Ελένη Καμπούρη

Ο θαρραλέος Ιερέας του Αμύνταιου Φλώρινας

εικόνα άρθρου: Ο θαρραλέος Ιερέας του Αμύνταιου Φλώρινας
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επιβραβεύουμε την Ομολογία Πίστης του Πατέρα Σεβαστιανού και καταδικάζουμε ενέργειες σαν αυτή της διευθύντριας, καθώς και την αφωνία των τοπικών αρχόντων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε μια χώρα που καταρρέει μέρα με την μέρα και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό να έρχεται στην σκέψη και την καρδιά μας καθημερινά, ποθώντας να δούμε τις διδαχές του να γίνονται πραγματικότητα, βλέπουμε ανθρώπους της εκπαίδευσης να δέχονται τα πάντα χωρίς κριτική σκέψη και φυσικά χωρίς καμία αντίρρηση. Να ακούν και να υιοθετούν τα ασεβή κυβερνητικά μέτρα, χωρίς να αφουγκράζονται όμως το πραγματικό μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι άνθρωποι που ψηφίστηκαν από εμάς για να μας εκπροσωπούν και ονομάζονται πολιτικοί.

Η παρέμβαση της Διευθύντριας

Ένα επεισοδιακό περιστατικό συνέβη στο Αμύνταιο Φλώρινας. Στον καθιερωμένο Αγιασμό που τελέστηκε στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η Λυκειάρχης διέκοψε την τελετή του Αγιασμού παροτρύνοντας τους μαθητές να μη βγάλουν την μάσκα τους, όταν θα έρθει η σειρά τους να ασπαστούν τον Σταυρό. Να φιλήσουν δηλαδή τον Σταυρό με την μάσκα. Επίσης, απαγόρευσε στον Ιερέα να προχωρήσει στις τάξεις και να ραντίσει με τον ζωηφόρο Αγιασμό, επειδή δεν φορούσε μάσκα. Εισέπραξε βέβαια την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού, με τους τοπικούς άρχοντες να τηρούν σιγή ιχθύος.

Η αντίδραση του π. Σεβαστιανού

Όταν λοιπόν μια κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρό εκφοβισμό σε πολίτες και εκκλησία και η ΔΙΣ δείχνει υποτέλεια και συνεργάζεται σε αυτό τον εκφοβισμό και την βλασφημία, πώς περιμένουμε να σκεφτεί και να πράξει ορθόδοξα ο κάθε εκπαιδευτικός; Πώς να κατηχηθεί ο παιδαγωγός, όταν η πλειοψηφία του κλήρου δέχεται τέτοιες βλασφημίες; Ωστόσο, πρέπει να συγχαρούμε τον Πατέρα Σεβαστιανό για το θάρρος του να ελέγξει την υποτιμητική και χωρίς υπόσταση παρέμβαση της διευθύντριας. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να διακόπτει μια Ακολουθία, γιατί αυτό εκτός από αναίδεια στο πρόσωπο του Ιερωμένου είναι και ασέβεια απέναντι στον Άγιο Τριαδικό Θεό. Αν υπολογίσουμε και την προσπάθειά της να υπονοήσει ότι φιλώντας τον Σταυρό κινδυνεύεις να κολλήσεις μικρόβια, τότε πρόκειται για βλασφημία.

Κακό παράδειγμα για τα παιδιά από εκπαιδευτικούς και τοπικούς άρχοντες

Μερίδα κλήρου και λαού έχουν επιτρέψει να πραγματοποιηθούν καινοτομίες και πατέντες μέσα στην Εκκλησία ανεπίτρεπτες, οι οποίες την έχουν μεταμορφώσει σε θέατρο του παραλόγου. Η αθεΐα, η μασονία και ο φασισμός κυριαρχούν και βασιλεύουν και δυστυχώς υποδεικνύουν και τον τρόπο με τον οποίο θα τελούμε τα Ιερά Μυστήρια. Η συγκεκριμένη κυρία, δυστυχώς, ακολουθεί το παράδειγμα διάφορων ασεβών ανθρώπων και υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά πρέπει να ασπαστούν τον Σταυρό. Μιλώντας στους συναδέλφους της, τους προτρέπει να διδάξουν τα παιδιά με το παράδειγμά τους. Ποιο παράδειγμα ακριβώς θα διδάξουν στα παιδιά; Της αναίδειας, της ασέβειας και της βλασφημίας; Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας συμβουλεύει τους εκπαιδευτικούς να σμιλέψουν ψυχές. Πώς θα γίνει αυτό ακριβώς; Δείχνοντας με το παράδειγμά τους εκπαιδευτικοί και τοπικοί Άρχοντες να σιωπούμε, όταν η Πίστη κινδυνεύει; Αδιανόητες καταστάσεις. Όπως πολύ σωστά τους τονίζει ο Π.Σεβαστιανός “θα κρατώ τον Σταυρό του Χριστού και θα φοράω μάσκα; Ντροπή σας!”.

Αναρωτιόμαστε, αν ερχόντουσαν προοδευτικοί άθεοι, εθνομηδενιστές, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες, ξόανα σαν την Αμάλ και διάφοροι Καζαντζάκηδες να κατηχήσουν τα παιδιά, θα έδειχναν εκεί στο ΓΕΛ Αμυνταίου τον ίδιο ζήλο για την προστασία των παιδιών; Τελικά, πώς είναι δυνατόν να φοβόμαστε τον Σταυρό που πάνω του έχυσε το αίμα Του ο Σωτήρας του κόσμου και δεν φοβόμαστε τους μασονοκίνητους νόμους που καταστρέφουν και τρομοκρατούν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία; Εμείς θα συνεχίσουμε χωρίς φόβο να φιλάμε και να ασπαζόμαστε τον Σταυρό του Δεσπότη Χριστού μας κι Εκείνος θα φυλάει και θα προστατεύει εμάς και την Πίστη μας.

Επιβραβεύουμε την Ομολογία Πίστης του πατέρα Σεβαστιανού και καταδικάζουμε ενέργειες σαν αυτή της διευθύντριας, καθώς και την αφωνία των τοπικών αρχόντων. Ας υποταχθούν αυτοί με τόλμη και ανδρεία στα εωσφορικά κυβερνιατρικά μέτρα, εμείς όμως θα συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε “Σταυρέ τοῦ Χριστοῦ, σῶσον ἡμᾶς τῇ δυνάμει σου”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Αγιασμός του μασκαρά

Σχετικά άρθρα

Πρέπει να έχουν λειτουργική και εκκλησιαστική ζωή τα ζώα;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Ο παπισμός ως αίρεση και στερούμενος της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος πέφτει για άλλη μία φορά σε μωρίες και γραφικότητες, επιτρέποντας τα ζώα να συμμετέχουν σε “ακολουθίες”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.