Επικαιρότητα

Ο Συνταγματικός πατριωτισμός του Μητροπολίτη Δημητριάδος

εικόνα άρθρου: Ο Συνταγματικός πατριωτισμός του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σε μια μόνο επιτροπή θα είχε νόημα να μετέχουν Ιεράρχες, σ’ αυτήν που θα προσπαθούσε να αποτρέψει την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σαν γνήσιος οικουμενιστής, απηχώντας μασωνικές αντιλήψεις, ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Τάνια Μποζανίτου. Ο Σεβασμιώτατος, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», έχει οριστεί συντονιστής της ομάδας εργασίας με θέμα «Η Ορθοδοξία και οι άλλοι στην Ελλάδα του 2040». Τα συμπεράσματά της θα παρουσιάσει στο forum με θέμα «Η Ελλάδα το 2040», το οποίο η Επιτροπή διοργανώνει στο Ζάππειο, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που οι ισχυροί της γης, με συμμετοχή φυσικά εκκλησιαστικών ταγών, προσπαθούν με παχιά λόγια να μας χρυσώσουν το χάπι της μετατροπής της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική (μουσουλμανική βασικά) χαβούζα.

Είναι δυνατόν Έλληνας Ιεράρχης να μετέχει στην επιτροπή αυτή και μάλιστα ως συντονιστής ομάδας; Η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας θεωρεί δεδομένη τη μετατροπή της χώρας μας σε πολυπολιτισμική και ακριβώς πραγματεύεται το πώς θα ομοιάζει το 2040, όταν θα έχει εποικιστεί από τους λαθροεποίκους που στέλνει η Νέα Τάξη Πραγμάτων στη χώρα μας. Σε μια μόνο επιτροπή θα είχε νόημα να μετέχουν Ιεράρχες. Σ’ αυτήν που θα προσπαθούσε να αποτρέψει την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού, με διαβήματα στον ΟΗΕ, με διαμαρτυρίες, με καταγγελία αυτού του δράματος. Κι όχι να μας προετοιμάζει θεολογικά πώς να το δεχτούμε όλο αυτό! Όχι να χρησιμοποιεί με δόλιο και πονηρό τρόπο το Ευαγγέλιο του Χριστού! Είναι αποκαλυπτική η συνέντευξη. Αρκεί να φορέσεις τα σωστά γυαλιά και να την διαβάσεις.

Οι συνεχείς συναναστροφές του Αγίου Δημητριάδος με τα πνεύματα της πλάνης και η μετοχή του σε “άνομες” διαδικασίες κορυφώθηκε. Δυστυχώς γι’αυτόν και τους ομοίους του Ιεράρχες, η φθορά είναι απροκάλυπτη πια. Πάει καιρός που χρειαζόταν χειρουργική ακρίβεια, για να εντοπίσει κανείς τις πλάνες τους. Και η Κατάνυξη έπαιξε κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτό το διακόνημα! Πλέον έχουν ξεμπροστιαστεί! Οι ίδιοι αυτοί οικουμενιστές που δε διστάζουν να ξεπουλούν την πίστη στα Κολυμπάρια, είναι οι ίδιοι που επέβαλαν τα αντίχριστα μέτρα στους ναούς, οι ίδιοι που απέκλεισαν το λαό από την λατρεία, που χάλκευσαν αισχρά την πηγαία πίστη του, που καταδίδουν τους ανεμβολίαστους. Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι είναι και οι ίδιοι που συνεργάζονται με την τραγική αυτή ηγεσία της χώρας μας στην αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού, στον ειρηνικό και αναίμακτο εποικισμό που συντελείται στη χώρα μας από μουσουλμάνους (τυχαίο;).

Ο Ιεράρχης αυτός δε βρήκε κάτι άλλο για να σκεπάσει την γύμνια του πάρα καλύπτεται πίσω από την αφηρημένη έννοια του Συνταγματικού Πατριωτισμού (1), για να μας εξαπατήσει. Επικαλείται μάλιστα και τα Συντάγματα της Επανάστασης, που μοσχοβολούσαν Χριστό και Ελλάδα! Συνταγματικός πατριωτισμός σημαίνει ότι η πολιτική δέσμευση πρέπει να επικεντρώνεται στους κανόνες, τις αξίες και, εμμέσως, τις διαδικασίες ενός φιλελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος. Δηλαδή δεσμεύεται ο Σεβασμιώτατος να υπηρετήσει ένα Σύνταγμα, που όμως αλωμένο από την πονηριά της Νέας Εποχής δεν υπηρετεί Χριστό και Ελλάδα. Τη στιγμή, την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, παρακολουθούμε να συντελείται μια χάλκευση του Συντάγματος και των συνταγματικών ελευθεριών άνευ προηγουμένου. Για λόγους δημόσιας υγείας χάνουμε την αυτοδιάθεση του σώματός μας. Για λόγους ανθρωπισμού θα χάσουμε την πατρίδα μας. Για μια δήθεν πράσινη ανάπτυξη θα κάψουμε τα δέντρα μας και θα βυθίσουμε στη φτώχεια και στη δυστυχία τον ντόπιο πληθυσμό. Για τους ίδιους δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους θα μειώσουμε τον πληθυσμό της γης… όλα συνταγματικά και νόμιμα…βλ. ατζεντα του ΟΗΕ 2030. Ας μην ξεχνούμε μάλιστα ότι την ερμηνεία του Συντάγματος την επιβάλλει αυτός που έχει την ισχύ. Άρα στη δεδομένη στιγμή ο συνταγματικός πατριωτισμός του Μητροπολίτη Δημητριάδος εξυπηρετεί τους ισχυρούς της γης και όχι το λαό.

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού κάθε Ιεράρχης που παίρνει μέρος σε τέτοιου είδους ατζέντες καταγγέλλεται σαν σύγχρονος δοσίλογος, συνεργάτης του εχθρού και εχθρός του λαού! Κάθε Ιεράρχης που συνεργάζεται με τέτοιο τρόπο με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι Ανάξιος!

Έχουμε πολλάκις επικρίνει την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” ως επαίσχυντη. Αμαυρώνει την επέτειο του ’21 και λυπούμαστε πολύ να βλέπουμε έξω από Ι. Ναούς οικουμενιστικών εν πολλοίς Μητροπόλεων σαν σημάδια υποταγής τα πανό για την Επέτειο της Επανάστασης. Δε στέργουμε να συμμετέχουμε με κανέναν τρόπο σε αυτούς τους εορτασμούς και τις καμπάνιες. Δε συμμεριζόμαστε τους δόλιους σκοπούς και τις πλάνες τοιούτων επιτροπών, γιατί η στάση τους, οι πράξεις και οι παραλείψεις τους φανερώνουν ότι είναι μοχλός του συστήματος.

Δοξάζουμε τον Θεό που η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21 μας βρίσκει στο μετερίζι της ιεροκανονικής αποτείχισης, η οποία δεν είναι ένα απλό λιανοντούφεκο στην πνευματική φαρέτρα των πατέρων μας, αλλά πνευματική βόμβα, που ανατινάζει τον εχθρό. Έτσι τιμάμε την πατρίδα μας και τους αγώνες των πατέρων μας, με προσωπική θυσία και κόστος, μακριά από εστίες εκμαυλισμού πνεύματος και ήθους.

______________________

(1) Τί είναι ο συνταγματικός πατριωτισμός;
Συνταγματικός πατριωτισμός“: Η έκφραση ηχεί ως οξύμωρο σχήμα. Τα Συντάγματα χρησιμεύουν, εξ ορισμού, για να περιορίζουν την πολιτική εξουσία και για να καθιστούν την εξουσία απρόσωπη ο πατριωτισμός νοείται ως μία δύναμη η οποία κινητοποιεί άνδρες και γυναίκες για την επίτευξη πολιτικών στόχων, υποβάλλοντάς τους σε προσωπικές θυσίες.
Ως “συνταγματικός πατριωτισμός” -όπως γίνεται αντιληπτός από τους θεωρητικούς που εισήγαγαν αρχικά την έννοια και όπως νοείται στο παρόν δοκίμιο- ορίζεται η έννοια σύμφωνα με την οποία η πολιτική δέσμευση πρέπει να επικεντρώνεται στους κανόνες, τις αξίες και, εμμέσως, τις διαδικασίες ενός φιλελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος.
Ο συνταγματικός πατριωτισμός προσφέρει ένα όραμα που διαφέρει και από τον εθνικισμό και από τον κοσμοπολιτισμό, αλλά επίσης και από τον ρεπουμπλικανικό πατριωτισμό, όπως γίνεται παραδοσιακά αντιληπτός στην ιστορία της υπό την ευρεία έννοια ευρωατλαντικής πολιτικής σκέψης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Μητροπολίτης Δημητριάδος: Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας και κανείς δεν θέλει να σταματήσει…
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Σταυρικό το φετινό Πάσχα»
– Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, τυφλοί οδηγοί τυφλών!

Σχετικά άρθρα

Από τα πράσινα άλογα στην τεχνητή νοημοσύνη (και ένας εκκλησιαστικός κατήφορος πού συνεχίζεται)…

του Νεκτάριου ΔαπέργολαΔιδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας “Καὶ ἂν κάτι χρειάζεται σήμερα ἡ πληγωμένη αὐτὴ πατρίδα δὲν εἶναι οὔτε πράσινες ἐνορίες, οὔτε ψηφιακὲς μητροπόλεις, οὔτε ἄλλες νεοταξίτικες «ἐκσυγχρονιστικὲς» πομφόλυγες” Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας...

Η εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου παρουσία του ψευδεπισκόπου Ολβίας στη Μητρόπολη Δημητριάδος 

της Ειρήνης Ιωαννίδου Τι αξία έχουν λοιπόν τα κτίσματα όταν υβρίζεται μέσα σε αυτά ο Ένοικος; Όταν δηλαδή παρίστανται και «ιερουργούν» οι εχθροί του, όπως ο σχισματικός ψευδεπίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος

Προσβολή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου του Νέου- Χοροστάτησε ο σχισματικός επίσκοπος Ολβίας στην πανηγυρική Λειτουργία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ποιμαίνει το ποίμνιο του μακριά από την Παράδοση της Εκκλησίας μας, χρησιμοποιώντας την εκκοσμίκευση και τους σχισματικούς…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.