εικόνα άρθρου: Οι διώκτες των Ορθοδόξων της Ουκρανίας μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών «Εκκλησιών»

Το Συμβούλιο της ανομίας… Εκατόν μία αιρέσεις και το παραεκκλησιαστικό μόρφωμα των σχισματικών Ουκρανών

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών «Εκκλησιών» (CEC) καλωσόρισε το παρα-εκκλησιαστικό μόρφωμα των Ουκρανών σχισματικών, και ταυτόχρονα διωκτών των Ορθοδόξων της Ουκρανίας, ως πλήρες μέλος του [1].

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων, Νικήτας, στενός συνεργάτης του ιδρυτή της ψευδο-εκκλησίας της Ουκρανίας, Πατριάρχη Κων/πόλεως, Βαρθολομαίου, σε επιστολή του προς τον «Μητροπολίτη» Μπίλα Τσέρκβα, Ευστράτιο Ζόρια, εξέφρασε τη χαρά του για την ανωτέρω εξέλιξη:

«Είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και να σας αγκαλιάσουμε με χριστιανική αγάπη».

Από την πλευρά του, o Ουκρανός ψευδομητροπολίτης, ως εκπρόσωπος του εκκλησιαστικού μορφώματος, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντική η ένταξη «στην πιο σεβαστή και δραστήρια οικουμενική κοινότητα στην Ευρώπη».

Προϊστορία – Ένταξη του σχισματικού μορφώματος της Ουκρανίας

Στα τέλη Μαρτίου 2023, η Διοικητική Επιτροπή του CEC έλαβε θετική απόφαση σχετικά με την αίτηση ένταξης της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, του χωρίς ιερωσύνη και αποστολική διαδοχή, «Μητροπολίτη» Κιέβου, Σερχίι Πέτροβιτς [Επιφανίου] Ντουμένκο [2].

Ως αντίδραση στην θετική γνωμοδότηση της CEC, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε τον Μάιο να αναστείλει τη συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό οργανισμό, και ως εκ τούτου, δεν συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στο Ταλίν, τον Ιούνιο του 2023.

Καθώς δεν συμπληρώθηκε το ένα τέταρτο των μελών-«Εκκλησιών» ώστε να διαφωνήσει και ζητήσει να μην τεθεί σε ισχύ η ένταξη των σχισματικών Ουκρανών, η διαδικασία υποβολής της αίτησης επικυρώθηκε την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

Το Συμβούλιο της ανομίας: Εκατόν μία αιρέσεις και το μόρφωμα των σχισματικών Ουκρανών

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών «Εκκλησιών αποτελείται από 114 «εκκλησίες» από όλες τις περιοχές της Ευρώπης. Σύμφωνα με σχετικό πίνακα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη Ιστοσελίδα του Συμβουλίου [3], τα μέλη των «Εκκλησιών» που συγκροτούν το CEC είναι:

α) Έντεκα (11) Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ευρώπης
β) Το Πατριαρχείο Κων/πόλεως
γ) Το μόρφωμα των σχισματικο-αιρετικών της Ουκρανίας (και διωκτών των Ορθοδόξων της Ουκρανικής Εκκλησίας)
δ) Εκατόν μία (101) Προτεσταντικές, Αγγλικανικές και Παλαιοκαθολικές αιρέσεις.

Η υποκρισία περισσεύει στους σύγχρονους διαχριστιανικούς οργανισμούς που εμπορεύονται την αγάπη και την ειρήνη, για σκοτεινούς και αλλότριους σκοπούς.

Τη στιγμή που το δυτικόφρονο καθεστώς Ζελένσκι, και το παραεκκλησιαστικό συνονθύλευμα των σχισματικών της Ουκρανίας, διώκει και εξουθενώνει το μαρτυρικό κλήρο και τον πιστό λαό της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας, τα διαχριστιανικά συμβούλια «εκκλησιών» και αιρέσεων, αποκαλύπτουν το άνομο και φρικτό πρόσωπο τους.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Γ.Σ. του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών «Εκκλησιών» και Σχισματικών

Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.