Επικαιρότητα

Ο Βαρθολομαίος ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για την κατασκευή εκκλησίας της Συροχριστιανικής κοινότητας

εικόνα άρθρου: Ο Βαρθολομαίος ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για την κατασκευή εκκλησίας της Συροχριστιανικής κοινότητας

Σε αυτό το άρθρο αναγράφεται ότι χθες ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης εκκλησίας της Συροχριστιανικής (αιρετικής) κοινότητας στην Τουρκία και το θεμέλιο λίθο τον έβαλε ο Ερντογάν… Το απίστευτο είναι όμως ότι το άρθρο αναγράφει:
“Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα,  ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα.”

— Σχολιασμός katanixi.gr —

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

2 Αυγούστου 2019

Η Εκκλησία της Συρίας έχει προβάλει εδώ και πολύ καιρό το αίτημα για μια νέα Εκκλησία. Σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσει η κατασκευή στην πρώτη Εκκλησία της σύγχρονης Τουρκίας.

Η άδεια για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας στην ιστορία του τουρκικού κράτους δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και το οικόπεδο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν θα θέσει σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 το θεμέλιο λίθο στην πρώτη Εκκλησία που θα κατασκευαστεί στη σύγχρονη Τουρκία.

Η Εκκλησία στην περιοχή Yesilkoy θα εξυπηρετεί τη Συροχριστιανική κοινότητα η οποία για χρόνια προσπαθεί να βρει νέο χώρο λειτουργίας για τους 15.000 και πλέον ενορίτες.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος σε δηλώσεις μεταξύ άλλων αναφέρει: Χρησιμοποιούσαμε χώρους λατρείας που ανήκαν σε άλλες κοινότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Είχαμε προβλήματα με τις ώρες προσευχής. Χρειαζόμασταν μια νέα Εκκλησία. Ο Ερντογάν έκανε δεκτό το αίτημά μας από το 2019 γι αυτό και τον τιμούμε σήμερα.

Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα, ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα.

Ρεπορτάζ Άγκυρα τώρα-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.