Επικαιρότητα

Ο Τζέφρι Πάιατ, οι Δαρδανοί και ο Μιαούλης με την παρέα του

εικόνα άρθρου: Ο Τζέφρι Πάιατ, οι Δαρδανοί και ο Μιαούλης με την παρέα του

O κ. Πάιατ δε βρέθηκε τυχαία στην Ύδρα.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 30 Ιουλίου 2020 ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ επισκέφτηκε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας: Ο Αμερικανός Πρέσβης ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο «Άγιος Μακάριος ο Νοταράς» από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Αρχιμ. Νεκτάριο Δαρδανό. Ο Πρωτοσύγκελος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ και καλωσόρισε τον Πρέσβη στο ιστορικό νησί της Παναγίας της Φανερωμένης, του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου και του Αρχιναυάρχου Ανδρέου Μιαούλη. 

Σε ένα από τα tweets του Τζέφρι Πάιατ εκείνης της ημέρας διαβάζουμε τα εξής:

Honored to meet with Father Dardanos to discuss @HydraIslandGR’s Catholic community & how we can continue to promote religious freedom & interfaith dialogue at the beautiful #Hydra Cathedral, which served as a meeting place for local leaders of the 1821 Revolution, σε δική μας μετάφραση: είχα την τιμή να συναντηθώ με τον π.Δαρδανό και να συζητήσουμε για την καθολική κοινότητα της Νήσου Ύδρας και πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να προωθούμε τη θρησκευτική ελευθερία και τον διαθρησκειακό διάλογο, στον όμορφο καθεδρικό Ναό της Ύδρας, ο οποίος λειτούργησε σαν σημείο συνάντησης των τοπικών ηγετών της Επανάστασης του 1821. 

O κ. Πάιατ δε βρέθηκε τυχαία στην Ύδρα: Από την Ύδρα ξεκίνησε τη γνωριμία του με το 1821. Μέχρι τον Μάρτιο θα περάσει από όλα τα εμβληματικά μνημεία. Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα θα έχει μια έντονη παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Οι Αμερικανοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις εορταστικές εκδηλώσεις για το 1821 και θα έχουν ενεργή συμμετοχή με διάφορες δραστηριότητες. Ο Τζέφρι Πάιατ εκτός την Ύδρα και μέχρι τον Μάρτιο, πρόκειται να κάνει και άλλες επισκέψεις σε περιοχές ανά την Ελλάδα όπου χτύπησε η καρδιά της Ελληνικής Επανάστασης. Όπως είναι αναμενόμενο, η Πελοπόννησος το αγαπημένο του μέρος στην Ελλάδα, θα δεχτεί τις περισσότερες επισκέψεις του.

Εξάλλου γνωρίζουμε ότι στις 28 Ιανουαρίου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα  συναντήθηκε με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου και σε σχετική ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι συζήτησαν με την κυρία Αγγελοπούλου τρόπους με τους οποίους μπορεί να παρουσιαστούν οι κοινές αξίες, η ιστορία και η έμπνευση των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της επερχόμενης 200ής επετείου από τον Αγώνα της Ελλάδας για Ανεξαρτησία. Δέκα μέρες μετά την συνάντηση αυτή, δόθηκε στη δημοσιότητα το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ένα σήμα που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση καθώς απουσιάζει προκλητικά το Σύμβολο του Έθνους, η Ελληνική Σημαία.

Από την δραστηριότητα του κ. Πάιατ και τα λεγόμενά του φαίνεται ότι η Αμερική όχι μόνο επιθυμεί και έχει ενεργή συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το 1821, αλλά τις διαμορφώνει και επιβλέπει και την πορεία τους, μην τυχόν και ξεφύγει κάτι από το political correctόμετρο του κ. Πρέσβη. Αυτός όμως δεν είναι φιλελληνισμός αγνός και άδολος, όπως αυτός από τον οποίον εμφορούνταν ο Αμερικανός φιλέλληνας William Washington, ανιψιός του George Washington, του οποίου τον τάφο επισκέφθηκε ο Πάιατ στην Ύδρα. Είναι συγκαλυμμένος ανθελληνισμός μέσω της θρησκευτικής διπλωματίας υψηλού επιπέδου, στενό μαρκάρισμα, εν τέλει επιβολή της ατζέντας του επικυρίαρχου. Δυστυχώς! Μην τυχόν και απομακρυνθεί η Ελλαδίτσα από το οικουμενιστικό μοντέλο της παγκοσμιοποίησης που προωθεί η ελίτ! Μην τυχόν και κεράσει τους Έλληνες όπου γης από το αθάνατο κρασί του ‘21! Αυτό, το νερωμένο που σου δίνουν αυτοί να τους σερβίρεις, το alcohol free! 

Και φυσικά, πάντα βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι για να κάνει μαζί τους τις παστρικές δουλίτσες του ο Πάιατ! Δε θα βρεθεί ένας αρχιμανδρίτης καλός και συνεργάσιμος, άρτι διορισθείς Πρωτοσύγκελος υπό του τοπικού Μητροπολίτου Εφραίμ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Θεολογικών Σπουδών, στον Τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, του Ποντιφικού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου Ρώμης, όπως ο π. Νεκτάριος Δαρδανός, για να προωθήσει ταυτόχρονα και την οικουμενιστική του ατζέντα; Αλίμονο! Τι τους έχουν ιδιαιτέρους γραμματείς στα επισκοπικά τους γραφεία οι Μητροπολίτες, που από την πολλή διπλωματία δεν ξέρουν αν είπαν ναι ή όχι στις προκλησεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σε πλείστα όσα ζητήματα, που συναινούν στη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε ουδετερόθρησκο μάθημα, όντες επικεφαλής της Επιτροπής που όρισε η Εκκλησία με εντολή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κυρίου Ιερώνυμου για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών!

Έχει δίκιο, πάντως, ο κ. Πάιατ και οι διεθνείς και εγχώριοι διπλωμάτες και πολιτικάντηδες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ιερά αυτά χώματα. Φαίνεται φοβούνται να μην ξεσπάσει πάνω τους η οργή του Μιαούλη για την προδοσία που επιτελείται αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο. Για να μην ξυπνήσει το ρωμαίικο, αυτό που έφεραν μέσα τους οι γονείς και οι συντοπίτες του Aγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου:

Ο γενναίος οπλίτης του Χριστού και αήττητος αθλητής της ευσεβείας, Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος, γεννήθηκε στην εύανδρο νήσο Ύδρα το 1770 και συγκεκριμένα στη συνοικία της Κιάφας της πόλεως της Ύδρας από ευσεβείς γονείς που ονομάζονταν Μιχαήλ και Μαρίνα Δημαμά……. παρά την άρνηση της μητέρας του, της Μαρίνας σε ηλικία δεκαοκτώ ετών φεύγει κρυφά για το ξακουστό νησί της Ρόδου με το σημαντικότατο εμπορικό λιμάνι……..Τούρκος ηγεμόνας βρήκε την ευκαιρία και αφού μέθυσε τον νεαρό Κωνσταντίνο, κατόρθωσε να τον εξισλαμίσει. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Χασάν και αφού υποβλήθηκε σε περιτομή, του φόρεσε το άσπρο σαρίκι……….Το θλιβερό γεγονός του εξισλαμισμού του Κωνσταντίνου έγινε γνωστό στους χριστιανούς φίλους του, αλλά και στη μακρινή πατρίδα του, την Ύδρα. Γι’ αυτό και όταν απέστειλε στη μητέρα του χρήματα με κάποιον γνωστό, εκείνη δεν τα δέχθηκε, αλλά τα σκόρπισε μέσα στη θλίψη και την απογοήτευσή της. Κάποια στιγμή αποφάσισε ο ίδιος να επισκεφθεί τη μητέρα του στην Ύδρα, αλλά φτάνοντας στο νησί ενδεδυμένος πλέον με τουρκική αμφίεση, αντιμετώπισε την περιφρόνηση και την απόρριψη των συμπατριωτών του. Όταν έφτασε στο πατρικό του σπίτι, η μητέρα του δεν τον δέχθηκε. Μάλιστα μέσα από την κλειστή πόρτα στην έκκλησή του να του ανοίξει, λέγοντάς της ότι είναι ο γιος της ο Χασάν που ήρθε από τη Ρόδο, εκείνη του απάντησε ότι δεν γέννησε κανέναν Χασάν, αλλά τον Κωνσταντίνο, γι’ αυτό και πρέπει να φύγει. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν τον δέχθηκε ούτε η νονά του, η οποία έσπασε το πήλινο δοχείο, από το οποίο είχε πιει νερό ο εξομώτης, φοβούμενη ότι θα μολυνθεί……..Συντετριμμένος από το τρομερό ολίσθημά του και αισθανόμενος βαρύτατη τη συνείδησή του, αφού είχε προδώσει την αμώμητο χριστιανική του πίστη, αναχώρησε για τη Ρόδο. Όσα χρήματα λάμβανε, τα μοίραζε στους φτωχούς, ενώ έκλαιγε απαρηγόρητος για την πνευματική συμφορά που τον είχε βρει. Μέσα από τη θλίψη και τις τύψεις που τον βασάνιζαν, αποφάσισε να μετανοήσει, να ομολογήσει τον Χριστό και να μαρτυρήσει για την αγάπη και τη δόξα Του.

Ο αυστηρός έλεγχος για την πίστη, λοιπόν, η σκληρή αγάπη εν αληθεία, ακόμη και η δίκαιη περιφρόνηση των δικών του ανθρώπων, έκαναν την συνείδηση του Χασάν να ξυπνήσει και να αναζητήσει τον Κωνσταντίνο μέσα του. Μια μετάνοια που τον οδήγησε στον πόθο του μαρτυρίου για να αποδείξει στον λατρεμένο Χριστό την αφοσίωσή του, την τελειωμένη πίστη του. Ας γίνει ο Άγιος Κωνσταντίνος και οι συντοπίτες του παράδειγμα αγνής, άδολης πίστης και μετανοίας για όλους μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Κανένα παράπονο δεν έχει ο Τζέφρι Πάιατ από τους πνευματικούς ταγούς… Του κάνουν όλα τα γούστα!
– Επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στον Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο (ΦΩΤΟ)
– Την παροιμία «όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπριά τα λάχανα» τη γνωρίζει ο κ. Πάιατ;
– Πάιατ και Αγγελοπούλου σε κοινή γραμμή· η Ελληνική Σημαία είναι το θύμα!
– Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ
– Με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συναντήθηκε ο Τζ. Πάιατ
– Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρεσβευτή των Η.Π.Α. για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών
– Ο Αμερικανός Πρέσβυς και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών μίλησαν για θέματα Ορθοδοξίας και Πίστης. (Σωθήκαμε!)

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.