Επικαιρότητα

Ο Σικάγου Ναθαναήλ χτυπά το πεφυτευμένο από το Γέροντα Εφραίμ δέντρο της Ορθοδοξίας

εικόνα άρθρου: Ο Σικάγου Ναθαναήλ χτυπά  το πεφυτευμένο από το Γέροντα Εφραίμ δέντρο της Ορθοδοξίας

«Ο ισχυρισμός τους να αποκαλούνται «πατέρες» είναι πολύ αμφίβολος όταν επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο τους πιστούς – αυτή την ίδια την Εκκλησία. (Μητροπολίτης Ναθαναήλ)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Τοῦτο δέ ἐστε γινώσκοντες, ἀδελφοί, ὅτι τά πονηρά πάθη καί τά δυσεβῆ δόγματα δι’ ἀλλήλων εἰσάγεται, λαβόντα χώραν ὑπό τῆς τοῦ Θεοῦ δικαίας ἐγκαταλείψεως» Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς (Η΄Λόγος). Και δε θα μπορούσε άλλος λόγος παρά αυτός του μεγάλου αντιαιρετικού Αγίου μας, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, να περιγράψει και να εξηγήσει την οικτρά πλάνη, η οποία ζει και βασιλεύει στη μητροπολιτική σκέψη του Σικάγου Ναθαναήλ Συμεωνίδη.

Ο φαεινός Οικουμενιστικός του νους μάς έχει απασχολήσει με τα έκτροπα, πλανεμένα και αιρετικά του καμώματα πολλές φορές στο παρελθόν, αν και μετρά ούτε δυο χρόνια ως Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αδιαμφισβήτητα, η παμψηφεί εκλογή του στη θέση που βρίσκεται ήταν το επιστέγασμα της ζοφερής εκκλησιαστικής του πορείας, μακριά από το άπλετο, Λαμπρό Φως της Ορθοδοξίας μας. Έπρεπε κάπως να ξεπληρωθεί η προσφορά του επί σειρά ετών ως διευθυντή του Γραφείου Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αλλά και ως εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Ειδική Ομάδα Εργασίας του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών (NCC) για την καταπολέμηση του ρατσισμού στην Αμερική, σε ένα Συμβούλιο όπου συμμετέχουν περί των τριανταοκτώ αιρετικών ομάδων από ένα ευρύ φάσμα από Προτεστάντες Αγγλικανούς, Ευαγγελικούς, Πεντηκοστιανούς κ.ά., όπως επίσης και η συμμετοχή του σε αμαρτωλά συμπόσια και συνέδρια, εκεί όπου η πίστη στον Αληθινό Θεό εξοστρακίζεται και στη θέση της μπαίνει μια εκμαυλισμένη, φραγκολατίνικη πίστη, με αρκετή μπόχα προτεσταντισμού. Αγαπημένο παιδί του αιρεσιάρχη της παναίρεσης του Οικουμενισμού κ. Βαρθολομαίου συμμετείχε στην Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, έχοντας θέση με αρμοδιότητα στο γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όντας ο ίδιος η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας προσωποποιημένη, δικαιωματικά εγκαθίσταται στην Επισκοπή Σικάγου, θέση από όπου συνεχίζει ακάθεκτος να εξαπολύει τα πυρά του και να κατακαίει ό,τι θυμίζει Ορθοδοξία. 

Αυτοί οι αγαπούληδες της πεντάρας, της εκπεσούσης αγάπης, του δαίμονος της φιλαυτίας, της ανθρωπαρέσκειας και της πλάνης, με το κίβδηλο, γλυκερό τους ύφος της ψευτοταπείνωσης και ψευτοσυγκατάβασης, με την υπέρμετρη συμπάθεια προς παν αιρετικό και αλλόθρησκο και βλάσφημο, αυτοί ακριβώς είναι που γίνονται θηρία ανήμερα και σαν οχιές σκορπούν το δηλητήριό τους, που γέμει χλευασμούς, ειρωνίες, μίσος φατριακό και απειλές δικτατορίσκων προς κάθε αγνή Ορθόδοξη φωνή. 

Μετά βίας συγκρατούμε τη θλίψη και την αγανάκτησή μας διαβάζοντας τη συνέντευξη που έδωσε ο εν λόγω Μητροπολίτης στην εφημερίδα Greek news, όπου ανερυθρίαστα και με προκλητική εμπάθεια αποκαλεί σύγχρονους Γραμματείς και Φαρισαίους τους πιστούς Ορθόδοξους χριστιανούς που δε συμφωνούν με τις άνομες αποφάσεις για κλείσιμο των Ναών και την απαγόρευση των πιστών να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, εξαιτίας του φόβου της επιδημίας του κορωνοϊού, αποφάσεις που δε στηρίζονται πουθενά στην Αγία Γραφή και στην Ιερά Παράδοση. Το δικό του έλλειμμα πίστεως, το δικό του αθεολόγητο πνεύμα, το απογυμνωμένο από τη Χάρη του Χριστού μας, το αποθέτει δυσβάστακτο φορτίο στις πλάτες των πιστών. 

Ανάλαφρος μέσα στην κενότητά του κομπάζει και τολμά να στοχοποιεί την εκλεκτή μερίδα των πιστών της δύσμοιρης Επισκοπής του, των πνευματικών τέκνων του Αγιασμένου Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, του αναμορφωτή της Ορθοδοξίας στην καταταλαιπωρημένη από τις αιρέσεις χώρα της Αμερικής. Ο μικρότατος και αμαθής περί των πνευματικών, ο άγευστος περί του Αγίου Πνεύματος Μητροπολίτης Ναθαναήλ πονηρά και μοχθηρά κινούμενος, αποκαλεί Εφραιμίτες και στρατόπεδο και μικρή ανυπάκουη ομάδα τα πιστά τέκνα του Κυρίου που με θάρρος ομολογούν την πίστη τους. 

Πόσο σκοταδιασμένη μπορεί να είναι η ψυχή του και πόσο αλλοτριωμένη από την πλάνη, ώστε να χαρακτηρίζει εγωιστές και υπερήφανους τους πιστούς, που το μόνο που θέλουν είναι να υπακούσουν στα δόγματα της Πίστης μας, στο Πατροπαράδοτο Σέβας; Αντιδρά θιγμένα και αυτό έχει εξήγηση θλιβερή, όταν τους κατακρίνει ότι υπακούουν σε πνευματικούς που έχουν διδασκαλία διαφορετική από αυτή της Εκκλησίας!!! Πόσος εωσφορικός εγωισμός μπορεί να κρύβεται σε αυτό τον Επίσκοπο ο οποίος θεωρεί Εκκλησία το πρόσωπό του και όχι την Εκκλησία του Χριστού μας! Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο παποκαισαρισμός της Σκοταδιασμένης Δύσης όπου ο πάπας είναι η αλήθεια, ο πάπας είναι η Εκκλησία, ο πάπας είναι ο Αλάθητος. 

Αδύνατο να αντιληφθεί ο κ. Ναθαναήλ ότι οι λίγοι αυτοί πιστοί δεν πρόκειται να υπακούσουν στον ίδιο ως Επίσκοπο, γιατί τα λεχθέντα και τα πραχθέντα του τον έχουν θέσει εκτός της Εκκλησίας του Χριστού και, καθώς το αισθητήριο της πίστης τους είναι λαμπικαρισμένο από τις έμπονες προσευχές του Γέροντα Εφραίμ, δεν αναγνωρίζουν στον ίδιο τον αληθινό ποιμένα του Χριστού. Αυτά τα άνθη, αυτές οι διψασμένες ψυχούλες που τις φύτεψε στον κήπο του Χριστού μας και τις πότισε και τις ξεδίψασε με τα Νάματα της Πίστης μας ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ, αυτές οι ψυχές λοιπόν δεν πρόκειται να δεχτούν να ποτιστούν από τα Οικουμενιστικά απόβλητα του Σικάγου Ναθαναήλ, τις φιλανθρωπικές φιέστες και τις αλλότριες προς την Ορθόδοξη παράδοση τελετές και εκδηλώσεις. Αυτή τη μικρά ζύμη είναι που τρέμει ο Οικουμενιστής Επίσκοπος και θα προσπαθήσει να την πολεμήσει και ήδη το κάνει. 

Τελειώνοντας το σχολιασμό, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις απειλές που εκτοξεύει εναντίον των ιερέων που «ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο με τους προηγούμενους λίγους πιστούς» κατά τα λεγόμενα του Μητροπολίτη και πως θα πρέπει να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή την Εκκλησία, αν εξακολουθήσουν να υιοθετούν φονταμενταλιστικές σκέψεις. Ο κ. Ναθαναήλ, που αποκάλεσε νωρίτερα Φαρισαίους αυτούς τους πιστούς, τώρα απειλεί πως θα χαρακτηριστούν εκτός της Εκκλησίας, αν συνεχίσουν να πράττουν κατ’αυτό τον τρόπο. Βεβαιώνουμε λοιπόν το Μητροπολίτη Σικάγου ότι αυτοί οι πιστοί οι λίγοι, που τους άνοιξε τα μάτια της ψυχής τους ο Χριστός, δεν μπορούν παρά να ομολογήσουν την Αλήθεια και όπως ο τότε τυφλός που δε λογάριασε, όταν τον χαρακτήρισαν αποσυνάγωγο, γιατί είχε γνωρίσει το Χριστό, έτσι και αυτοί δε λογαριάζουν, αν χαρακτηριστούν εκτός αυτής της Εκκλησίας η οποία πόρρω απέχει από την Εκκλησία του Τριαδικού Θεού. 

Ευχόμαστε οι αδερφοί μας εν Χριστώ να μείνουν στέρεοι στη μόνη αληθινή πίστη που σώζει και να διαφυλάξουν την πίστη τους υψώνοντας τείχος στην αίρεση,μέσα από την ευλογημένη κατά τους Αγίους Πατέρες οδό της αποτείχισης.

Διαβάσαμε στο greeknewsonline.com:


Μητροπολίτης Ναθαναήλ: Σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι όσοι εκβιάζουν για να ανοίξουν οι ναοί το Πάσχα

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ είναι το νεότερο μέλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αλλά κατά τις τελευταίες 30 ημέρες της κρίσης του Κορωνοϊού, που άλλαξε τα πάντα στην Αμερική, έλαβε κάποιες πραγματικά δύσκολες αποφάσεις.

«Η απόφαση να ανασταλούν οι λειτουργίες σε όλη τη Μητρόπολη, την Κυριακή 15 Μαρτίου ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έλαβα ως Μητροπολίτης», ανέφερε ο Ναθαναήλ σε αποκλειστική συνέντευξη προς τη Greek News.

Μέχρι τότε, η οδηγία σχετικά με τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρεπόταν να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση ήταν 250. Όμως ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ, ζητώντας τη συμβουλή των εμπειρογνωμόνων, πείστηκε ότι ο κανονισμός βασίστηκε σε άκρως ανακριβείς πληροφορίες.

«Εάν επέτρεπα να συνεχιστούν οι λειτουργίες όπως είχαν προγραμματιστεί, η ζωή χιλιάδων ανθρώπων στην Εκκλησία εκείνη την Κυριακή, καθώς και άλλων που θα ερχόταν σε επαφή μαζί τους μετά τις λειτουργίες, θα έμπαινε σε κίνδυνο. Ζήτησα επιπρόσθετη γνωμάτευση, μελέτησα τις πληροφορίες, υπέβαλα ερωτήσεις προσευχήθηκα και στη συνέχεια ανέλαβα δράση».

Η απόφασή του εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των πιστών της Μητρόπολης, με την εξαίρεση μιας μικρής ομάδας, των λεγόμενων «Εφραιμιτών», οι οποίοι είναι γνωστοί για την υπακοή στον μακαριστό Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα και σε ένα τοπικό μοναστήρι στο Ιλινόις. Μερικοί από αυτούς πιέζουν για μια επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο και τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ, για να επιτρέψουν ανοιχτές ιερές ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Έφτασα να μάθω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σημερινοί Γραμματείς και Φαρισαίοι της αρχαιότητας. Έχω δει και έζησα την αληθινή τους φύση», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.

«Είναι εγωιστές και το εγώ τους και η υπερηφάνεια βρίσκονται στον πυρήνα των ενεργειών τους. Υποστηρίζουν την τυφλή υπακοή να επιλέγουν «πνευματικούς πατέρες», ανεξάρτητα από το αν η καθοδήγηση που λαμβάνουν είναι σύμφωνη με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας ή όχι. Προασπίζουν σοβαρές επιλήψεις, ακόμη και αποβολές από την Εκκλησία, που επιβάλλονται από τους γέροντές τους για ηθικά παραπτώματα, αλλά αρνούνται να αποδεχθούν, όταν η Εκκλησία ζητά την προσωρινή αναστολή της Ευχαριστίας».

Ο σεβασμιότατος είπε πως για να κάνουν το δικό τους, αναζητούν παραθυράκια στις οδηγίες και τις διδασκαλίες της Εκκλησίας.

«Θα εργάζονται ήσυχα, έτσι ώστε εκείνοι έξω από το στρατόπεδο τους να μην λάβουν γνώση του τι σχεδιάζουν. Πρόσφατα, μία γιατρός από αυτή την ομάδα έστειλε ένα μήνυμα σε πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένων και κληρικών μου, ενημερώνοντάς τους ότι με κάποιον τρόπο ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται πλέον μέσω του αέρα. Αυτό το άτομο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκκλησίες μας πρέπει να είναι και πάλι ανοιχτές. Ένας κληρικός στην ομάδα αυτή ζήτησε τότε την υποστήριξη άλλων ιατρών σε μια εκστρατεία πίεσης εναντίον μου, με στόχο να με εκφοβίσει για να ανοίξω πάλι τις εκκλησίες, σε αντίθεση με τις οδηγίες της δημόσιας υγείας, τις συμβουλές των γιατρών στη Μητρόπολη μας και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Είμαι πραγματικά θλιμμένος από αυτό το είδος συμπεριφοράς».

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ δηλώνει απογοητευμένος γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας κρίσης – σε μια εποχή που καλούμαστε να ενωθούμε, να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και να αφήσουμε το καλύτερό μας να βγει, αυτή η ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του κλήρου που ανήκει σε αυτό το στρατόπεδο, αποφασίζει να σπείρει τη διαφωνία με τέτοιο τρόπο ώστε θέτει σε κίνδυνο τις ζωές.

«Ο ισχυρισμός τους να αποκαλούνται «πατέρες» είναι πολύ αμφίβολος όταν επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο τους πιστούς – αυτή την ίδια την Εκκλησία. Εάν αυτή η υπερβολικά θορυβώδης μειονότητα επιμένει σε μια τέτοια συμπεριφορά, θα πρέπει να επανεξετάσουν ειλικρινά τη συμμετοχή τους σε αυτήν την Εκκλησία. Σε αυτούς τους ιστορικούς χρόνους, όταν η Εκκλησία βρίσκεται υπό τεράστιο στρες, μόνο η συνδυασμένη μας δύναμη θα μας φέρει στο φως. Η προώθηση ή η υιοθέτηση ατζέντας φονταμενταλιστικών σκέψεων, θα βλάψει όλους μας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Περί «ηθικής διακρίσεως»… ο Σικάγου Ναθαναήλ συλλογάται! (βίντεο)
«Ανοιχτή Θεία Κοινωνία» επιβάλλει ο κ.Ναθαναήλ στο Σικάγο!…
Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
 Πρόσκληση των πιστών να κοινωνήσουν στην Εκκλησία, από τον μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριο
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.