Χριστίνα Τράντζα

Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ιερή αγανάκτηση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

εικόνα άρθρου: Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ιερή αγανάκτηση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Άρθρο της Χριστίνας Τράντζα
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Πίστη προς τον αληθινό Τριαδικό Θεό κινδυνεύει και η Ορθοδοξία μας βρίσκεται υπό διωγμό.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ιερή αγανάκτηση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

της Χριστίνας Τράντζα

Ο Επίσκοπος κ. Αμβρόσιος, ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με βαθύ πόνο ψυχής για την απαγόρευση της θείας λατρείας στους ιερούς ναούς ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων απευθύνεται στο ποίμνιο με σκοπό την ενημέρωσή του και κυρίως την αφύπνισή του. Ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει ότι η γέννηση του Ιησού Χριστού μας, αποτελεί ένα παγκόσμιο ιστορικό γεγονός, το οποίο δεν μπορεί να διαγραφεί ποτέ και από κανέναν, διότι έχει χωρίσει την ανθρώπινη ιστορία στο δύο, στην προ Χριστού εποχή και στη μετά Χριστόν εποχή. Η σημερινή άθεη κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό της να πρωτοστατεί ως ο απόλυτος μονάρχης και διώκτης που αποφασίζει την κατάργηση των Χριστουγέννων, μας θυμίζει τον διωγμό του Κυρίου για να μη μαθευτεί η γέννησή Του. Ταυτόχρονα, γίνεται αντιληπτή και η ομοιότητα με όλους τους διωγμούς των πιστών μέσα στους αιώνες. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, ανήκει στους διώκτες και όχι σε αυτούς που διώκονται και έτσι αποδεικνύεται ο σύγχρονος «δολοφόνος» της εορτής των Χριστουγέννων!

Ο κ. πρωθυπουργός είχε ήδη προαποφασίσει τα μέτρα και συνομιλώντας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο ενημέρωσε πριν ακόμη δημοσιευθεί η ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γνωστοποίησε ότι:

  • Οι ιεροί Ναοί θα λειτουργήσουν μόνο κατά την εορτή των Χριστουγέννων και των Αγίων Θεοφανείων.
  • Σε κάθε ιερό Ναό θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε εννέα (9) πιστούς, 

με εξαίρεση τους Μητροπολιτικούς ιερούς Ναούς, που θα μπορούν να εισέλθουν έως 25 άτομα. 

  • Παντού θα τηρείται η απόσταση ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.
  • Δε θα επιτραπεί ο αγιασμός των υδάτων κατά την εορτή των Φώτων.

Ο πρωθυπουργός με αυτή την ΚΥΑ επικύρωσε τη δολοφονία της εορτής των Χριστουγέννων. Το μόνο που άλλαξε έπειτα από την επικοινωνία του με την Ιερά Σύνοδο, ήταν τα νούμερα για τον εκκλησιασμό των πιστών, δηλαδή το 9 έγινε 25 και για τους Μητροπολιτικούς ιερούς Ναούς το 25 έγινε 50. Όλοι οι υπόλοιποι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πού θα γιορτάσουν φέτος τη γέννηση του Σωτήρος Χριστού; Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στον ιερό ναό ισχύει το μήνυμα της κυβέρνησης: «ας παραμείνουμε ασφαλείς κλεισμένοι στα σπίτια μας». Αλήθεια, πόσο μεγάλη είναι η υποκρισία τους; Στην αγορά και σε όλες τις υπηρεσίες τηρούνται με λιγότερες απαιτήσεις τα μέτρα και πλήθος ανθρώπων καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους, αλλά μόνο στον ορθόδοξο ιερό ναό απαγορεύεται να καλύψουν τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες τους.

Το πιο θλιβερό γεγονός ήταν η αποδοχή των αντι-εκκλησιαστικών αποφάσεων και η σιωπηρή συμφωνία της Ιεραρχίας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μία εκ των οποίων είναι ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος προτίθεται να αφήσει ανοιχτή την πόρτα των ιερών ναών με ελεύθερη τη συμμετοχή των πιστών. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεχίζει αμετανόητη να παραμένει ηθικά και υλικά αλληλέγγυα προς την ελληνική κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές και προτρέπει μέσω ανακοινώσεων και εγκυκλίων άπαντες τους κληρικούς και λαϊκούς να τηρούν επακριβώς τα μέτρα εντός αλλά και εκτός των ιερών Ναών. Δεν ενοχλείται ούτε στο ελάχιστο από τις απαράδεκτες και βλάσφημες δηλώσεις του υπουργού υγείας κ. Κικίλια: «Δεν αξίζει το κόπο για μία ή δύο μέρες δήθεν γιορτής να κινδυνεύσουν ζωές συνανθρώπων μας ή ακόμη και των ιδίων των μελών της οικογένειάς μας…».

Η Ιερά Σύνοδος αποδέχτηκε τις κυβερνητικές αποφάσεις αδιαμαρτύρητα, εξασφαλίζοντας μόνο μία ασήμαντη αλλαγή στον αριθμό των εκκλησιαζόμενων πιστών και την πραγματοποίηση της Θείας Λειτουργίας της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Αμβρόσιος επισημαίνει ότι οι κύριοι υπαίτιοι της απαγόρευσης της θείας λατρείας κατά το άγιο δωδεκαήμερο είναι ουσιαστικά οι Συνοδικοί Ιεράρχες, επειδή «συνυπέγραψαν το πρακτικόν της δολοφονίας της εορτής των Χριστουγέννων!!!». Έτσι, συντελέστηκε η παρούσα εκκλησιαστική προδοσία με την κατάργηση των Δεσποτικών εορτών του Πάσχα, των Χριστουγέννων και των Αγίων Θεοφανείων από τη διοικούσα Ιεραρχία. Συμπληρώνει ο κ. Αμβρόσιος και ας αναρωτηθούμε: «Μήπως, λοιπόν, ήλθεν η ώρα του μαρτυρίου μας για τον Χριστό και για την Πίστη μας; Οι μάρτυρες οδηγούνταν στο Μαρτύριο μόνον και μόνον επειδή δεν αποδεχόντουσαν να θέσουν λίγο θυμίαμα στο βωμό των ειδώλων! Εμείς, λοιπόν, στον 21ον αιώνα θα αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των ιερών Ναών, δηλαδή τη διάλυση της Εκκλησίας του Χριστού; Μήπως ήλθεν η ώρα να ανατρέξουμε και να μελετήσουμε το Μαρτυρολόγιο της Εκκλησίας μας; Μήπως πρέπει να σκύψουμε και να διαβάσουμε το “μαρτυρικό θάνατο του Παπα-Δημήτρη Κλώνου στη σκλαβωμένη Αθήνα” κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας; Τον λίντσαραν οι Τούρκοι, γράφει ο βιογράφος του, γιατί τόλμησε να ανάψει τα καντήλια και να λειτουργήσει την Εκκλησία του…

Ο Παπα-Δημήτρης είχεν εκπληρώσει την αποστολήν του! Όταν, λοιπόν, ετελείωσε την θεία λειτουργία, τότε ένα μανιασμένο πλήθος από Τουρκόπουλα εισήλθε στο Ναό και τον τραβούσαν από τα μαλλιά, από τα γένια και απ’ τα χέρια και τον έσερναν στην έξοδο… Τον έσυραν στο λιθόστρωτο… και το κεφάλι του χτύπησε στις πέτρες, ώσπου η λευκή γενειάδα του βάφτηκε με αίμα. Κατά την συνήθη τακτική των Τούρκων, αφού τον περιέφεραν στην πόλη, ύστερα τον πέταξαν σε μια χαράδρα. Κανείς δεν έμαθε πότε ξεψύχησε! Ξεψύχησε μόνος και έρημος εκεί μέσα στη χαράδρα» ο αξιοσέβαστος Μάρτυς Χριστού, ο Αθηναίος Παπα-Δημήτρης Κλώνος!».

Μπορεί σήμερα στη χώρα μας να μην έχουμε Τουρκοκρατία, δεν έχουμε όμως ούτε Δημοκρατία, διότι και αυτή έχει δολοφονηθεί από τους πολιτικούς με την εφαρμογή των αντισυνταγματικών νόμων. Ο κ. Αμβρόσιος συγχαίρει από τα βάθη της καρδιάς του τον κ. Σκιαδά για το μαρτυρολόγιο που έγραψε σε άρθρο του. Συγχαίρει όμως και πλήθος απλών πιστών και κυρίως λαϊκών που αντιδρούν, όπως και αρκετών δημοσιογράφων των εφημερίδων και ιστολογίων που με τα άρθρα τους προκαλούν συναγερμό, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, η οποία δυστυχώς τηρεί «σιγήν ιχθύος!».

«Ὑμεῖς ἐστε τό ἅλας τῆς γῆς· ἐάν δέ τό ἅλας μωρανθῇ, ἐν τίνι ἁλισθήσεται;» (Ματθ. 5, 13), λέει το Άγιο Ευαγγέλιο, και ο Επίσκοπος κ. Αμβρόσιος, μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε και να εκτιμήσουμε το μέγεθος της αποστασίας μας από το Νόμο του Θεού, διότι φαίνεται πως στην εποχή μας ακόμη και «το άλας εμωράνθη». Η Πίστη προς τον αληθινό Τριαδικό Θεό κινδυνεύει και η Ορθοδοξία μας βρίσκεται υπό διωγμό. Δυστυχώς, η εκκλησιαστική διοίκηση υπετάγη ολοκληρωτικά στο πνεύμα της πλάνης και της εκκοσμίκευσης και δεν υπερασπίζεται την αληθινή πίστη, αλλά συνεχίζει να συνυπογράφει όλες τις αντίχριστες κυβερνητικές αποφάσεις του αφορισμένου πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Επομένως, η Εκκλησία στη χώρα μας βρίσκεται υπό διωγμό από την Πολιτεία και είναι προδομένη από την Ιεραρχία της. Ο ασφαλής δρόμος για τη λατρεία του Θεού είναι να ξαναγυρίσουμε στην εποχή των Κατακομβών, διότι αν αποδεχτούμε τις αντίχριστες αποφάσεις, τότε ο Πανάγαθος Θεός θα αποσύρει τη χάρη Του από την ένδοξη και αγιασμένη πατρίδα μας και θα την προσφέρει εκεί όπου υπάρχει ζωντανή πίστη και λατρεία. Πόση συγκίνηση μας προξενεί η εικόνα των πιστών στη Ρουμανία, οι οποίοι τίμησαν την ιερή μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα εκκλησιαζόμενοι έξω από τον ιερό Ναό, γονατιστοί μέσα στο χιόνι! 

Ο κ. Αμβρόσιος συγκλονισμένος από το θαύμα των δακρύων της Παναγίας μας στο Βύρωνα, το οποίο έσπευσε από την πρώτη στιγμή να προσκυνήσει, για να αναφερθεί με πίστη στο θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Παναγία μας, με τα δάκρυά της μας καλεί όλους σε μετάνοια, ενώ συνεχίζει να κλαίει ικετευτικά προς τον Κύριο και μας καλεί να επιστρέψουμε στην αγκαλιά Του! Λόγω αυτού του μεγάλου θαύματος και της θεραπείας του από την Παναγία, αλλά κυρίως λόγω της αγάπης του για τον Δεσπότη Χριστό αποφάσισε να σταματήσει στις 31-12-20 την αρθρογραφία στο ιστολόγιό του και να αποσυρθεί ταπεινά και προσευχητικά στο κελλάκι του, ενθυμούμενος καθημερινά τα εξής λόγια του υμνωδού: «Ἰδού σοι τό τάλαντον ὁ Δεσπότης ἐμπιστεύει, ψυχή μου· φόβῳ δέξαι τό χάρισμα, δάνεισαι τῷ δεδωκότι, διάδος πτωχοῖς καί κτῆσαι φίλον τόν Κύριον· ἵνα στῇς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ, ὅταν ἔλθῃ ἐν δόξη, καί ἀκούσῃς μακαρίας φωνῆς· Εἴσελθε, δοῦλε, εἰς τήν χαράν τοῦ Κυρίου σου…».

Πόσο αληθινά είναι τα λόγια του Επισκόπου Αμβροσίου, ο οποίος αγαπάει γνήσια την Ορθοδοξία και διαδίδει την αλήθεια του Χριστού μας. Η καρδιά του είναι θερμή και η ψυχή του απλή και ταπεινή σαν του μικρού παιδιού, γι’ αυτό και απευθύνεται στο ποίμνιο με λόγο κατανοητό για να του φανερώσει τα σημεία των καιρών της γενικής αποστασίας, τα οποία δείχνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μετάνοια όλων μας. Αν σήμερα αγωνιστούμε να έχουμε «φίλον τον Κύριον», εννοούμε πολύ καλά ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον αντίχριστο νόμο του κράτους που απαγορεύει κάθε εκδήλωση πίστης και λατρείας στον αληθινό Θεό. Επίσης, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου που έδωσε πρώτα εκκλησιαστικότητα στις αιρέσεις και κατόπιν αναγνώρισε τους σχισματικούς της Ουκρανίας ως εκκλησία, μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εχθρούς της πίστης, δηλαδή τους κληρικούς και λαϊκούς, τους συμπροσευχόμενους με τους αιρετικούς. Ο μολυσμός της πίστης από την πλάνη και την αίρεση, είναι ο κυριότερος λόγος που σήμερα είναι κλειστοί οι ιεροί Ναοί για το ποίμνιο, το οποίο δεν κατάφερε να αντιδράσει δυναμικά. Έμειναν μόνοι τους οι Αρχιερείς στον άδειο ιερό ναό να λειτουργούν μπροστά στην ψυχρή κάμερα και να αναπολούν τα λαμπερά συλλείτουργα των ημερών που δεν εργάζονταν για την αλήθεια και τη δόξα της Εκκλησίας του Κυρίου. Πλανήθηκαν από την παναίρεση του Οικουμενισμού και τώρα οδεύουν προς την ένωση με τον Πάπα και την πανθρησκεία. Δεν αντέδρασαν στην υπουργική ρήση της «δήθεν γιορτής», διότι συμπεριλαμβάνεται κι αυτή στα αντιεκκλησιαστικά μέτρα και έτσι αποδέχτηκαν χωρίς να το καταλάβουν την κατάργηση των Χριστουγέννων.

Τα φετινά Χριστούγεννα μας οδηγούν απευθείας στη φάτνη του Χριστού την εποχή της γέννησής Του και μας καλούν να βιώσουμε τη γέννησή Του, όπως την έζησαν οι βοσκοί στην ύπαιθρο, οι Άγγελοι στον ουρανό και οι Μάγοι εξ ανατολών με τα δώρα που έφεραν στα χέρια τους για το νεογέννητο Βασιλιά.

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, για όλους εμάς τους ορθοδόξους πιστούς να αναζητήσουμε με βαθιά ταπείνωση και μετάνοια τον ένα και μοναδικό Ιατρό του σώματος και της ψυχής μας, τον Κύριο ημών και Σωτήρα Θεό, τον Ιησού Χριστό. Να γιορτάσουμε μέσα στη φάτνη της καρδιάς μας τη Θεία Γέννηση μυστικά μαζί Του, ολόκληρο το έτος και όχι μόνο το άγιο δωδεκαήμερο. Αμήν, γένοιτο!

«Ὃτε δέ ἦλθε τό πλήρωμα τοῦ χρόνου, ἐξαπέστειλεν ὁ Θεός τόν υἱόν αὐτοῦ, γενόμενον ἐκ γυναικός, γενόμενον ὑπό νόμον, ἵνα τούς ὑπό νόμον ἐξαγοράσῃ, ἵνα τήν υἱοθεσίαν ἀπολάβωμεν. ῞Οτι δέ ἐστε υἱοί, ἐξαπέστειλεν ὁ Θεός τό Πνεῦμα τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ εἰς τάς καρδίας ὑμῶν, κρᾶζον· ἀββᾶ ὁ πατήρ. ὥστε οὐκέτι εἶ δοῦλος, ἀλλ’ υἱός· εἰ δέ υἱός, καί κληρονόμος Θεοῦ διά Χριστοῦ». ( Προς Γαλ.4, 4-7) 

«Όταν όμως συμπληρώθηκε ο χρόνος που είχε ορίσει η πανσοφία του Θεού, απέστειλε ο Θεός στον κόσμο τον Υιό Του, ο οποίος έγινε άνθρωπος από γυναίκα και υποτάχθηκε στον μωσαϊκό νόμο προκειμένου να εξαγοράσει εκείνους που ήταν υποδουλωμένοι στην κατάρα του μωσαϊκού νόμου, για να λάβουμε την υιοθεσία που ο Θεός μάς είχε υποσχεθεί.

Ναι. Δεν είστε πλέον δούλοι αλλά υιοί του Θεού. Και επειδή είστε υιοί του επουρανίου Πατρός, γι΄αυτό απέστειλε ο Θεός στις καρδιές σας το Πνεύμα του Υιού Του, το οποίο σας δίνει την πληροφορία και την παρρησία να απευθύνεστε στον Θεό με την κραυγή και την επίκληση: Αββά, δηλαδή Πατέρα. 

Άρα λοιπόν, σύμφωνα με όλα αυτά, εσύ που πίστεψες στον Χριστό δεν είσαι πλέον δούλος, αλλά είσαι κατά χάριν υιός του Θεού. 

Εάν λοιπόν είσαι υιός, είσαι συγχρόνως και κληρονόμος του Θεού. Και γίνεσαι κληρονόμος διαμέσου του Χριστού». (Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος ευγνωμονεί τον Χριστό μας και την Παναγιά μας γιατί τον…
– πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Η Ορθοδοξία εν διωγμώ, προδόθηκε και «εκ των έσω»
– Μητρ. Αμβρόσιος: “ξυπνήστε από το λήθαργο στον οποίο σας έχουμε υποβάλει εμείς οι εκκλησιαστικοί…
– Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
– Ο Αμβρόσιος τα είπε έξω απ’ τα δόντια για τον Κορονοϊό!
– Διάβημα Μητρ. Αμβροσίου προς Βαρθολομαίο και Επισκόπους για τη μάσκα στους ιερούς ναούς
– Το αυτονόητο λέει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος: “Στους Ορθόδοξους Ναούς δε μεταδίδονται νόσοι”
– “Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας” Καλαβρύτων…
– Με αυστηρότητα ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ, ΚΥΡΙΟΙ!
– Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Σήμερα υπάρχουν Ιεράρχες και Ιερείς που προδίδουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό!

Σχετικά άρθρα

Γέροντα, θέλω την ευχή σου

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr Γέροντα, θέλω τήν εὐχή σου, μαζί σουστόν Παράδεισο πάλι νά περπατήσω, πῶς μπορῶ κι’ ἐγώ νά «κοινωνήσω»; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στό πέρασμα αὐτοῦ τοῦ «χρόνου»ἡ μνήμη σου,...

Το έργο της «Κατάνυξις»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζα Γιά ὅσους τό πολεμοῦν καί γιά ὅσους τό ἀγαποῦν τό ἱστολόγιον τῆς «Κατάνυξις» Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Ποιός πονᾶ οὐσιαστικά κι’ ἀληθινά γιά αὐτό τό ἔργο τῆς «Κατάνυξις»; «Ὁ ἀσεβής...

Αληθινή αγάπη κι’ ευγνωμοσύνη!

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Μέσ’...

Το πέρασμα απ’ «της Άρτας το γεφύρι»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr “Δέ τό σκέφτηκε ὅμως συνετά «τῶν Ἀρταίων» ἡ πολιτεία,ἐκεῖ στήν ἄκρη ἀπό τό πλατάνι, ἄς κτιζόταν μία ἐκκλησία Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Πότε θά ’ρθει ἡ μυρωδάτη...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.