Επικαιρότητα

Ο Ζελένσκι και ο ψευδοΚιέβου Επιφάνιος σε συγκρητιστικές τελετές στο Λβιβ και σε Παπικό ναό του Λουτσκ

εικόνα άρθρου: Ο Ζελένσκι και ο ψευδοΚιέβου Επιφάνιος σε συγκρητιστικές τελετές στο Λβιβ και σε Παπικό ναό του Λουτσκ

Μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών, ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ο ψευδομητροπολίτης Κιέβου, Επιφάνιος Ντουμένκο, παρίσταντο συμπροσευχόμενοι σε μία διαθρησκειακή και μία διαχριστιανική τελετή

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την επίσκεψή του στον εμπνευστή του Ουκρανικού Ψευδοαυτοκεφάλου, Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίο, την 8η Ιουλίου, στο Φανάρι, επέστρεψε στην Ουκρανία.

Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 24 ωρών, παρίστατο συμπροσευχόμενος σε δύο συγκρητιστικές τελετές/εκδηλώσεις, μετά του αχειροτόνητου ψευδεπισκόπου Κιέβου, Επιφανίου Ντουμένκο.

Διαθρησκειακή προσευχή στο Λβιβ (8η Ιουλίου)

Την 8η Ιουλίου, στο μνημείο του Taras Shevchenko στο Λβιβ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας παρέστη σε διαθρησκειακή εκδήλωση/προσευχή για το κράτος της Ουκρανίας [1].

Στην συγκρητιστική τελετή συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των ακολούθων θρησκευτικών σχισματικών οργανώσεων, αιρέσεων και θρησκειών:

α) Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας: 

– «Μητροπολίτης» Κιέβου, Επιφάνιος Ντουμένκο 
– «Μητροπολίτης» Λβιβ, Μακάριος Μάλετιτς
– «Μητροπολίτης» Λβιβ και Σοκάλ, Ντμίτρο Ρούντιοκ.

β) Ουκρανική Ουνιτική «Εκκλησία»: Μητροπολίτης Λβιβ, Ίχορ Βόζνιακ.

γ) Εκπρόσωποι της Παπικής, Προτεσταντικής και Αρμενικής «Εκκλησίας».

δ) Εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων.

Το βίντεο της εκδήλωσης δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι του Ουκρανού Προέδρου στο Telegram, σημειώνοντας σχετικά [2]:

«Λβιβ. Μία προσευχή για την Ουκρανία. Για τη νίκη, για μια δίκαιη ειρήνη, για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας».

Διαχριστιανική προσευχή σε παπικό ναό στο Λουτσκ (9η Ιουλίου)

Την 9η Ιουλίου, στο παπικό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Λουτσκ της περιφέρειας Βολίν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, παρέστησαν σε διαχριστιανική τελετή/εκδήλωση [3], όπου προσευχήθηκαν για τη μνήμη χιλιάδων Πολωνών, θυμάτων της σφαγής του Βολίν από Ουκρανούς εθνικιστές, τον Ιούλιο του 1943 [4].

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της Παπικής «Εκκλησίας», ο επικεφαλής της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, «Μητροπολίτης» Κιέβου, Επιφάνιος Ντουμένκο και ο επικεφαλής των Ουκρανών Ουνιτών, Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ. 

Μετά την κοινή προσευχή στον Παπικό ναό, οι πρόεδροι των δύο κρατών άναψαν κεριά για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας [4].

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Ζελένσκι στο αμερικανοκίνητο Φανάρι – Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υφαρπάζει την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου;
Ο Ζελένσκι στο «σβησμένο» Φανάρι

Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.