Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι ο γονέας Α και ο γονέας Β, όχι ο πατέρας κι όχι η μητέρα.

Έγραφε κάποτε ο πρωτοπρ. π.Νικόλαος Μανώλης στον “Στύλο Ορθοδοξίας”: “Στη Γαλλία ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει στο παιδί να αποκαλεί τους γονείς του ως πατέρα η μητέρα. Απαγορεύεται αυτό. Είναι ο γονέας Α και ο γονέας Β, όχι ο πατέρας κι όχι η μητέρα. Με νόμο  επιβάλλεται πλέον στα σχολεία της Ευρώπης και παγκοσμίως, το τρίτο φύλλο. Το παιδί μεγαλώνοντας πρέπει να σημειώσει αν ανήκει στα αρσενικά στα θηλυκά ή στο τρίτο φύλλο. Επίσημα δηλαδή η κοινωνία δηλώνει στον Θεό ότι έκανε λάθος! Κι αν εδημιούργησε άρσεν και θήλυ, που λέγει η Γραφή, έκανε λάθος ο Θεός!” Μπορούμε όμως να αναφωνήσουμε: “Δόξα τω Θεώ που υπάρχει η Ορθόδοξη Ρωσία!

Διαβάσαμε στο sputniknews.gr:

————————————————————————–
Πούτιν: Ευχαριστούμε Δύση αλλά κρατάμε τους όρους «μητέρα» – «πατέρας» αντί για «γονέας 1-2»

«Λέτε ότι η λέξη “Μητέρα” δεν μπορεί ν΄ αντικατασταθεί. Φαίνεται ότι ίσως μπορεί: Την αντικατέστησαν σε ορισμένες χώρες με τους όρους “γονέας 1” και ”γονέας 2”. Ελπίζω ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί εδώ», ανέφερε ο Πούτιν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Συμβουλίου Διαφυλετικών Σχέσεων, ενός συμβουλευτικού οργάνου του Κρεμλίνου.

Τα σχόλια του προέδρου Πούτιν ήλθαν σε απάντηση στον δικηγόρο Βίκτορ Βοντολάτσκι, που μίλησε για τις προσπάθειες να καλλιεργηθεί μια ενοποιητική ταυτότητα μεταξύ της ρωσικής νεολαίας, χωρίς παραβιάσεις στις άλλες εθνικές, θρησκευτικές ή ομαδικές ταυτότητες.

Οι λέξεις «μητέρα και «πατέρας» είναι λειτουργικά οι ίδιες, αλλά μεταφέρουν διαφορετικά συναισθηματικά βάρη, επιχειρηματολόγησε ο Βοντολάτσκι, όπως η «πατρίδα» και η «χώρα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ