Επικαιρότητα

Ο Βαρθολομαίος προκαταλαμβάνει αποφάσεις της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος!

εικόνα άρθρου: Ο Βαρθολομαίος προκαταλαμβάνει αποφάσεις της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο TSN πως: «Η πρώτη Εκκλησία που θα αναγνωρίσει την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα είναι η αδελφή Εκκλησία της Ελλάδος»!!!

Τι ξεδιάντροπη δήλωση, τι θράσος, τι προσβολή για τους Μητροπολίτες της Ελλάδος, τι μεγάλη προσβολή να παρουσιάζει ο κ.Βαρθολομαίος τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως πρόεδρο της «παράγκας» και το «παιχνίδι στημένο και από τα πριν ξεπουλημένο».

Ακόμα και εάν υπάρχει, που υπάρχει παρασκήνιο καθοδήγησης του μαυροφορεμένου ποιμνίου των ιεραρχών δεν το λες παναγιώτατε, αφήνεις το παιχνίδι να πάει τάχα μόνο του, δεν σφυρίζεις πέναλτι από τα αποδυτήρια.

Εκτός και εάν η εξουσία του «πάπα της Ανατολής» δεν αναγνωρίζει το Συνοδικό Σύστημα που, παραδόξως παναγιώτατε, λειτουργεί στην Εκκλησία της Ελλάδος ακόμα και επί προεδρίας Ιερώνυμου.

Αλήθεια, με ποια εξουσία ο Κωνσταντινουπόλεως προκαταλαμβάνει τη θέληση Ελλήνων ιεραρχών;

Οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσες και εάν έχουν αδυναμίες παραμένουν Έλληνες και του Έλληνα ο τράχηλος, λέει ο ελληνικός λαός, τούρκικο ζυγό δεν τον σηκώνει.

«Ελπίζουμε [δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος] ότι οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, σύντομα θα αναγνωρίσουν την Εκκλησία της Ουκρανίας. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει αργά η γρήγορα, αν βέβαια δεν υπάρξει καμία πολιτική πίεση»!

Ε! για να το λέει ο Οικουμενικός κάτι θα γνωρίζει από πολιτικές πιέσεις.

Σχετικά άρθρα

Μια αποτίμηση της (μη) επισκέψεως του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Αθήνα (στο Περιστέρι)

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, από τη Δευτέρα 15 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, στην Αθήνα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.