Επικαιρότητα

Οι Αγιορείτες ζητούν από τους Ουκρανούς προσκυνητές να επιβεβαιώσουν την σχέση τους με την κανονική Ουκρανική Εκκλησία

εικόνα άρθρου: Οι Αγιορείτες ζητούν από τους Ουκρανούς προσκυνητές να επιβεβαιώσουν την σχέση τους με την κανονική Ουκρανική Εκκλησία

Οι πατέρες των Μονών του Αγίου Όρους ζήτησαν από τον Μακαριότατο Μητροπολίτη Ονούφριο να προσκομίσει τους προσκυνητές με πιστοποιητικά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα οποία θα επιβεβαιώνουν την υπαγωγή τους στην κανονική Εκκλησία.

Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων δημοσιεύει μια εγκύκλιο της Μητροπόλεως Κιέβου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι προσκυνητές από την Ουκρανία που επισκέπτονται το Άγιον Όρος θα πρέπει να φέρουν μαζί τους, εκτός από τα συνηθισμένα έγγραφα (διαβατήριο και διαμονητήριο), και ένα πιστοποιητικό το οποίο θα επιβεβαιώνει την υπαγωγή τους στην κανονική Εκκλησία.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη σε όλους τους επισκόπους των επαρχιών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από μοναχούς του Αγίου Όρους:

«Το Γραφείο της Μητροπόλεως Κιέβου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου, σας ενημερώνει ότι κατόπιν αιτήματος των πατέρων του Αγίου Όρους, οι κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που επισκέπτονται το Άγιον Όρος θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση ότι ανήκουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.  

Το πιστοποιητικό που αναφέρει την περίοδο παραμονής πρέπει να συμπληρωθεί στο επιστολόχαρτο της Επισκοπής, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον επίσκοπο της επαρχίας». 

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, οι εγκαταβιούντες πολλών Σκητών του Άθωνος απευθύνθηκαν στην Κοινότητα του Αγίου Όρους με το αίτημα να απαγορευθεί η είσοδος των Ουκρανών σχισματικών στην επικράτεια του Αγίου Όρους. 


Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ


Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.