Επικαιρότητα

Ο θρύλος του τέρατος του… Οικουμενισμού και η Ι. Μ. Εσφιγμένου

εικόνα άρθρου: Ο θρύλος του τέρατος του… Οικουμενισμού και η Ι. Μ. Εσφιγμένου

Αν και δεν έχουμε πνευματική κοινωνία με τη συγκεκριμένη αδελφότητα, τους υποστηρίζουμε στον άδικο διωγμό τους.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σ’ ένα μυθικό θρύλο ενός τέρατος που κατασπαράζει καθετί που του αντιστέκεται. Δυστυχώς, όμως, θα ασχοληθούμε με μια πραγματικότητα. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο ανελέητο τέρας του Οικουμενισμού, το οποίο ορμάει και κατατρώγει όποιον σηκώνει ανάστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, το θύμα του είναι η κανονική αδελφότητα, ή αλλιώς “παλιά”, της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους (όχι η νόθα, το δημιούργημα του αρχεκάκου όφεως).

Είναι γνωστό πως δεν έχουμε πνευματική κοινωνία με τη συγκεκριμένη αδελφότητα εξαιτίας των ακραίων ζηλωτικών θέσεών της. Δυστυχώς, οι πατέρες της Μονής άρπαξαν το σπαθί να πολεμήσουν την παναίρεση, αλλά ξέχασαν να πάρουν μαζί τους την ασπίδα προστασίας από την πλάνη του άκριτου ζηλωτισμού… Παρ’ όλα αυτά, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τον αγώνα τους κατά του Οικουμενισμού και είναι γεγονός πως τους υποστηρίζουμε στην άδικη δίωξή τους και στις πρόσφατες εισαγγελικές παραγγελίες με τις πλάτες του Αρείου Πάγου, διαχρονικά.

Όλο και περισσότερο, ο Οικουμενισμός οργιάζει και οι υποστηρικτές του, “δείχνουν τα δόντια τους”, φοβερίζοντας τις Ορθόδοξες ψυχές των πιστών. Η αίρεση τρυπωμένη σε κάθε κλάδο, κάνει τα κουμάντα της και “καθαρίζει” κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στο διάβα της. Οι μοναχοί της Ι.Μ. Εσφιγμένου μάχονται το τέρας αυτό, αντιμετωπίζοντας απειλές και πλήθος υλικών στερήσεων. Ωστόσο, ο Πατριάρχης της “αγάπης” (;) και τα τσιράκια του, δεν αναπαύονται μόνο σε αυτά, αλλά κάνουν τα πάντα για να τους εξαφανίσουν, παίρνοντάς τους ό,τι έχουν και δεν έχουν.

Απορίας άξιον, όμως, είναι και η στάση των υπόλοιπων Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και πιο συγκεκριμένα, των υποτίθεται παραδοσιακών. Όχι μόνο δε βλέπουν και δεν αντιδρούν στην αδικία, αλλά φέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συλλειτουργούν και αναγνωρίζουν ως ηγούμενο της Μονής, τον παρανόμως τοποθετημένο, ψευδοηγούμενο γ. Βαρθολομαίο. Αναρωτιόμαστε Αγιορείτες πατέρες, αν η επίκληση στον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους γίνεται μόνο όταν σας συμφέρει, όπως και στην πρόσφατη δίωξη του υποτακτικού του γέροντα Γαβριήλ… Τι λέει, άγιοι γεροντάδες, ο Καταστατικός Χάρτης για τον αριθμό των Ιερών Μονών;

Δυστυχώς, η δύναμη του Οικουμενισμού έχει θεριέψει, αλλά ας μην ξεχνάμε πως δε συγκρίνεται με την αμέτρητη δύναμη του Παντοκράτορος Κυρίου!

Ευχόμαστε στους διωκόμενους πατέρες της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου να αποστραφούν τις ζηλωτικές πλάνες τους και βλασφημίες, ώστε να απολαύσουν τους στεφάνους του μαρτυρικού αγώνα κατά του Οικουμενισμού!


Δείτε σχετικά:
Στις Καρυές οι Καθηγούμενοι των Ιερών αγιορείτικων Μονών για την επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη (φώτο)
Βαρύ το κλίμα στο Άγιο Όρος για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.