Επικαιρότητα

Ο σιλικονούχος Άγιος

εικόνα άρθρου: Ο σιλικονούχος Άγιος

Οι αιρετικοί προσπαθούν με τεχνητές μεθόδους να ξεγελάσουν τον κόσμο και να χαρίσουν μια ψευδαίσθηση αγιότητας. Τους ανθρώπους μπορούν να τους ξεγελάσουν, τον Θεό όμως μπορούν;…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο παπισμός είναι αίρεση, έτσι; Το ξέρουμε όλοι αυτό, το διδαχτήκαμε από τους Αγίους πατέρες μας, το βιώσαμε και το βιώνουμε, μα κυρίως το επιβεβαιώνουν οι Οικουμενικές Σύνοδοι και οι αποφάσεις τους. Εννοείται, φυσικά, πως θα ακούσουμε και θα υπακούσουμε τους Αγίους μας και τις Οικουμενικές Συνόδους μας, όσο κι αν κάποιοι μεταπατερικοί θεολόγοι/θολολόγοι ή Επίσκοποι επιμένουν να κηρύττουν το αντίθετο. Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για να μας πείσουν. Επιμένουν τόσο πολύ στην πλάνη τους, ώστε μέχρι και ψευτοσύνοδο συγκάλεσαν για να μας πείσουν. Στο μεταξύ, είναι τόσα πολλά τα δαιμονικά που κηρύττει ο παπισμός, και τόσο μακριά από την Ορθοδοξία, την μόνη αληθινή Πίστη, που καθημερινά βλέπουμε, διαβάζουμε και βιώνουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις, οι οποίες μας βοηθούν να καταλάβουμε την πλάνη τους. Μακάρι να μπορούσαν να το καταλάβουν κι αυτοί.

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι η αίρεση του παπισμού προσπαθώντας να πείσει τους πιστούς της ότι είναι κι αυτή εκκλησία, στην οποία γίνονται, υποτίθεται, θαύματα, χρησιμοποίησε σιλικόνη για να πετύχει αφθαρσία στο σώμα ενός 15χρονου αγοριού τον οποίο προορίζει για άγιο στις 10 Οκτωβρίου. Εκτός, λοιπόν, από τον διαβόητο ψευτοαγιασμό των παπικών, που ρίχνουν αλάτι στο νερό για να διατηρηθεί, έχουμε και τους ψευτοαγίους τους, οι οποίοι πρέπει ή να μουμιοποιηθούν ή να εμποτισθούν με σιλικόνη ή να χρησιμοποιηθούν σε αυτούς άλλες ειδικές τεχνικές και παρεμβάσεις για να μπορούν να φαίνονται άφθαρτοι. Καταλαβαίνουμε βέβαια, πόσο τραγελαφικό είναι αυτό το εγχείρημα και πόσο καταστροφικό είναι για τον κόσμο που συνεχίζει να τους ακολουθεί.

Η αγιότητα δεν επιτυγχάνεται με τεχνητά μέσα, ούτε με πομπώδη λόγια, ούτε με ανθρώπινες παρεμβάσεις. Η αγιότητα αποκτάται μόνο μέσα από την θεϊκή παρέμβαση και τον προσωπικό αγώνα του καθενός. Οι αιρέσεις είναι ανθρώπινα δημιουργήματα, που προμοτάρονται από τον διάβολο και διαστρέφουν την μόνη αληθινή Εκκλησία, την Ορθοδοξία. Φυσικά σε αυτές δεν υπάρχει ίχνος Αλήθειας και Θείας Χάριτος. Χωρίς τον Άγιο Τριαδικό Θεό, ο Οποίος είναι η Αλήθεια και η Ζωή, πώς μπορείς να αποκτήσεις Θεία Χάρη; Πώς θα αγιάσεις, αν δεν είσαι ορθόδοξος; Πώς θα αγιάσεις απροϋπόθετα; Χωρίς κατήχηση, εξομολόγηση, βάπτισμα, συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία και στα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδοξίας; Χωρίς υπακοή στους Ιερούς Κανόνες και στις Οικουμενικές Συνόδους, πώς μπορείς να θεωρείσαι εν δυνάμει Άγιος; Ορθόδοξη Πίστη με εκπτώσεις και δυτικά δεκανίκια δεν γίνεται. Το όχημα για τον Ουρανό λέγεται Ορθοδοξία και πυξίδα είναι ο Δεσπότης Χριστός και οι Άγιοι Του. Όταν θέλεις, λοιπόν, να αποκτήσεις τα δώρα του Άγιου Τριαδικού Θεού και να μετέχεις της ευεργεσίας Του, πρέπει να ακολουθήσεις την Ορθοδοξία και τις προϋποθέσεις της.

Αίρεση και αγιότητα δεν ταιριάζουν, ούτε είναι ταυτόσημες έννοιες. Η αγιότητα στην Ορθοδοξία δεν αμφισβητείται και απόδειξη για αυτό αποτελεί, πρώτο και καλύτερο, το θαύμα του Αγίου Φωτός, το οποίο φανερώνεται μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη. Τα Ιερά Λείψανα, οι Εικόνες που θαυματουργούν και χαρίζουν ιάσεις ή μυροβλύζουν χωρίς τεχνητές παρεμβάσεις και τόσα άλλα υπέρλογα γεγονότα και περιστατικά που συμβαίνουν μόνο στην Ορθοδοξία, δεν γίνεται μην επισημανθούν. Οι αιρετικοί προσπαθούν με τεχνητές μεθόδους να ξεγελάσουν τον κόσμο και να χαρίσουν μια ψευδαίσθηση αγιότητας. Τους ανθρώπους μπορούν να τους ξεγελάσουν, τον Θεό όμως μπορούν; Εννοείται φυσικά ότι δεν θα μπούμε καν στον κόπο να αναρωτηθούμε γύρω από το ποια είναι εκείνα τα κριτήρια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την υποτιθέμενη αγιοποίηση των οπαδών του παπισμού, γιατί πολύ απλά δεν έχουν Χάρη, οπότε δεν έχουν θαύματα και όλα τα συναφή. Απλά μιμούνται την Ορθοδοξία και γι’ αυτό δημιουργούν αίρεση μέσα στην αίρεση τους, την γνωστή σε όλους μας Ουνία. Το γνωρίζουν ότι δεν κατέχουν την Αλήθεια, δηλαδή τον Άγιο Τριαδικό Θεό, γι’ αυτό με αλάτια, σιλικόνες και χημικές ουσίες προσπαθούν να φτιάξουν κάτι που να μοιάζει με Ορθοδοξία. Αν θέλουν πραγματικά να γίνουν άνθρωποι του Χριστού, δηλαδή ορθόδοξοι, ας αποκυρήξουν τις πλάνες τους, ας βάλουν μετάνοια, ας κατηχηθούν, βαπτιστούν εξομολογηθούν και τότε θα κάνουν την επανεκκίνηση, που θα τους κάνει υποψήφιους για αγιότητα. Μέχρι τότε θα είναι για πάντα αιρετικοί και ο μόνος που υπακούν και λατρεύουν θα είναι ο διάβολος.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (β΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (α΄μέρος)
Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (γ΄μέρος)
Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει να προστεθεί νέα αμαρτία στην Καθολική Εκκλησία
Πάπας Φραγκίσκος σε Φαναριώτες: Πλήρης ενότητα με τις επιτρεπόμενες διαφορές
Άσπρο Μαύρο: Αλλάζει το «Πάτερ Ημών» ο Πάπας Φραγκίσκος

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.