Επικαιρότητα

Οι Αρχιερείς κομπάρσοι στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Εποχής

εικόνα άρθρου: Οι Αρχιερείς κομπάρσοι στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Εποχής

Κομπάρσος, με το έτσι θέλω, επιχειρεί να γίνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πότε θα συνέλθουν επιτέλους οι Αρχιερείς μας;

Ο Έλλην Ορθόδοξος Αρχιερεύς είναι ο τύπος του φιλόδοξου επαρχιώτη ηθοποιού που προσπαθεί με μανία να κερδίσει μια συμμετοχή έστω και ως κομπάρσος στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Εποχής. Αναμασά λόγια από έργα ξένα, κούφια, νεωτερικά, μονδέρνα, mainstream που λέγαμε και στα χωριά μας. Λησμόνησε, όμως, δια παντός τα κλασικά έργα της δικής του παράδοσης, τη μεγάλη “δραματουργία” των Αγίων Πατέρων που με την πένα τους διαζωγράφισαν την θαυμαστή πορεία του ανθρώπου από τον διάβολο στο Χριστό, από το προσωρινό στο αιώνιο, από το κτιστό στο άκτιστο. Ο λόγος της μετανοίας, ο προφητικός και ελεγκτικός τους είναι άγνωστος, σε πολλούς απεχθής.

Πρώτος και καλύτερος στην κατηγορία αυτών των συμπεριφορών ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος παρεμβαίνει είτε αρθρογραφώντας είτε με συνεντεύξεις του. Στην τελευταία του παρέμβαση τον δεκαπενταύγουστο αναφέρθηκε στην έμφυλη βία, στις γυναικοκτονίες, στην πατριαρχία. Το θέμα σπουδαίο αλλά τα λόγια του Δεσπότη λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι της νέας γλώσσας ατάκτως ερριμμένοι. Πουθενά, μα πουθενά, λίγη ορθοδοξία, ένα άρωμα πατερικού λόγου να αγαλλιάσει η ψυχή του πιστού. Το κείμενο μοιάζει σα να γράφτηκε από πολιτευτή ή στέλεχος ΜΚΟ, όχι ορθόδοξο Ιεράρχη.

Άλλο Ορθόδοξος Αρχιερέας άλλο life coacher

Η γνώμη των Αρχιερέων, λοιπόν, δεν μας ενδιαφέρει. Καθόλου μάλιστα. Όσο δεν γίνεται ο Αρχιερέας με το παράδειγμά του ενισχυτής της φωνής των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, να φωτίσει με το φως της Αγίας Γραφής, της Πατερικής γραμματείας και της Ιερής μας Παράδοσης τα μαύρα σκοτάδια του Δυτικού Πολιτισμού, τον συμφέρει περισσότερο να σωπαίνει.

Αν επιθυμεί να ακολουθήσει την σταδιοδρομία του life coach, αν ζήλεψε τη δόξα του  “Ζακέτα Να Πάρεις”, ας αναζητήσει την τύχη του.

ΥΓ.

1. Η ποιότητα των άρθρων του Αγίου Αλεξανδρουπόλεως δε μας δίνει και πολλές ελπίδες πως με μια στροφή στην καριέρα του θα καταφέρει να βγάλει το ψωμί του, αλλά ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

2. Για άλλη μια φορά ο κύκλος αυλικών των Μητροπολιτών, που δέχθηκε βίαιο ράπισμα με το θεσμό του Έξαρχου Μητροπολίτη, φαίνεται πως κάνει καλά τη δουλειά του. Ούτε ένας δεν του ασκεί την παραμικρή κριτική, αλλά μάλλον τον χειροκροτάνε κιόλας, ίσως και από βολικό φόβο.

3. Για να μη θεωρηθεί πως σχολιάζουμε από εμπάθεια, και όχι από ειλικρινή αγάπη και πόνο για την κατρακύλα των Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, εμείς πρώτοι θα αναδείξουμε θεολογικά ή επιστημονικά τεκμηριωμένα άρθρα, όχι μόνο του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και κάθε Μητροπολίτη που συνέρχεται και δίνει μάχη για την Ορθοδοξία και την Ελευθερία μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Για τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο ταιριάζει γάντι το γνωστό “Τι πίνεις και δε μας δίνεις;”
– Ο Αλεξανδρουπόλεως διάβασε το Ευαγγέλιο στα νέα ελληνικά!
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Μάθημα ταπείνωσης από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως! Καλά έκαναν και έκλεισαν τις Εκκλησιές!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.