Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον μητρ. Βελγίου Αθηναγόρα

εικόνα άρθρου: Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον μητρ. Βελγίου Αθηναγόρα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ KEK ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ

Τον πρόεδρο της KEK, του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, Πάστορα κ. Christian Krieger δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες.

Η εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη είχε σκοπό την κατ’ ιδίαν συνάντηση και γνωριμία του νέου προέδρου του σημαντικού αυτού οργανισμού, ο οποίος εδρεύει στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τον επιχώριο Μητροπολίτη, ενώ παρόντες ήταν, επίσης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Ιωάννου, γραμματέας του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΚ, και η κα Κατερίνα Πεκρίδου, γραμματέας του Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΚ ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν την έλευση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στις Βρυξέλλες.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας τον καλωσόρισε στις Βρυξέλλες, και του ευχήθηκε καλή δύναμη στην επιτέλεση του έργου του, την προώθηση του διαλόγου και της ενότητας μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών της Γηραιάς Ηπείρου.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.