Ελένη Παπασταματάκη

Ο ψευδομητροπολίτης Ουκρανίας κατακτητής της Λαύρας των Σπηλαίων – Μέγας διώκτης της Ορθοδοξίας

εικόνα άρθρου: Ο ψευδομητροπολίτης Ουκρανίας κατακτητής της Λαύρας των Σπηλαίων – Μέγας διώκτης της Ορθοδοξίας
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Εκτός της Λαύρας των Σπηλαίων η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Ἀμήν ἀμήν λέγω ὑμῖν, ὁ μή εἰσερχόμενος διά τῆς θύρας εἰς τήν αὐλήν τῶν προβάτων, ἀλλά ἀναβαίνων ἀλλαχόθεν, ἐκεῖνος κλέπτης ἐστί καί λῃστής» (Ιω. 10, 1-6)

Αυτή είναι η κατάσταση στη σημερινή Ορθόδοξη Ουκρανία, όπου λύκοι άρπαγες λυμαίνονται την ποίμνη του Χριστού μας.

Ο εκλεκτός εστεμμένος του π. Βαρθολομαίου, ο αχειροτόνητος σχισματικός Επιφάνιος Ντουμένκο, ο προστατευόμενος της αμαρτωλής Δύσης, προχώρησε σε νέα πρόκληση. Έβαλε στόχο αυτήν τη φορά να καταλάβει την παλαίφατη ιστορική Μονή της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προκειμένου να εισέλθει εντός της για να τελέσει τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Και το κατάφερε! 

Το χρονικό της αρπαγής

Στις μέρες μας, οι της κυβέρνησης Ζελένσκι ουνίτες και άθεοι, προετοίμασαν το έδαφος και τον Μάρτιο του 2022 το Κοινοβούλιο δημοσίευσε Νομοσχέδιο όπου απαγορεύει τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανική Επικράτεια. Με το υπ’ αριθ. 7204 νομοσχέδιο της Ουκρανίας, όλη η εκκλησιαστική περιουσία των ανώτατων εκκλησιαστικών οργάνων και διοίκησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Μητρόπολης Κιέβου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, των συνοδικών ιδρυμάτων, των Λαυρών και των επισκοπικών διοικήσεων, καταγράφεται και εθνικοποιείται.

Ειδικά το άρθρο 4 ορίζει ότι η Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κιέβου, η Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πότσαεφ, η Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογκόρσκ και άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία εθνικής σημασίας που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από το Πατριαρχείο Μόσχας περιέρχονται στην ιδιοκτησία του κράτους και οι συναλλαγές (αποφάσεις) περί χρήσεώς τους ακυρώνονται.

Ο Ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων Μητροπολίτης Παύλος δήλωνε ότι για 25 χρόνια σχισματικοί και εθνικιστές προσπαθούν να καταλάβουν τη Λαύρα. Αυτό έκανε και ο Φιλάρετος Ντενισένκο ως επικεφαλής του Πατριαρχείου Κιέβου με τις εκκλήσεις κατάσχεσης του Μοναστηριού.

Τους προηγούμενους μήνες ο ψυχολογικός πόλεμος και οι πιέσεις από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, εντάθηκαν. Οι φίλοι του Επιφανίου, οι καθεστωτικοί, έχουν αναλάβει να τον διευκολύνουν. Με την πρόφαση της λήψης μέτρων της αντικατασκοπίας ορμούν σε χώρους που δεν τους ανήκουν δήθεν «για να αποτραπεί η χρήση της Λαύρας ως κύτταρο του ρωσικού κόσμου», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Τελικά κατέληξαν να απαγορεύσουν στη μοναστική αδελφότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την πρόσβαση στον Καθεδρικό της Αναλήψεως και στην εκκλησία της πρώην Τράπεζας στο Μοναστήρι, της Λαύρας των Σπηλαίων. Ο ηγούμενος Μητροπολίτης Παύλος ανέφερε ότι μετά τη Λειτουργία της 31ης Δεκεμβρίου, η μοναστική αδελφότητα διατάχθηκε να εγκαταλείψει τον χώρο του Καθεδρικού ναού και όλα του τα αντικείμενα.

«Σήμερα εγκαταλείπουμε την Άνω Λαύρα. Αφήνουμε τους ναούς στους οποίους προσευχηθήκαμε, κατ’ εντολήν δύστροπων αρχόντων…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος της Αγίας Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

Η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, του Αρχιεπισκόπου Ονουφρίου, μέσω του γραφείου τύπου της UOC χαρακτήρισε ως μεγάλη ντροπή το να λειτουργήσουν οι εκπρόσωποι της OCU στη Λαύρα των Σπηλαίων: «Αυτή η εκδήλωση θα είναι μεγάλη ντροπή για την Ουκρανία. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις με την κατάληψη των ναών μας από υποστηρικτές της OCU, στην προκειμένη περίπτωση, αυτή η επιδρομή γίνεται απευθείας με εντολή των ανώτατων εκπροσώπων της εξουσίας. Οι τοπικές Εκκλησίες στο εξωτερικό θα εκπλαγούν, για να το θέσω ήπια, από την κατάσταση της ελευθερίας της συνείδησης και του δικαιώματος στην ομολογία στη χώρα μας»

Στις 7 Ιανουαρίου ο κατακτητής και διώκτης Επιφάνιος Ντουμένκο εισήλθε τροπαιοφόρος, συνοδεία χιλιάδων Ουκρανών αστυνομικών και «τέλεσε» τη λειτουργία των Χριστουγέννων στην Ι. Μ της Λαύρας των Σπηλαίων.

Αν αυτό που συμβαίνει δεν είναι διωγμός εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού μας, τότε τι είναι;

Οι σύγχρονοι διωγμοί των Ορθοδόξων

Όλα γίνονται βάσει ενός καλά μελετημένου σχεδίου, που ο κόσμος δυστυχώς αγνοεί. Σε αυτήν την άγνοια πατάει η Φαναριώτικη αλαζονεία. Και φτάνουμε στο θλιβερό σημείο· Ορθόδοξοι Έλληνες και ακόμα χειρότερα Επίσκοποι, να τάσσονται υπέρ αυτής της Ψευδοεκκλησίας του Επιφανίου, η οποία είτε στηριζόμενη στους ουνίτες του Πάπα, είτε στους καθεστωτικούς του Ζελένσκι, αρπάζει ναούς και Μοναστήρια εκφοβίζοντας και απομακρύνοντας βιαίως τους Ουκρανούς Ορθοδόξους αδελφούς μας, κλήρο και λαό. Πόσο νόμιμο και θεάρεστο είναι αυτό;

Στην Κατάνυξη είναι αναρτημένη η εισήγηση του π. Ολέχ Τοτσίνσκι η οποία παρουσιάστηκε στη σπουδαία Ημερίδα για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο το 2019. Σε αυτήν μεταξύ άλλων ο π. Ολέχ προβάλλει ένα μικρό βίντεο στο 23.29΄, με τους ανηλεούς διωγμούς, τους οποίους δέχονται οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας στην Ουκρανία από τη στρατιά, ρασοφορεμένη ή μη, του Επιφάνιου Ντουμένκο με τις ευλογίες του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη.

Στο παρελθόν επί σταλινικής Ρωσίας οι διώκτες της Ορθοδοξίας, άθεοι μπολσεβίκοι, συνεργάστηκαν με τις τότε μαριονέτες της λεγομένης Ζώσας Εκκλησίας και τους εγκατέστησαν εκεί όπου προηγουμένως είχαν βιαίως απομακρύνει, ακόμα και θανατώσει, τους ευλαβείς Ορθοδόξους κληρικούς και μοναχούς.

 Ο διάβολος πολεμάει όποιον φέρει Πνεύμα Χριστού. Αντίθετα, τους προδότες και αντιχρίστους τους ενισχύει στο καταστροφικό τους έργο…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το εργαστήριο του Οικουμενισμού στην Ουκρανία καλά κρατεί
Με πρόσχημα τους Αγίους της Θάσου στήνουν αντορθόδοξες-σχισματικές εορτές
Γιατί η χορήγηση αυτοκεφαλίας είναι μία από τις βασικές αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία
Με Νομοσχέδιο διώκουν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία…

Σχετικά άρθρα

Το χρονικό μιας σκοτεινής δίωξης – Το μαρτυρικό φρόνημα του Μητροπολίτη Μπάντσεν

Λήψη «κατηγορητηρίου», έφοδος δυνάμεων ασφαλείας, μυστηριώδης θάνατος δικηγόρου, επιχείρηση παρενόχλησης, ανεξιχνίαστη πυρκαγιά και δολοφονική επίθεση συνθέτουν το παζλ του τρόμου

Μητροπολίτης Μπάτσκας: Καρκινώματα της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία οι σχισματικές δομές και η Ουνία

«... το χειρότερο είναι η σιωπή ή στην καλύτερη περίπτωση ο άναρθρος τραυλισμός του χριστιανικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και σημαντικού τμήματος του ορθοδόξου κόσμου»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.