Αγαθόνικος

Ο σκιτσογράφος της Κατάνυξης απαντά στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο

εικόνα άρθρου: Ο σκιτσογράφος της Κατάνυξης απαντά στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο

του Αγαθώνικου

Διάβασα προ ημερών στην ιστοσελίδα Κατάνυξη άρθρο του Επισκόπου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου με τίτλο “Οι εκκλησιολογικές μεταπτώσεις του Πατριαρχείου Μόσχας”.
Στο άρθρο αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο εμβριθής θεολόγος μητροπολίτης χρησιμοποιεί την λογική της ισότητας στην παρανομία.
Δεν άντεξα στην ανοησία του επιχειρήματος για τρεις λόγους:

Πρώτον, το ότι ο Μόσχας είναι Οικουμενιστής δεν σημαίνει ότι δεν έχει δίκιο στο Ουκρανικό. Έτερον εκάτερον.

Δεύτερον, στην παρανομία δεν ισχύει η αρχή της ισότητος. Δηλαδή δεν δύναται ο κατηγορούμενος να επικαλεστεί την μη τιμωρία άλλου ενόχου για να αποφύγει την δική του ενοχή. Αυτή η λογική είναι δικαιολογία μικρού παιδιού που όταν το μαλώνουν οι γονείς του, θυμάται κρυφά παραπτώματα των αδελφών του….

Τρίτον και σημαντικότερον, ο σεβαστός επίσκοπος ψεύδεται ότι οι ορθόδοξοι έχουμε αφήσει στο απυρόβλητο τον Μόσχας.
Η Κατάνυξη πάντοτε αποκάλυπτε τα οικουμενιστικά ανοίγματα και τις σχέσεις της Μόσχας με το Βατικανό. Οι διαχειριστές του ιστολογίου πιστεύω πως με λίγο κόπο άνετα μπορούν να βρουν μερικές εκατοντάδες αναρτήσεις επί του θέματος στην Κατάνυξη.
Από την πλευρά μου, σας ξαναστέλνω το σκιτσάκι μου που είχε φιλοξενήσει η παλιά Κατάνυξις, με θέμα την συνάντηση του Μόσχας με τον Πάπα στην Κούβα.

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.