Επικαιρότητα
Ο Βαρθολομαίος ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για την κατασκευή εκκλησίας της Συροχριστιανικής κοινότητας
4 Αυγ 2019
Σε αυτό το άρθρο αναγράφεται ότι χθες ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης εκκλησίας της Συροχριστιανικής (αιρετικής) κοινότητας στην Τουρκία και το θεμέλιο λίθο τον έβαλε ο Ερντογάν… Το απίστευτο είναι όμως ότι το άρθρο αναγράφει:
— Σχολιασμός katanixi.gr —
“Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα, ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα.”
ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
2 Αυγούστου 2019
Η Εκκλησία της Συρίας έχει προβάλει εδώ και πολύ καιρό το αίτημα για μια νέα Εκκλησία. Σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσει η κατασκευή στην πρώτη Εκκλησία της σύγχρονης Τουρκίας.
Η άδεια για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας στην ιστορία του τουρκικού κράτους δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και το οικόπεδο.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν θα θέσει σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 το θεμέλιο λίθο στην πρώτη Εκκλησία που θα κατασκευαστεί στη σύγχρονη Τουρκία.
Η Εκκλησία στην περιοχή Yesilkoy θα εξυπηρετεί τη Συροχριστιανική κοινότητα η οποία για χρόνια προσπαθεί να βρει νέο χώρο λειτουργίας για τους 15.000 και πλέον ενορίτες.
Ο επικεφαλής του ιδρύματος σε δηλώσεις μεταξύ άλλων αναφέρει: Χρησιμοποιούσαμε χώρους λατρείας που ανήκαν σε άλλες κοινότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Είχαμε προβλήματα με τις ώρες προσευχής. Χρειαζόμασταν μια νέα Εκκλησία. Ο Ερντογάν έκανε δεκτό το αίτημά μας από το 2019 γι αυτό και τον τιμούμε σήμερα.
Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα, ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα.
Ρεπορτάζ Άγκυρα τώρα-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE