Επικαιρότητα

Φάκελος Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ζητείται αντίδοτο

εικόνα άρθρου: Φάκελος Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ζητείται αντίδοτο
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η “μολυβδίαση” του θεσμού των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δηλητηρίαση από μόλυβδο (μολυβδίαση). Ο μόλυβδος είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό μέταλλο. Όταν συσσωρεύεται στον οργανισμό σταδιακά με μία διαδικασία που διαρκεί αρκετούς μήνες ή χρόνια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δηλητηριάσεις.

Ο θεσμός των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Αμερική φαίνεται να δηλητηριάζεται κατά τα χρόνια της Πατριαρχίας Βαρθολομαίου, από τον “μόλυβδο” του μαμωνά. Μετά από μια μικρή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο επίσημο δικτυακό τόπο τους, με αφορμή μια φαινομενικά  “αθώα” είδηση για τη δράση των αρχόντων εξ Αμερικής, οι αποκαλύψεις δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Η είδηση

Διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο: “Από τις 8 Ιουνίου έως αύριο Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, αντιπροσωπεία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποιεί περιοδεία στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, σε μια Αποστολή Θρησκευτικής Ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών οι Άρχοντες και οι συνεργάτες τους συναντήθηκαν με θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες των αντίστοιχων χωρών, για να συζητήσουν όλα τα σημαντικά ζητήματα της διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Δρ. Anthony J. Limberakis, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος, ο Θεόδωρος Μποζονέλης, Εθνικός Υποδιοικητής του Τάγματος, ο Πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, Πνευματικός Σύμβουλος του Τάγματος, ο Υποψήφιος Άρχων Nawaf Salameh, ο Άρχων Ιωάννης Μιντάλα και ο Nicholas Kass”.

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Φωνές διαμαρτυρίας

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σχετικά με το παρασκήνιο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σε σχετικό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο διαβάζουμε: “Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην ηλεκτρονική του έκδοση από το εσπέρας του Σαββάτου 19 Μαΐου 2018 και στην έντυπη τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο κ. Ευστάθιος Βαλιώτης, ο οποίος ήταν ένας εκ των τιμηθέντων από τη Θεολογική Σχολή με επίτιμο Διδακτορικό δίπλωμα, έθεσε ανοιχτά δημοσίως θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Αμερικής (..). Είπε χαρακτηριστικά πως «είναι άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική». Είπε ακόμα πως «δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο καθώς και με διαφορετική ατζέντα». Ενώ διερωτήθηκε «τι θα γίνει σε μία ελληνοτουρκική σύρραξη, ποίον θα βοηθήσει η Εκκλησία μας;». Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βαλιώτης δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως: «το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι ένα, πως τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι εκλεγμένος άγαμος στη Νέας Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λόγκ Άϊλαντ. Ό,τι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος την τορπιλίζει ο διορισμένος», πλην όμως ο κ. Βαλιώτης αρνήθηκε να τον κατονομάσει.”

Η αντίδραση των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η ως άνω τολμηρή τοποθέτηση του κ. Βαλιώτη προκάλεσε άμεσα και με αυστηρότητα την απάντηση του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είναι χαρακτηριστικό της ράτσας μας να τρωγόμαστε σε καιρό ειρήνης. Η Ελληνική Ομογένεια χίλια καλά έχει, μα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από αυτό το πάθος. Ο Πατριάρχης μελέτησε καλά την Αχίλλειο πτέρνα της εν Αμερική Ελληνικής παροικίας και φρόντισε να την δέσει όσο πιο καλά μπορεί.

Ο θεσμός των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική

Τα οφφίκια είναι εκκλησιαστικοί τιμητικοί τίτλοι που απονέμονται σε λαϊκούς και στον ανώτερο ή τον κατώτερο κλήρο από Πατριάρχη. Τα οφφίκια της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τα απονέμει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως:

Προσαγορεύσεις Λαϊκών Οφφικιούχων. Υπάρχουν τίτλοι και αξιώματα τα οποία παραχωρούνταν σε λαϊκούς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απονέμει Εκκλησιαστικά Οφφίκια, αξιώματα, σε πρόσωπα που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και περισσή ζέση, στις υπηρεσίες που ο καθένας κλήθηκε να διακονήσει. Η προαγωγή σε ένα Εκκλησιαστικό αξίωμα είναι αποτέλεσμα της αυταπάρνησης και της αφοσίωσης στη Μητέρα Εκκλησία, το οποίο συναντούμε σε όλη τη μακραίωνη ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέχρι και σήμερα. Τα Εκκλησιαστικά Οφφίκια βρίσκονται αντίστοιχα και μοιάζουν πολύ με τα αξιώματα που συναντώνται στην Αυτοκρατορική Αυλή, τα οποία απένειμε ο ίδιος ο Αυτοκράτορας, είτε δια ζώσης, είτε με πιττάκιον. Έχουν διασωθεί συνολικά 45 Οφφίκια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τρομάζουν. 

Όπως φαίνεται, με μια ματιά στον πίνακα που ακολουθεί, ο Αθηναγόρας ξεκίνησε, ο Δημήτριος συνέχισε, μα ο Βαρθολομαίος γιγάντωσε τις χειροθεσίες Αρχόντων.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣΕΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
ΑθηναγόραςΝοεμβρίου 1948 – Ιουλίου 19728
ΔημήτριοςΙουλίου 1972 – Οκτωβρίου 1991105
ΒαρθολομαίοςΟκτωβρίου 1991 –618

Όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα επιλέχθηκε στρατηγικά να αυξηθεί ο “πληθυσμός” των Αρχόντων στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ποια η σκοπιμότητα πίσω από αυτή την εξέλιξη;

Ας μη γελιόμαστε, το δηλητήριο του μαμωνά στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής χορηγείται στάλα στάλα, υπομονετικά, δρα αθροιστικά και πλέον θέτει σε κίνδυνο τους πιστούς που προσήλθαν στη σωστική κιβωτό της Εκκλησίας.

Από τη στιγμή που κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να προκόψουν στις δουλειές τους οι Έλληνες, η πίστη τους μεταλλάσσεται, γίνεται αγνώριστη. Η Εκκλησία αντί να τους υπενθυμίζει πως “Εὐκοπώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν (Κατά Λουκάν, ιη΄ – 25)”, εκείνη σφιχταγκαλιάστηκε με την πολιτική εξουσία (ιδιαιτέρως από το 1976 επί Τζίμι Κάρτερ και έπειτα) και η μόνη πλέον σχέση με τον Θεό ήταν πως… μπλέχτηκε σε θεοσκότεινα παιχνίδια εξουσίας.

Ζητείται αντίδοτο

Σκοπός του άρθρου ήταν να σχολιάσει την είδηση της περιοδείας της αντιπροσωπείας των εξ Αμερικής Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, σε μια Αποστολή Θρησκευτικής Ελευθερίας. Η έρευνα όμως αποκάλυψε μια χρόνια κατάσταση σταδιακής “δηλητηρίασης” της ομογένειας. Ζητείται κατεπειγόντως αντίδοτο. 

Ο μοναχός Σεραφείμ Ζήσης είχε αποκαλύψει το γεγονός πως: “Ἡ ἀστυνομική αὐτή χαρτογράφηση τῆς μασονικῆς ἐξαπλώσεως ἐπιβεβαιώνεται καί ἀπό ἄλλες πηγές· ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς κυρός Ἰάκωβος (τοῦ ὁποίου τό οἰκουμενιστικό φρόνημα δέν ἀπαιτεῖται, νομίζω, νά ἀποδείξουμε) σέ ἐμπιστευτικό ὑπόμνημά του τῆς 5ης Ἰουλίου 1970 πρός τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο καί τήν Ἑλληνική Κυβέρνηση, ἐκφράζει μεταξύ ἄλλων τήν πρόθεσή του νά ἀναγνωρίσει τή Μασονία, λόγῳ τῆς διασπορᾶς της στήν Ὁμογένεια τῆς Ἀμερικῆς. Μεταξύ τῶν θεμάτων ἐκείνων τά ὁποῖα ἔκρινε ὁ Ἰάκωβος ὅτι ἐπέβαλλαν τήν, μερική ἔστω, αὐτονομία τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς, ἐπειδή δέν ἐτύγχαναν ὁμοφώνου ἀντιμετωπίσεως ἐκ μέρους τῶν Ὀρθοδόξων, συμπεριλαμβάνει καί τό ζήτημα τῆς Μασονίας· βεβαίως, εἶναι αὐτονόητη καί ἀνέκαθεν συμπαγής ἡ στάση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἔναντι τῆς Μασονίας, ἀλλά ὁ κυρός Ἰάκωβος φρονοῦσε διαφόρως: «Οἱ πρόσθετοι λόγοι, οἱ ὁποῖοι ἐπιβάλλουν τήν ἀναγνώρισιν τῆς ἀνάγκης καί τήν χορήγησιν ἐν συνεχείᾳ ἑνός τύπου αὐτονομίας εἰς τήν Ἐκκλησίαν τῆς Ἀμερικῆς εἶναι οἱ ἀκόλουθοι: Ἡ Ἐκκλησία μας, ὡς ζῶσα καί λειτουργοῦσα, καί εὐτυχῶς ἀναγνωριζομένη ὡς μία τῶν μειζόνων Ἐκκλησιῶν ἐν Ἀμερικῇ, δέν δύναται, δέν τῆς ἐπιτρέπεται νά ἀναβάλῃ ἐπ΄ ἄπειρον διά τόν λόγον, ὅτι δέν ἀπεφάνθη ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἐν τῷ συνόλῳ της ἤ νά μή λαμβάνῃ στάσιν ἐπί τῶν θεωρουμένων ὡς φλεγόντων ζητημάτων τῆς ἐποχῆς μας, διά τά ὁποῖα τά μάλιστα ἐνδιαφέρονται οἱ ἡμέτεροι καί διά τά ὁποῖα ὅλαι αἱ ἐνταῦθα Ἐκκλησίαι ἔλαβον ἤδη συγκεκριμένην θετικήν ἤ ἀρνητικήν στάσιν. Τά φλέγοντα ταῦτα προβλήματα τῆς ἐποχῆς μας εἶναι τά ἑξῆς: […] η) τό θέμα τῆς Μασονίας, δεδομένου, ὅτι οἱ περισσότεροι τῶν ἐδῶ Χριστιανῶν μας εἶναι μασόνοι»”. 

Επιφυλασσόμαστε για περισσότερες αποκαλύψεις, αν το επιτρέψει ο καλός Θεός. Δύο όμως ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και θα χαρούμε να λάβουμε και να δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα: 

  1. Τι πραγματικά συμβαίνει με τον Καταστατικό Χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής  και 
  2. Η ιδιότητα του μασόνου για κληρικούς και λαϊκούς είναι ή όχι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη;  

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.