Επικαιρότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ το χαβά του! Ασχολείται με το συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών τη στιγμή του χαμού στον Έβρο!

«Γιατί το Υπουργείο αρνείται να υποστηρίξει έναν ευρωπαϊκό θεσμό με σπουδαίο και πλούσιο έργο στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;»… (ΣΥΡΙΖΑ)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η επιμέλεια των βουλευτών του Σύριζα στην προώθηση της νεοεποχίτικης ατζέντας είναι αξιοθαύμαστη. Ο μηδενισμός, ο ανθρωποκτόνος ανθρωπισμός, η ψυχόλεθρη ανοιχτότητα, η ανεκτικότητα για τα πάντα που καταντά αναρχία, αποτελούν δομικά στοιχεία της ιδεοληψίας τους. Ο Σύριζα είτε επιτίθεται στον θεσμό της οικογένειας, είτε αδιαφορεί επιδεικτικά για την ελεεινή τεχνητή ανθρωπιστική κρίση, έχοντας πρόθυμο εκτελεστή για τον σχεδιασμό αυτό τον  πρόεδρο της Τουρκίας και τους ίδιους όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Τώρα όμως που η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ομοψυχία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αυτοί αποδεικνύονται  μνημείο (επικίνδυνης) πολιτικής ανικανότητας. Η στάση τους συνιστά τεκμήριο εθνικής μειοδοσίας στη συνείδηση του λαού. 

Διαβάζουμε στο protothema.gr:


Η ΕΛ.ΑΣ. δίνει μάχη στον Έβρο και ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών

Την ώρα ακριβώς που χιλιάδες Έλληνες αστυνομικοί δίνουν μάχη σώμα με σώμα στην Έβρο για να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα της χώρας μας από τους χιλιάδες εισβολείς μετανάστες 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψέγουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δε θέτει υπό την αιγίδα του το Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών. Με ερώτηση τους προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα, “Άρνηση για την χορήγηση αιγίδας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT Αστυνομικών”, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα την βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου διερωτώνται “γιατί το Υπουργείο αρνείται να υποστηρίξει έναν ευρωπαϊκό αστυνομικό θεσμό με σπουδαίο και πλούσιο έργο στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” των ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ) ατόμων.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης, το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 24-26 Ιουνίου με κεντρικό θέμα του συνεδρίου «Building the bridges between Police and LGBT Community» και κεντρικό του σύνθημα «Police in Pride». Η διεξαγωγή δε αυτού του συνεδρίου θα λάβει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας-EuroPride που φέτος θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, “επειδή στο εν λόγω αίτημα χορήγησης αιγίδας στον ως άνω θεσμό η απάντηση του Υπουργείου, του οποίου ηγείστε, ήταν η λακωνική, αρνητική φράση ‘Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι το αίτημά σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί’. Επειδή η πρόδηλη αποστασιοποίηση του αρμοδίου Υπουργείου στο ανωτέρω αίτημα και στην προσπάθεια να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της Αστυνομίας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχει ήδη δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις, διεθνώς”.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

“1) Γιατί το Υπουργείο αρνείται να υποστηρίξει έναν ευρωπαϊκό αστυνομικό θεσμό με σπουδαίο και πλούσιο έργο στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων;

2) Πώς με μία τέτοια αρνητική απάντηση, χωρίς καμία περαιτέρω αιτιολογία που να την δικαιολογεί, συμβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κατεύθυνση της δημιουργίας δεσμών επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;

3) Γιατί το Υπουργείο διστάζει να κάνει βήματα προόδου, αναδεικνύοντας τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακολουθώντας το παράδειγμα των Αστυνομικών Οργανισμών των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών;”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Δεκατέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα»
– «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα!» το θέμα Μαθητικού Διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας
– Ανάκληση του μαθητικού διαγωνισμού «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα!»
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – Για τα δικαιώματα των γκέι και την κλιματική αλλαγή
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Θα συνεχίσουμε για την κατοχύρωση του πολιτικού γάμου και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.