Επικαιρότητα

Οι διαφορές στην άκρη! Συνδέει ο Καρωνοϊός τη Ρωσική Εκκλησία με το Φαναριώτικο πνεύμα!

εικόνα άρθρου: Οι διαφορές στην άκρη! Συνδέει ο Καρωνοϊός τη Ρωσική Εκκλησία με το Φαναριώτικο πνεύμα!

«Αλλά αν πρόκειται για ορισμένες απαγορεύσεις ή συστάσεις που θα υποχρεωθούμε να ακολουθήσουμε, τότε δεν αποκλείω τη δυνατότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθούν κουτάλια μίας χρήσης για της Θεία Κοινωνία»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα, για όσα ενώνουν Μόσχα και Φανάρι. Προσωπικές φιλοδοξίες και παρασκηνιακές ίντριγκες, με άρωμα γεωπολιτικής, άρα πολιτικής υπεροχής με αφορμή το Ουκρανικό, οδήγησαν σε μια οδυνηρή διακοπή κοινωνίας. Απέναντι όμως σε έναν κοινό εχθρό (coronavirus-19) και αυτό ας το έχουν κατά νου κυρίως οι Ρώσοι αδερφοί μας, είναι ταγμένοι Μόσχα και Φανάρι στην υπηρεσία του Οικουμενισμού. Εκεί μάλιστα δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά υπάρχει και διάδοχη κατάσταση καλά οργανωμένη.

Η ταυτότητα απόψεων του νυν Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον νο2 τη τάξει της Ρωσικής Εκκλησίας Βολοκολάμσκ Ιλαρίων (και όσων άλλων Αρχιερέων), πλήττει θεμελιώδεις δογματικές αλήθειες της Ορθόδοξης Πίστης και… δεν ανοίγει ρουθούνι. Πιπιλίζουν σαν να είναι πολιτικοί την καραμέλα περί κοινωνικής ευθύνης και προσδίδουν φυσικές ιδιότητες στην μεταβολή των τιμίων δώρων σε σώμα και αίμα Χριστού. Στρογγυλοκάθονται στην βολική για τον Οικουμενισμό, θέση της επιστήμης και κουνούν το δάχτυλο στον πιστό λαό. Ξένοι και άγευστοι της Χάριτος, οδηγούν τον κόσμο στην απελπισία και τον πανικό.  Λειτουργούν σαν ενισχυτές του πανικού και της επιχείρησης τρομοκράτησης, με κέντρο τη Θεία Κοινωνία και αυτό είναι απαράδεκτο. 

Η Ορθοδοξία είναι ανάσχεση, καταφυγή και σωτηρία στο πρόβλημα, είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, με κεφαλή τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, είναι η λύση και όχι το πρόβλημα!
Καλή μετάνοια!

Διαβάσαμε στο orthodoxianewsagency.gr:


Η Ρωσική Εκκλησία για κορωνοϊό και Θεία Λειτουργία

Στο φλέγον ζήτημα της επιδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Ειρήνη» του τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία-24» ο Μητροπ. Ιλαρίων τόνισε ότι το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνάντηση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και αποφασίστηκε ότι αν το πρόβλημα αγγίξει τη Ρωσία τότε, θα υπάρξει αντίδραση σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.
Υπογράμμισε πάντως, ότι οι ρωσικές ενορίες σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας έχουν ήδη λάβει οδηγίες από τις τοπικές αρχές, και έχουν κλείσει, ενώ οι ιερές ακολουθίες δεν τελούνται.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, ο Ρώσος Ιεράρχης τόνισε ότι πιστεύει πώς δεν μπορεί να μεταδοθεί κανένας ιός και καμία ασθένεια μέσα από το μυστήριο.
«Αλλά αν πρόκειται για ορισμένες απαγορεύσεις ή συστάσεις που θα υποχρεωθούμε να ακολουθήσουμε, τότε δεν αποκλείω τη δυνατότητα, για παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθούν κουτάλια μίας χρήσης για της Θεία Κοινωνία» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει ήδη σε περιπτώσεις όπου ένας ιερέας επισκέπτεται σοβαρά άρρωστο άτομο με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα στο νοσοκομείο.

Κληθείς να απαντήσει αν θα κλείσουν εκκλησίες, είπε οτι «μέχρι στιγμής δεν εξετάζουμε μια τέτοια επιλογή, εκτός από τόπους όπου έχουν ήδη προκύψει προβλήματα και όπου απαιτείται επείγουσα δράση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Με μαγκιά για τη Θεία Κοινωνία από τον καθηγητή Σταμούλη
 Είναι εξοργιστικό να ακούς από χείλη Επισκόπων να μας παροτρύνουν να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση την Θ. Λειτουργία
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Ο Κορονοϊός πετσοκόβει τίς ακολουθίες και στη μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής!
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.