εικόνα άρθρου:  Ο πρώτος «άγιος» influencer*
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Ο μακαριστός Όσιος γέροντας Αγάθωνας Κωνσταμονίτης, μας νουθετούσε με τρόπο ξεκάθαρο πως οτιδήποτε βρίσκεται έξω από την Ορθοδοξία είναι διάβολος


Η παπική «Εκκλησία» απέκτησε τον πρώτο «άγιο» των millennials (στη γενιά ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 1995).

Συγκεκριμένα, ο πάπας Φραγκίσκος προχώρησε στην «αγιοποίηση» ενός Ιταλού εφήβου, του Κάρλος Ακούτις, ο οποίος το 2006 πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών και ασχολήθηκε σθεναρά με την διάδοση του παπισμού μέσω διαφόρων πλατφορμών του διαδικτύου. Η απόφαση του Πάπα να τον «αγιοποιήσει» δέχθηκε πολλά θετικά σχόλια από το κοινό του.

Να σημειωθεί εδώ πως προϋπόθεση για την «αγιοποίηση» κάποιου σύμφωνα με τους παπικούς είναι να έχουν περάσει 5 χρόνια από την κοίμησή του, να δημιουργηθεί μία έρευνα για το αν είχε μία ενάρετη ζωή αλλά και να έχουν αποδοθεί τουλάχιστον δύο θαύματα με επαληθευμένο τρόπο.

Το 2020 αποδόθηκε στον Ακούτις το πρώτο «θαύμα». Τότε το Βατικανό έκρινε ότι έσωσε τη ζωή ενός άλλου αγοριού στη Βραζιλία από μία σπάνια ασθένεια. Το δεύτερο «θαύμα» αποδόθηκε το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία.

Μην λησμονούμε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 ο Πάπας ανακήρυξε «αγία» τη Μητέρα Τερέζα, η οποία προβάλλεται ως πρότυπο παπικής ιεραποστολής, αν και υπάρχει σοβαρός αντίλογος σχετικά με την ιεραποστολική της δράση, μέσα στους κόλπους των παπικών.

Εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο πάπας Φραγκίσκος, εκμεταλλευόμενος την δημοφιλία του Ακούτις, τον ανακήρυξε «άγιο» με σκοπό μια περισσότερο μοντέρνα κατήχηση, (viral με όρους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης), η οποία όμως για εμάς τους Ορθοδόξους παραμένει άλλη μια μέθοδος που δεν οδηγεί στη σωτηρία αλλά στην απώλεια της ψυχής.

Η παπική βιομηχανία «αγιοκατατάξεων» φέρνει στο προσκήνιο την τάση πως ο καλός άνθρωπος και οι καλές πράξεις αρκούν για να οδηγήσουν τον καθένα στον παράδεισο και στην αγιότητα.

Έως πότε ορθοφρονούντες Επίσκοποι στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα μένουν σιωπηλοί και θα ανέχονται την πνευματική «συγγένεια» με τους αιρετικούς παπικούς που προωθούν οι οικουμενιστές; 

Στην ευλογημένη ιστοσελίδα της Κατάνυξη πολλάκις έχει χρησιμοποιηθεί η εξής πρόταση: «Ο μακαριστός Όσιος γέροντας Αγάθωνας Κωνσταμονίτης, μας νουθετούσε με τρόπο ξεκάθαρο πως οτιδήποτε βρίσκεται έξω από την Ορθοδοξία είναι  διάβολος».

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους πλανεμένους.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους οικουμενιστές.

  • *Χαρακτηρίζεται ο άνθρωπος ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Νέες αγιοκατατάξεις- Αγιόφιλος ή Αγιομάχος τελικά ο Βαρθολομαίος; 
Γκρεμίζεται η βιομηχανία παραγωγής “αγίων” του Πάπα

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.