Επικαιρότητα

Ο μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος είναι καθαιρετέος στην συνείδηση του Ορθόδοξου ποιμνίου

εικόνα άρθρου: Ο μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος είναι καθαιρετέος στην συνείδηση του Ορθόδοξου ποιμνίου

…Και επειδή η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος καθεύδει και είναι βουτηγμένη στον οικουμενισμό, ο πιστός λαός του Θεού, ως έσχατος φύλακας της Πίστεως, οφείλει να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του με συνοπτικές διαδικασίες.

Μια βλάσφημη συνήθεια λαμβάνει χώρα στην Καβάλα τα τελευταία έτη (εάν συνέβαινε και πιο πριν συγχωρέστε με δεν το γνωρίζω). Λίγο πριν την αρχή της «σαρακοστής» των παπικών δημοσιεύεται «όλως τυχαίως» (ΕΔΩ και ΕΔΩ) μία «ανοιχτή πρόσκληση» στα τοπικά μέσα προς όλους για να παρευρεθούν σε κάποιον αιρετικό ναό της περιοχής.

Διερωτάται κανείς, εάν επρόκειτο για πρόσκληση σε κοινή λατρεία από κάποια άλλη αίρεση -απ’ αυτές που κάνουν τους ιεράρχες να σχίζουν υποκριτικά τα ιμάτιά τους όπως των Μαρτύρων του Ιεχωβά- δεν θα έβγαινε μία ανακοίνωση από την Μητρόπολη για να προφυλάξει το ποίμνιο; Σε αυτήν την περίπτωση όμως, όχι μόνο δεν βγαίνει ανακοίνωση αλλά ο ίδιος ο ποιμένας της Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος Τόλιος δίνει το παρών.

Πρόκειται περί συστηματικής προσπάθειας του εν λόγω ποιμένα να διαβρώσει το φρόνημα του Ορθόδοξου ποιμνίου. (ΕΔΩ και ΕΔΩ) Και το χειρότερο, την ώρα που το κάνει, ουδείς άλλος ποιμένας δεν τον βάζει στην θέση του. Ο ποιμένας αυτός, τρώει τα πρόβατά του ένα-ένα μπροστά στα απαθή βλέμματα των συναδέλφων του.

Δείτε τι είπε φέτος ο άνθρωπος αυτός στους αιρετικούς, και κατ’ επέκταση και στο δικό του ποίμνιο.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Γράφει εκεί στο Ευαγγέλιο κάτι πολύ σημαντικό: «Μη φοβού το μικρό ποίμνιο». Να μην φοβάσαι … ο Θεός, το μικρό κοπάδι. Εάν είμαστε ένα μικρό ζυμάρι, όπως λέει αλλού, αυτή μπορεί να ζυμώσει και να τακτοποιήσει όλο το φύραμα…. Και γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να σας ευχηθώ να έχετε την δύναμη του Θεού μέσα σ’ αυτήν την περίοδο την δύσκολη που ζούμε όλοι μας, προκειμένου η περίοδος αυτή και για εσάς να αποβεί αρμονική, γεμάτη από την αγάπη του Θεού, την ομόνοια την ειρήνη και την γαλήνη…»

Ο μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος εύχεται στους αιρετικούς να αυξηθούν και να έχουν την δύναμη του Θεού! Χρησιμοποιεί και το «είμαστε» για να ανακατέψει μαζί Ορθοδόξους και αιρετικούς, διότι ξεκάθαρα δεν βλέπει καμμία -ουσιώδη για αυτόν- διαφορά ανάμεσα στους δύο.

Μίλησε κανείς;

Ο μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος προωθεί συστηματικά την ένωση των Ορθοδόξων με τους παπικούς στο λαϊκό επίπεδο, στον κουτό λαουτζίκο. Οκτώ ημέρες αργότερα επισκέφτηκε τον οικουμενιστή πάπα της Ανατολής στο Φανάρι! Όχι για να τον επιπλήξει ο αυτοαποκαλούμενος «φύλακας της Παραδόσεως»! της «Πρωτόθρονης»! και «Πρωτεύθυνης»! «Μεγάλης Εκκλησίας»!, αλλά για να φωτογραφηθεί μαζί του με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις.

Το καράβι διαλύεται, αν δεν έχει ήδη διαλυθεί. Ο καλός Θεός μας αποκαλύπτει συνεχώς την σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις των ιεραρχών. Είδαμε πρόσφατα δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος να προσεύχονται στον Αλλάχ. Άλλος ένας μας συστήνει να κοινωνήσουμε με καθηρημένους και αυτοχειροτόνητους σχισματικούς.

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ.

Φαίη.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «πνευματικού» θανάτου

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/3 στις 11:00 π.μ.: “Δεύτε εργασώμεθα εν τώ μυστικώ αμπελώνι”

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη “Δεῦτε ἐργασώμεθα ἐν τῷ μυστικῶ ἀμπελώνι καρπούς μετανοίας, ἐν τούτω ποιούμενοι οὐκ ἐν βρώμασι καί πόμασι κοπιῶντες, ἀλλ’ ἐν προσευχαῖς καί νηστείαις τάς ἀρετᾶς κατορθοῦντες,...

Η Παναγία χάρισε τη νίκη στους Έλληνες το 1821 [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π.Νικολάου Μανώλη. Χαρᾶς Εὐαγγέλια εἶναι ἡ διπλή ἑορτή! Ὁ Εὐαγγελισμός τῆς κυρίας Θεοτόκου καί ἡ Ἐθνική ἑορτή τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, ἡ ἑορτή τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας!

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/03 στις 05:00 π.μ.: Κυριακή Δ’ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος)

Θεία Λειτουργία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρεσβυτέρου πατρὸς Νικολάου Μανώλη τὴν Κυριακὴ Δ’ Νηστειῶν (Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) Τὸ ἠχητικὸ προέρχεται ἀπὸ τὸ προσωπικὸ ἀρχεῖο τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς Νικολάου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.