟΥ, διότι ξεπερνάει τις προβλέψεις του για το τρίτο ισχυρό κύμα και τις επόμενες προβλεπόμενες πανδημίες του προσεχούς μέλλοντος, για τις οποίες ήδη μας έχει προειδοποιήσει. Ο ΠΟΥ δηλώνει μέσω των εκπροσώπων του ότι εμείς τώρα αντιμετωπίζουμε το δεύτερο κύμα, αλλά σε πολλές χώρες ήδη έχει έρθει το τρίτο κύμα του ιού, όμως ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι και ικανοί να τα διαχειριστούμε (!!!).

Πολλοί μπορεί να αρκούνται σε λόγους ιδιαίτερα πειστικούς, αλλά όταν δεν αναφέρονται σοβαρές επιστημονικές μελέτες και όταν το θέμα της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων δεν αντιμετωπίζεται από την ίδια την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τη δέουσα σοβαρότητα, δε δύναται κανείς να μας πείσει πως όλα βαίνουν καλώς. Αντίθετα, μας δημιουργεί ερωτηματικά και επιφυλάξεις. Ασφαλώς, η εφαρμογή υποχρεωτικότητας που θα αφορά τους μαζικούς εμβολιασμούς θα κριθεί στην πορεία και θα βασιστεί στην ψήφιση των νόμων.

Όλα θα καταγραφούν με ανεξίτηλο μελάνι στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας και η katanixi.gr είναι εδώ για να ενημερώνει τους αναγνώστες της, να στηρίζει την αλήθεια της Πίστης μας και να αναδεικνύει τους δίκαιους αγώνες της Πατρίδας μας.

Ευχόμαστε το 2021 να είναι αληθινά, η χρονιά των Ελλήνων, όπως την επιθυμεί ο πιστός ορθόδοξος Ελληνικός λαός. Ο Θεός να μας δώσει αληθινή μετάνοια, φώτιση και δύναμη. Αμήν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Κικίλιας: «Μένουμε ασφαλείς με τη μάσκα μέχρι νεωτέρας εντολής»
Πνευματικός και ιατρικός μεσαίωνας
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
Κύριε Κικίλια, είναι ή όχι υποχρεωτικό το υποτιθέμενο εμβόλιο του κορονοϊού;
Περιβαλλοντική Μηχανική και κουραφέξαλα
Αυτοκτονία. Μια πραγματική πανδημία
– Την κεφαλή της Γιαμαρέλλου επί πίνακι ζητά ο Ρουβίκωνας…
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
Το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα (Δρ Ιωάννης Ιωαννίδης)Σχετικά άρθρα

Γέροντα, θέλω την ευχή σου

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr Γέροντα, θέλω τήν εὐχή σου, μαζί σουστόν Παράδεισο πάλι νά περπατήσω, πῶς μπορῶ κι’ ἐγώ νά «κοινωνήσω»; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στό πέρασμα αὐτοῦ τοῦ «χρόνου»ἡ μνήμη σου,...

Το έργο της «Κατάνυξις»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζα Γιά ὅσους τό πολεμοῦν καί γιά ὅσους τό ἀγαποῦν τό ἱστολόγιον τῆς «Κατάνυξις» Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Ποιός πονᾶ οὐσιαστικά κι’ ἀληθινά γιά αὐτό τό ἔργο τῆς «Κατάνυξις»; «Ὁ ἀσεβής...

Αληθινή αγάπη κι’ ευγνωμοσύνη!

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Μέσ’...

Το πέρασμα απ’ «της Άρτας το γεφύρι»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr “Δέ τό σκέφτηκε ὅμως συνετά «τῶν Ἀρταίων» ἡ πολιτεία,ἐκεῖ στήν ἄκρη ἀπό τό πλατάνι, ἄς κτιζόταν μία ἐκκλησία Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Πότε θά ’ρθει ἡ μυρωδάτη...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.