Ελευθέριος Κοσμίδης

Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος ξαναχτυπά χτυπά με ένα θεολογικά διάτρητο άρθρο

εικόνα άρθρου: Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος ξαναχτυπά χτυπά με ένα θεολογικά διάτρητο άρθρο
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Μέχρι πότε οι Επίσκοποι θα διατυπώνουν ελεύθερα κακόδοξες γνώμες, ξένες προς το ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ανεξέλεγκτοι;


Με άρθρο του την 11η Μαρτίου 2024 σε γνωστό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, ο Μητρ. Σιδηροκάστρου Μακάριος μεταξύ άλλων “απίθανων” θέσεων αποφαίνεται [1]:

Ἀδελφοί, οἱ καιροί καί οἱ ἄνθρωποι ἔρχονται καί παρέρχονται. Ἐκεῖνο πού μένει ἀναλλοίωτο στόν αἰῶνα εἶναι ὁ Χριστός μας καί ἡ πίστη μας. Οὐδείς μπορεῖ νά τήν λερώσει, νά τήν ὑποβαθμίσει. Δυό χιλιάδες χρόνια πέρασαν καί ἀκόμη ἀμφιβάλλουμε;”

Εάν Σεβασμιότατε κρατούσε ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Σπυρίδων, ο Μέγας Αθανάσιος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, απέναντι στους αιρετικούς της εποχής τους, τη στάση που κρατάτε εσείς απέναντι στο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν θα ήσασταν στη θέση σας να κάνετε τέτοιες παραπειστικές ερωτήσεις.

Άραγε οι ψυχές των πιστών που παρασύρθηκαν από την πλάνη των αιρετικών της εποχής τους, έπρεπε να αμφιβάλλουν;

Κάθε πιστός της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, μετά την φαρδιά πλατιά “Συνοδική” υπογραφή σας για την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου και όσα τραγικά ακολούθησαν και ακολουθούν, δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει για το αν οδηγείτε τον λαό στη σωτηρία ή στην απώλεια και μάλιστα “εν ονόματι Κυρίου Ιησού”;

Σας ευχαριστούμε που κοπιάσετε να αποδελτιώσετε όλη την επικαιρότητα κατόπιν εορτής, ίσως θα έπρεπε να επιμείνετε στην Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας. Οι Ιεροί Κανόνες δεν γράφτηκαν για να παραμένουν ανενεργοί.

Το κόσκινο πλέον είναι ένα, το δαιμονικό πνεύμα της εκκοσμίκευσης και του φιλενωτικού θρησκευτικού συγκρητισμού που επιβάλλεται από τα μασονικά κέντρα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα:

Ο παπισμός είναι αίρεση.

Ο οικουμενισμός είναι παναίρεση.

Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου να καταδικαστεί ως αιρετική και οι υπεύθυνοι να καθαιρεθούν και να αφοριστούν ως αιρετικοί.

Ευχόμεθα μετά από ένα τέτοιο απαράδεκτο και προδοτικό κείμενο, καλή Μετάνοια.

Άμεση Ιεροκανονική, Αγιοπατερική, Ευλογημένη Αποτείχιση από την αίρεση και τους λυκοποιμένες στην Ορθοδοξία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Μια βραδιά… στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου!
Ο μητρ. Σιδηροκάστρου τιμωρεί τους ιερείς που τέλεσαν την Ανάσταση όπως ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.