Επικαιρότητα

Ο ξεριζωμός της πίστης (συνέχεια)

εικόνα άρθρου: Ο ξεριζωμός της πίστης (συνέχεια)

Φθονεί, λοιπόν, ο διάβολος, φθονεί την πίστη μας την ζωντανή!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα, πληροφορηθήκαμε οτι τον Δεκαπενταύγουστο στην Κεφαλονιά η καθιερωμένη λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, έγινε αιφνιδιαστικά, αντί για το απόγευμα, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 13:00 το μεσημέρι, σχεδόν τροχάδην, προς αποφυγή συνωστισμού. Για λόγους ενημέρψσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε σύντομο απόσπασμα βίντεο από το κανάλι Kefalonia Press.

Αιφνιδιαστική λιτανεία του Αγ Γερασίμου για το φόβο συνωστισμού!

Οι Κεφαλλονίτες τιμούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου. Προς τιμήν του γίνονται δύο λιτανείες κατά τη διάρκεια του έτους. Η πρώτη λιτανεία πραγματοποιείται στις 16 Αυγούστου, την ημέρα της κοίμησής του και η δεύτερη στις 20 Οκτωβρίου, την ημέρα της ανακομιδής των λειψάνων του, όπου είναι και η επίσημη εορτή του. Το σκήνωμα του Αγίου μεταφέρεται με πομπή σε μια απόσταση 500 περίπου μέτρων από την εκκλησία όπου υπάρχει ένας αιωνόβιος πλάτανος κι ένα πηγάδι το οποίο – σύμφωνα με την τοπική παράδοση – έσκαψε με τα χέρια του ο ίδιος ο Άγιος. Προσκυνητές απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος έρχονται για να προσκυνήσουν το θαυματουργό σκήνωμά του.

Ο βίος του Αγίου Γερασίμου 

Ο Γεράσιμος Νοταράς, καλόγερος από τα Τρίκαλα Κορινθίας, έφτασε στην Κεφαλονιά το 1555. Ήταν γόνος της αριστοκρατικής οικογένειας των Νοταράδων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο προπάππους του Λουκάς Νοταράς ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός του Βυζαντίου και συγγενής με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Ο Γεράσιμος Νοταράς έλαβε σπουδαία παιδεία και ταξίδεψε σε όλους τους ιερούς τόπους της Ελλάδας. Πήγε στην Κωνσταντινούπολη και στο Άγιο Όρος, όπου «εκάρη» Μοναχός.

Μετά πήγε στην Κρήτη και στην συνέχεια στη Ζάκυνθο για να καταλήξει στην Κεφαλονιά, όπου ασκήτευσε για πέντε χρόνια στο γνωστό σπήλαιο της περιοχής Λάσσης.

Η παρουσία του στο νησί στα δύσκολα χρόνια της Ενετικής κυριαρχίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Λέγεται ότι το νησί χρωστά την επικράτηση της ελληνικής γλώσσας και της Ορθόδοξης πίστης, στον Άγιο.

Κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1579 και το 1622 ανακηρύχθηκε Άγιος από το Πατριαρχείο. Εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα που έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του και το σώμα του βρέθηκε άθικτο κι ανέδιδε μια ευχάριστη μυρωδιά.

Έχουμε τονίσει και σε άλλο άρθρο μας πόσο καίγεται ο διάβολος από τις λιτανείες των αγίων εικόνων και των σκηνωμάτων των αγίων μας. Στο παρακάτω βίντεο, που αποτελεί μικρό απόσπασμα από κανάλι το
InKefalonia.gr, που το προβάλλουμε για την ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού, μπορείτε να παρακολουθήσετε το φανέρωμα του δαιμονίου στην θέα του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου και τον εξορκισμό που γίνεται εκεί επί τόπου κατά το έτος 2013.

Πώς αντέδρασε το δαιμόνιο κατά την περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου!

Ξεχωρίσαμε και την εξής διήγηση προς ωφέλεια του αναγνωστικού μας κοινού: 

“… Πρίν αρκετά χρόνια ” διηγείται ένας φίλος ” σ΄ένα ταξίδι μου στην Κεφαλονιά , συνέπεσε νά τύχω στήν εορτή τού Αγίου Γερασίμου, και στην ολονύκτια αγρυπνία του. Εκεί, γιά πρώτη φορά κατάλαβα την δύναμη τών πονηρών πνευμάτων. Μέχρι τότε πίστευα στόν Θεό, αλλά μέ τόν τρόπο μου. Νόμιζα, ότι όσα άκουγα γι΄αυτά τά πράγματα, ήταν πολυλογίες θρησκόληπτων ανθρώπων και τίποτα περισσότερο. Με μια μονοκονδυλιά, χωρίς να ψάξω σέ βάθος τα πράγματα, είχα αποκλείσει την ύπαρξη των δυνάμεων του σκότους και της καταστροφής. Όμως, ο Θεός είχε άλλα σχέδια γιά μένα … Βρέθηκα στό Μοναστήρι τού Αγίου Γερασίμου , και όσα συνάντησα εντυπώθηκαν βαθιά στό μυαλό μου. Οι άγριες φωνές των δαιμονισμένων ανθρώπων, οι κραυγές “μ΄ έκαψες Γεράσιμε, μ΄ έκαψες Καψάλη ” , και μάλιστα από νέους ανθρώπους πού σπαρταρούσαν στό δάπεδο όταν βγήκαν τα Άγια , ή στην Παράκληση του Αγίου, υπήρξαν γιά μένα καταστάσεις μεγάλου προβληματισμού. Κατάλαβα, ότι εκεί πέρα, συνέβαινε κάτι περισσότερο από αυτό, πού εμείς οι άλλοι μπορούσαμε νά αντιληφθούμε … Κάποιες “δυνάμεις ” που δεν βλέπαμε, ευρίσκονταν σέ πόλεμο με κάποιες “άλλες ” … Συνέπεσε όμως κι ένα περιστατικό που κυριολεκτικά με καθήλωσε.

Μία κοπέλα, μοντέρνος τύπος, πού από ώρα φώναζε και βλαστήμαγε, έτρεξε γρήγορα, σαν βέλος θα έλεγα, κι΄ άρπαξε από τά πέτα τού σακκακιού του έναν άγνωστό της νεαρό (πού όπως μάθαμε αργότερα, μόλις προ δύο ημερών είχε έλθει από την Αυστραλία ) και τραντάζοντάς τον, κυριολεκτικά τον “ξεσκόνισε” …

“Ρε Γιάννη, τού έλεγε, άφησες την αρραβωνιάρα σου τήν Ντίνα στην Καμπέρα, κι ήρθες εδώ στον Καψάλη … Κι είχες και την άλλη, την παντρεμένη… Γιατί ρέ, τί καλύτερο βρήκες εδώ πού ήλθες ; Καί στό δρόμο, πήγε νά πέσει καί τό αεροπλάνο πάνω από τήν Σιγκαπούρη … Εγώ ήμουνα εκείνος ρέ , πού θά τόρριχνα τό αεροπλάνο, αλλά δέν μέ άφησε ο Ναζωραίος μέ τόν Γεράσιμο , και γλιτώσατε …”

Έλεγε ονόματα ανθρώπων, αγνώστων της, έλεγε περιστατικά σε χώρες μακρινές, χιλιάδες μίλια από την Κεφαλονιά, ήταν γυναίκα και έλεγε, εγώ ήμουνα “εκείνος” ( γένος αρσενικό ), καί τέλος τους είχε γλιτώσει από τού χάρου τα δόντια ο Χριστός ο Ναζωραίος , και ο Άγιος Γεράσιμος …

Αυτή η άγνωστη “δύναμη”, λοιπόν, ήταν “πρόσωπο”, είχε αντίληψη και διάκριση των πραγμάτων, έλεγε είμαι “εκείνος”, είδα το ένα, ξέρω το άλλο και μόνο ο Χριστός και οι Άγιοι μπορούσαν να τον βάλουν τελικά στήν άκρη ” .

Είναι, λοιπόν, Θεός αληθινός ο Χριστός καί οι Άγιοι που για τον Χριστό μαρτύρησαν, είναι φορείς δυνάμεως ανώτερης τών δυνάμεων τού σκότους.

Ρώτησα έναν ιερέα πού έμενε από μέρες στό μοναστήρι, καί μού είπε .

“Αυτά που άκουσες δεν είναι τίποτα, από όσα πραγματικά συμβαίνουν. Την κοπέλα αυτή την έχουν φέρει από την Ξάνθη. Είχε μπλέξει με κάτι συμμαθήτριές της και είχαν πάει σε κάποιο Χρήστο από τό Γάζωρο νά τούς πεί …τό μέλλον τους. Μετά από αυτό, η κοπέλα δαιμονίστηκε, και τώρα την γυρίζουν στα μοναστήρια. Ώρες – ώρες λέει και μυστικά. Όπως αυτά που είπε προηγουμένως, στον νεαρό με το μπεζ σακάκι. Πρόσεξε όμως! Οι Άγιοι Πατέρες λένε να μην έχουμε εμπιστοσύνη σε δαιμονισμένους. Λένε καμιά φορά μυστικά, όσα τους επιτρέπει ο Χριστός να πούνε, αλλά λένε και αρκετά δικά τους ψέματα. Σού λένε πέντε σωστά και αφού τους δείξεις τυφλή εμπιστοσύνη, σου πετάνε και ένα ψέμα, κυρίως για να σε βάλουν να σκοτωθείς με κάποιους συνανθρώπους σου. Μόνο σέ εξομολογημένους μέ ειλικρίνεια, μπλοκάρονται… Φανερώνουν μυστικά, που δεν είναι εξομολογημένα, και μάλιστα σε Ορθόδοξο ιερέα. Πέρυσι είχα γνωρίσει δύο Ιταλούς Καθολικούς, σοβαρούς και θεοφοβούμενους κατά τά άλλα, που όσα είχαν εξομολογηθεί στον Καθολικό ιερέα τους, όπως μου έλεγαν, τους τα πέταξε ένας δαιμονισμένος στην Ζάκυνθο. Γιατί ήσαν στην ουσία ανεξομολόγητοι… Ο δαιμονισμένος ήταν Έλληνας, και μάλιστα δεν ήξερε καθόλου Ιταλικά, όπως μετά τους είπε, μέσω γνωστού του πού ήξερε τήν γλώσσα. Τους έλεγε μάλιστα κρυφές αμαρτίες τους, σε άπταιστη Ιταλική, και με προφορά Τοσκάνης…”

Ένα σχετικό περιστατικό αναφέρεται στην Αγία Γραφή, στις Πράξεις των Αποστόλων (ΙΘ΄ 13). Εκεί, στην Έφεσσο, υπήρχαν επτά πρόσωπα , γιοι του Ιουδαίου αρχιερέα ονόματι Σκευά, που ήσαν εξορκιστές δαιμονιζομένων ανθρώπων, σύμφωνα με το Εβραϊκό τυπικό. Βλέποντας, λοιπόν, την δύναμη εξουσίας για εκβολή δαιμονίων εις το όνομα του Ιησού Χριστού, που χρησιμοποιούσε ο Παύλος, θέλησαν και αυτοί να χρησιμοποιήσουν το όνομα του Χριστού, χωρίς κατά βάθος να πιστεύουν σ΄ Αυτόν.

“Αποκριθέν δέ τό πνεύμα τό πονηρόν “, σημειώνει η Γραφή, “είπε, τόν Ιησούν γιγνώσκω καί τόν Παύλον επίσταμαι, υμείς δέ τίνες εστέ ;” Ποιοί είσθε, δηλαδή, εσείς, που χρησιμοποιείτε αυτά τα Μεγάλα ονόματα που όμως δέν πιστεύετε.

“…. καί εφαλλόμενος ( καί ορμήσας μέ λύσσα ) επ΄ αυτούς ο άνθρωπος, εν ώ ήν τό πνεύμα τό πονηρόν, καί κατακυριεύσας αυτών ίσχυσε κατ΄ αυτών, ώστε γυμνούς καί τετραυματισμένους ( τούς ξέσχισε δηλαδή ) εκφυγείν εκ τού οίκου εκείνου…. καί επέπεσε φόβος επί πάντας … καί ήρχοντο εξομολογούμενοι καί αναγγέλλοντες τάς πράξεις αυτών…”.

Φθονεί, λοιπόν, ο διάβολος, φθονεί την πίστη μας την ζωντανή! Φθονεί τα όπλα που μας έχει δωρίσει ο Κύριος για να τον καίμε και να τον καταργούμε και τώρα κατάφερε αυτά τα δώρα της χάριτος να τα παροπλίσει με ευθύνη της εκκλησιαστικής μας Διοίκησης! Τον αναπαύσαμε τον διάβολο, τον τρανέψαμε, τον κάναμε μάγκα, κατά το κοινώς λεγόμενον…..

Δυστυχώς, ο λογισμός που μας οδήγησε να αναζητήσουμε το βιογραφικό του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Αρχιμ. Δημητρίου Αργυρού (που εξελέγη στις 9 Οκτωβρίου 2015, μετά την αιφνίδια κοίμηση του αγαπητού, επίσης νεοεκλεγέντα, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου Φωκά) εξηγεί την τραγική αυτή πτώση και προδοσία της πίστης, καθώς αποτελεί κι αυτός απόφοιτος ενός Ποντιφικικού Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη (1986-1991), στο Pontificio Instituto di Archeologia Cristiana με εξειδίκευση στην Παλαιοχριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη και ακολούθως ανηγορεύθη Διδάκτωρ της Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης. 

Ας μας εξέπλητταν οι Μητροπολίτες μας μια φορά και τί στον κόσμο…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Και η κατάργηση του ασύλου μέτρο κατάλληλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
– Αντίδραση Αρχιμανδρίτη στην Αθήνα για τη χρήση μάσκας
– ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητροπολίτες τρομοκρατούν τους ιερείς για τις μάσκες!
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;
– Ακούσατε! ακούσατε! Στη γειτονιά σας η παράσταση “Δεύτερο κύμα πανδημίας”
– Μητσοτάκης και εμβόλιο – Μια σχέση βαθιάς φιλίας! [ΒΙΝΤΕΟ]
– Σιδηρό-καστρα στην άμμο
– Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.